CNA Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Zena potrebovala vetsi auto tak jsem si minuly tyden poridili jetou 807 2.2 HDI. Auto je rocnik 2003 a dovezene z nemecka, nebourane. Na sve stari vypada neuveritelne zachovale (celou dobu garazovano) lak je jak novy a interier vypada krasne a ciste. Nalitano ma pohych 119.000km coz kupodivu sedi - overeno u Peugeota, pres servisni knizku mam faktury z nemeckych servisu. Hned jsem pro jistotu nechal vymenit olej, vsechny filtry, rozvody, remenici a auto nechal kompletne prohlednout. Stav je udajne velmi dobry jen nas budou cekat na jare predni tlumice a udajne pristi rok posledni dil vyfuku. Narazil jsem vsak na tri problemky a tak bych se rad zeptal na nasledujici: 1) Tempomat auto nema tempovat, mame ho na vsech autech a tady to fakt chybi. Je mozne stejne jako u koncernu dokoupit jen packu a aktivovat v RJ? 2) Mlzeni uz se nam dvakrat stalo, ze se pri jizde se zapnutou klimatizaci auto kompletne zevnitr zamlzilo. Kabinovy filter je novy. Pomohlo az prepnuti na manual a velky proud tepleho vzduchu bez klimatizace. Chod klimatizace nejsem v techto nizkych teplotach schopen overit. Muze to treba zpusobovat nefukcni klima z duvodu absence chadiciho media - (normarlne klima odvlhcuje)? co jineho muze byt spatne? 3) Nezavisle topeni v aute je nezavisle topeni s ovladanim Webasto (display s casovacem v kabine). Po stisknuti okamziteho vytapeni slysim v kabine cvaknuti ale pak se nic nedeje. Neznate nejakeho rozumneho clovicka v Praze ktery by se na to podival? Ted v zime by se to opravdu hodilo. Diky za rady, Martin [upravil dne 27.2.2011 07:27 PM CNA] [upravil dne 12.7.2011 09:01 PM CNA] [upravil dne 13.7.2011 08:12 AM CNA] [upravil dne 2.8.2011 od CNA] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Tak ten tempomat teoreticky by to mělo jít,někde tu je vlákno,tak pohledej. Mlžení,podívej se v jakém stavu je kabinový filtr a v tuhle dobu je tak dobré ji používaqt jen na ten Max def. A to nezávislé,když to zapneš,tak to v kabině pocítíš tak za deset minut.Jináč tahle dodatková dostavba na nezávislé tu vychází ofic tak na desíku. Jináč jen tak pro info,můžeš sdělit za kolik to vyšlo i s těmi investicemi tady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CNA Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 Auto bylo koupeno v nejakem velkem nemeckem autohausu kam bylo dano na protiucet. Ja jsem platil 165tis vcetne provize a kompletniho prihlaseni. Co mne ale strasne prekvapilo byla pojistka (povinne+havarijni all risks) 9700,- na rok vcetne celniho skla. Servis stal lehce pres 11tis. a delalo se: rozvody komplet, remenice, olej, filtry olej,vzduch, kabinovy, palivovy, klinovy remen, oprava PP cidla ABS, vymena zarovek v klima panelu, nastaveni deniho sviceni a kompletni kontrola auta (brzdy, tlumice, FAP, diagnostika atd). U toho nezavisleho to bude asi chtit nejakej odbornej servis. Typuju bud spatnou svicku nebo pridrenou turbinku. Auto je fajn ale je to fakt dodavka . S 2.2HDi je to slusne zive, cekal jsem to vyrazne horsi. Spotreba zatim po meste 8,3 podle PP. No ted jen budu cekat co se zacne sypat protoze tyhle Eurovany pry zrovna spolehlivosti neoplyvaji. Bohuzel koncern je na tom v teto kategorii dost podobne takze neni z ceho vybirat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filas1 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Když ti dělali diagnostiku, neudělali ti diagnostiku toho nezávislého topení? Diagnostika topení lze udělat normální diagnostikou Peugeot ( Peugeot Planet). Tento přihřívač mají z výroby všechny 807. