vix Odesláno 30. listopad 2010 Odesláno 30. listopad 2010 Chovej se tak, jak chceš, aby se ostatní chovali k tobě. Resp. upgrade: Čiň druhému to, co chceš, aby druzí činili tobě. (nahrazuje: nečiň druhému to, co nechceš, aby činili druzí tobě) P.S.: I ten Baworák ve středním pruhu nakonec toho (za mnou troubícího) pustil - ze slušnosti, snad ze zákona, co já vím Vysloveně jsme se oba tehdy posunuli o dost dál. Citovat
Bejk13 Odesláno 30. listopad 2010 Odesláno 30. listopad 2010 Ja když je kolona,tak jdu hned na pravo za čáru a ty co se snaží podjíždět maj smůlu,protože tam nemají prostě co dělat a za další pokud je kolona,tak ze zákona se musí mezi jízdnímy pruhy utvořit minimálně 3 metry mezera a to před zastavením,takže já tam jedu v podstatě pořád,protože když všichni zastaví u střední čáry těsně u sebe,tak když pak jede auto s modrejma majákama,nikdo už nemá kam uhejbat a to je docela průser hlavně pro záchranku.A jak někdo psal že kamiony se před zůžením ze dvou pruhů nacpou do levýho a drží to,tak je to údajně proto,že většina oa nepraktikuje pravidlo zipu a cpou se co to dá. Citovat
Fusion Odesláno 30. listopad 2010 Odesláno 30. listopad 2010 Ja když je kolona,tak jdu hned na pravo za čáru a ty co se snaží podjíždět maj smůlu,protože tam nemají prostě co dělat A tebe co opravňuje tam mít 3/4 auta? Citovat
godzila.01 Odesláno 30. listopad 2010 Odesláno 30. listopad 2010 K tomu zipu.... Je to sice super vynález, ale já to mám strach praktikovat, protože se bojím že mně někdo sestřelí a ještě to uznají jako mojí vinu že sem mu tam vjel když jel jakože po \"hlavní\" ..... Proto se radši řadím do pruhu co pokračuje co nejdřív a nečekám až na konec, pak je to o auto... Citovat
Medvěd Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 A když přijedeš na místo, kde se \"zipaři\" chtějí vmáčknout před Tebe - pouštíš nebo jedeš stylem Já stál, tak si počkej ??? Citovat
Guest StibTo Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Já teda pouštím třeba jednoho, pak popojedu, ať si ty další pustí někdo za mnou .. Zip je zip. Ale třeba na jižní spojce ve směru ven z Prahy je na lanovém mostě fajn místo na zipování kde člověk když stihne včas přejet do úplně pravého pruhu vyhne se řešení tohohle problému (zn pouštět/nepouštět) Citovat
CelticGirl Odesláno 1. prosinec 2010 Autor Odesláno 1. prosinec 2010 K tomu zipu.... Je to sice super vynález, ale já to mám strach praktikovat, protože se bojím že mně někdo sestřelí a ještě to uznají jako mojí vinu že sem mu tam vjel když jel jakože po \"hlavní\" ..... Proto se radši řadím do pruhu co pokračuje co nejdřív a nečekám až na konec, pak je to o auto... Na školení řidičů v jedné firmě radili, aby sis to případně natočil, když Tě někdo takhle v koloně nechce pustit, protože zip je dneska již v silničním zákoně. A prý to funguje, řidič se lekne a radši pustí.. nevím, nezkoušela jsem a ani nebudu.. buď ten člověk rozumnej je nebo není a bude ten za ním.. Citovat
.mycTD Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 ...ale opatrne, bo v zakone je tez cosi o manipulaci se zaznamovym zarizenim za jizdy Citovat
CelticGirl Odesláno 1. prosinec 2010 Autor Odesláno 1. prosinec 2010 .myTD: Prý to nikdo nekontroluje, i kdyby - vždycky to lze svést na spolujezdce Citovat
Bejk13 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Fusion: Zákon. [upravil dne 1/12/10 20:00 Bejk13] Citovat
Bejk13 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Neumím hledat v zákonech,ale co já vím,tak je dáno že pokud je kolona,tak mají auta vpravo uhnout co nejvíce vpravo a v levém pruhu co nejvíce ke svodidlům.Tak jsem byl vyškolen. Citovat
Fusion Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Jo, pokud jede auto s modrým/oranžovým majákem. Kdyby se to takto rozjíždělo jak dámské mezinoží při každé blbosti, to by ty kolony vypadaly. Ale o zákon se neopírej, děláš to naschvál, nutno si přiznat. Citovat
Medvěd Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Bejk - ano, ale neměl bys při uhýbání opustit svůj pruh, tzn. že 3/4 auta v odstavném mít nemáš. Citovat
Bejk13 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 A jakto že nemám opustit svůj pruh?Bylo nám řečeno že co nevíce doprava,tak teda nevim.A jinak pokud by se uhýbalo až když jede auto s májaky,tak to jde docela těžko co tak sleduju,protože každej je na sebe nalepenej co to de.A jinak ano,dělám to i naschvál,když můžou stát všichni ostatní,proč by nemohli TI vyvolení co podjížděj počkat též?Jsou snad VIP? Citovat
Bejk13 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 http://www.zakruta.cz/silnicni-zakon/50/jizda-vozidel-s-pravem-prednostni-jizdy/ Odstavec 8,píší tam i že se může za krajnici a píší že toto auta dělají před zastavením.Tak nevim,co vy na to? Citovat
Fusion Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Při šířce 3,5-3,75m pruhu dálnice a šířce auta 1,9m si to spočítej. Citovat
Medvěd Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Bejku - a je to venku. jsi jeden ze \"školičů\", kteří nesnesou pocit, že si je někdo dovolí předjet. Odstavným pruhem nejezdím a tak mě fakt v ničem bránit nemůžeš, ale uvědom si, že ne každý, kdo v pravém podjíždí musí být 100% vych*ánek (těch důvodů, proč tak činí může být X a krom policajtů to fakt nikomu vysvětlovat nemusí. Pokud ho lapnou a vysvětlení nepostačuje, pak odměnu zase stanovuje někdo jiný než Tvoje maličkost). [upravil dne 1/12/2010 20:42 Medvěd] Citovat
punkac Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 celý vlákno jsem nečetl, alekdyž je zácpa a vím, že kousek je sjezd, klidně podjíždím, samozřejmě s vyhozeným pravým blinkrem. Když jsme jeli z podzimního srazu v Lednici, taky byl nějakéj malér na D1, podjeli jsme všichni auta v mém okolí cca 2 km v odstavným pruhu a nikomu to nevadilo, nikdo nám tam nevjel. Každej si může vybrat, jestli na dálnici počká nebo pojede po okreskách. Možná to není košér, ale slepě dodržovat nařízení je taky o hovně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.