Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prave ze se me to zda byt taky divne....podle palubaku i podle dotankovani..jezdim delsi trasy celkem casto timhle stylem a nekolikrat uz jsem tuhle spotrebu nameril...auto uplne od noveho najeto 20tis km pneu standartni 16. jinak normalni spotreba po okreskach a mestem na dalku pri dodrzovani 50 a 90km/h....5.7L docela me to prekvapuje!

Odesláno

Ked rozbehnes auto na 190km/h, nasledne vynulujes palubny a pojdes 190km/h dalsiu hodinu, ze aj palubny ti bude ukazovat priemernu rychlost 190km/h tak ti garantujem, ze priemerna spotreba nebude 12litrov. :D

Odesláno
Ked rozbehnes auto na 190km/h, nasledne vynulujes palubny a pojdes 190km/h dalsiu hodinu, ze aj palubny ti bude ukazovat priemernu rychlost 190km/h tak ti garantujem, ze priemerna spotreba nebude 12litrov. :D

presne toto si myslim aj ja.

ked ides hodinu 190 a zvysok nadrze odjazdis normalne tak mozno. ale inak nie.

Odesláno

Až příště pojedeš, vynuluj palubní počítač, jeď 170 - 190 Km/h v průměru dvě hodiny a pak to vyfoť a dej sem.

Mám stejný motor jako ty, proto vím, že je to nesmysl. Jel jsem 200Km/h a je mi jasný, že tuhle průměrnou rychlost (170 - 190) s tímto autem neudržíš ani na německých dálnicích v oblasti Frankfurtu při slabém provozu. Jestli ses chtěl pochlubit jak ti to jede, napiš to rovnou ... :)

Odesláno

Matii nemam potrebu se chlubit ze me to nejak jede...200km/h neni nejaka extra rychlost;) ale dobry napad pokusim se to vyfotit kde bude prumer aspon tech 170km/h podle palubaku treba po 100km jizdy v tom mas pravdu ze takhle jsem to nezkousel....a jinak neni treba jezdit do nemecka podivej se co se deje kazdou noc na D1 130km/h nejede snad nikdo

Odesláno

200 km/h není nějaká extra rychlost? Pro nějaké sportovní kupé jistě ne, ale pro P308 s motorem o 120 koních je to téměř fyzická maximálka. Počítám, že s nohou na podlaze a dostatkem času by ses v bezvětří a na široké rovné dálnici dostal na 220.

Potkal jsem spoustu lidí, kteří mi tvrdili, že jeli s autem rychlostí přes 200 Km/h, ale kdo touhle rychlostí opravdu jel, dá mi za pravdu, že je to opravdu hukot. Do 170 to ještě jde, ale od 180 už to je opravdu úplně o něčem jiném a každých 10km/h navíc je opticky jako 30km/h při nižších rychlostech a i mírnější táhlá zatáčka dává autu dost zabrat.

Nedokážu si představit, že bych jel po ementálové D1 trvale přes 170Km/h, zvláště pak na roletové části blíže Brnu. Kde tedy takhle jezdíš (v jakém úseku), když ne v Německu?

A poslední věc .... pokud opravdu cestuju touto rychlostí, pak je spotřeba naprosto irelevantní, bo bude vysoká tak jako tak. Pokud chceš jezdit aspoň s trochu počitatelnou spotřebou, pak s P308 1.6 VTi a vysokooktanovým benzínem do 170Km/h. Pak už házíš peníze z okna. :)

[upravil dne 4/12/10 18:33 matii]

Odesláno

Matii--samozdrejmne ze 200km/h je pro peugeot 308 1.6 vti uz naprosta maximalka..ale ty jsi psal jestli se chci chlubit nejakym rychlym jezdenim. Pro jine auta ale i tak celkove to zase neni zadna extra rychlost tou jel asi uz kazdy:-) Nemusis me rikat jake to je ze kazdych 10km/h uz je opravdu mazec moc dobre to znam! Jinak praha brno jezdim kazdy tyden v noci a muzu ti potvrdit ze se tam jezdi mnohem rychlej nez 200km/h. Ale na 17-18 kolech jsi 308-cku ani nedovedu predstavit v levem pruhu na D1 jeste ze mam 16-ky:)

K tomu ze hazim penize z okna to mas asi pravdu ale to uz je vedlejsi vec...mel jsem spoustu starsich aut(ktere jely mnohem rychlej) braly mnohem vic tak jsem si uz nejak zvyknul. Ted jsem rad ze mam neco noveho co slouzi k plne spokojenosti bez oprav a nervu jestli nekde nezustanu:)

Posledni vec: moc se mi libi tva naprosto vycerpavajici recenze o tomhle skvelem autu nekolikrat jsem ji cetl nez jsem se rozhodl prave pro 308

Odesláno

:xvul trošku vstoupím, na jednu část od MartinMat budu reagovat. Já jsem 200km/h zatím opravdu nejel, maximálně nějakých 165 (tachometrových), ale to bylo ještě s P309 a trochu z kopečka, auto bylo dost neklidné, musel jsem korigovat volantem. Zážitek sice zajímavý, ale nepřitahuje mě to jako magnet. S P306 jsem tak rychle zatím nejel, neláká mě to, ale určitě by to jelo i rychleji, taky to nemá 64 koní :D

Každý ať si jezdí, jak nejlépe umí, ale ať neohružuje okolí :P

PS: Přál bych si mít pro sebe závodní trať a auto se kterým bych mohl jet proti časomíře - když je to bez provozu, nemám strach a adrenalin by jistě stoupal nahoru. Zvláště, když bych se po desetinkách zlepšoval ;)

Odesláno

Milan F1-v dnesni dobe neni problem jsi nekde pujcit auto na rally a nejakou amaterskou jsi vyzkouset. Stoji to nejake penize ale zazitek to urcite je.

p.s. nejde o to jestli to cloveka laka jet rychle nekde po dalnici ale o tom ze se potrebuje pri vetsich vzadlenostech dostat v nejakem normalnim case do mista kam potrebuje:):)

Odesláno

to MartinMat .... jéhehe díky, tak to až se ti něco pos..e tak mě nekamenuj :D:D:D

Těch 200 jsem jel taky poprvé v životě (nikdy jsem na to neměl auto) a to jen proto, že jsem chtěl zažít ten pocit. Už jsem to chtěl zkusit letos na dovolené u Mnichova, ale cestou do Itálie jsem šetřil benzín a zpět bylo hnusně. Takže jsem to prubnul cestou na nákup u Drážďan, když se mi to rozjelo ke 180 a všude bylo volno. Pěkný, ale víckrát vzhledem ke spotřebě, kterou jsem neměl čas ani chuť sledovat nemusím. Jinak co mě u 308 příjemně překvapilo bylo tuhnutí volantu, který jinak je až přeposilovaný.

Odesláno

Ja jel letos na jare 2800km tam a 2800zpet do spanelsta a ani se me neptej na poplatky za dalnici ve franciji a spanelsku a uz vubec ne kolik me stal benzin:D (uz bylo jedno jestli to bere 8 nebo 12L) co se tyka 308 prekvapuje me motor na 1.6 vazne bomba...je to k neuvereni co jsi da libit a co snese a jak se pri tom chova. Vazne povedeny kousek snad budu mluvit stejne po 100tis km:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...