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CNA Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 No bohuzel jsem to vyzkousel az po prebrani auta ze servisu. Zkusim najit nekoho z diagnostikou v Praze. Co me ale strasne stve je to permanentni zamlzovani oken. Klimatize vubec neni schopna stahnout vlhkost z oken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 vymen pylovej filtr jo a gratuluju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filas1 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 No bohuzel jsem to vyzkousel az po prebrani auta ze servisu. Zkusim najit nekoho z diagnostikou v Praze. Co me ale strasne stve je to permanentni zamlzovani oken. Klimatize vubec neni schopna stahnout vlhkost z oken. Stav se u me v Horomericich, diagnostiku ti udelam. Mam Planet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CNA Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 vymen pylovej filtr jo a gratuluju Petre auto je po kompletnim servisu, vsechny filtry vymeneny. Podeziram ze neni naplnena klima a tudiz nestahuje vlhkost. A diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CNA Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 Stav se u me v Horomericich, diagnostiku ti udelam. Mam Planet. Tak super, diky za nabidku. Domluvime se pres SZ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Přesně, mě to také tak dělalo, koupil jsem auto v prosinci a mlžilo se sklo i když jsem zapnul klimačku a na jaře jsem zjistil že je díra v chladiči klimačky (14 litrů) a pak už pohoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Stačí se přesvědčit zda tam je tlak na ventilku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CNA Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 Jo to je dobrej napad, diky za radu. Melo by stacit stlacit jen tu kulicku na ventilu? V kterych mistech to u te 807 priblizne je? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 jasně tužkou stačí zmačknout a když si foukne tak tam něco je, ale spíš asi ani nepšoukne. Mám pocit, že někde vprostřed v předu malinko nalevo. Pokud si pamatuji, jsou tam myslím dva kryté platovou čepičkou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CNA Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Tak sem dam zase mensi update. S autickem jsme najeli uz skoro 5tis. kilometru. Opet se vsak objevila zavada s ESP a nasledne pocitac hlasil nizky stav brzdove kapaliny, prestoze byla pri predeslem servisu doplnena. V servisu zjistili, ze je vse zpusobeno unikem brzdovky nekde u spojkoveho pedalu. Je tam nejaky valec a druhy okruh. Valec se dal novy a vse funguje jak ma a auto jezdi vyborne. Klimatizaci jsem nechal prezkouset a tesnost a i mnozstvi chladiva ok. Tempomat jsem take nechal dodelat a funguje. Bylo mi i vysvetleno proc to u nekterych aut aktivovat jde a nekterych ne, prestoze se jedna o stejny model a pripadne i rok vyroby. Nutne ted shanime jeste jednu sedacku a zadni roletu do kufru. Kdyby jste o nekom kdo prodava vedeli, dejte prosim vedet, moc by nam to pomohlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
golias Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Hoj, tak tu roletu mají teďka v Peugeotu za nějakých 2800.- s dph. Což si myslím, že je dobrá cena když na vraku chtěli čtyři. Sedačku bych taky bral, ale ty ceny co za to u nás chcou jsou k zblití. U pšonku je prodávaj celkem za slušný penize kdybys měl možnost tam jet. koukni na http://moto.allegro.pl/listing.php/search?category=620&p=1&string=peugeot+807 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Zkus kluky ve Smrku se sedačkou,já tam zatím koupil vše co jsem chtěl a za slušný peníz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CNA Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Super, diky za radu. Roletu koupim tedy rovnou original. Do Smrku jsem volal, ale chteji 10 tisic za sedacku coz mi prijde docela dost zvlast kdyz se podivam na Alegro nebo eBay. Proto jsem to jeste zkousel tady. Mozna zkusim nejak vymyslet to Polsko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIRA76 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Někde na www.Bazos.cz jsem viděl sedačky okolo 6. - 7. tisíc. Zkus hledat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bibo807 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Někde na www.Bazos.cz jsem viděl sedačky okolo 6. - 7. tisíc. Zkus hledat! to ja sem sehnal za 6 jednu ale z c8 a nahodou ten chlapik byl i tady z ostravy takže parada a ještě slevim protože byl rad že se zbavil sedaček z maleho bytu:aut tod jedie pozitivni s timhle autem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robil Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Na aukru taky někdo nabízí 5 ks sedaček z C8 za 7500,-/ks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts