Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tyhle ty nápady s přídáváním turba na sériově atmosferický motor jsou blbost. Buď tam budeš mít pouze minimální zvýšení plnícího tlaku, aby to přežily vnitřnosti (klika, ojnice, písty, vložky válců) nebo budeš muset všechny předchozí věci vyměnit a ještě mnohem víc jich bude. Nehledě na to, že to neprotáhneš přes technickou, bude to neprodejný... Prostě totální paskvil, do kterýho šíleně vrazíš a výsledek bude nejistý, nebo min. ne takový, jaký bys chtěl. To si raději rovnou kup tu Corsu.

Odesláno
Tyhle ty nápady s přídáváním turba na sériově atmosferický motor jsou blbost. Buď tam budeš mít pouze minimální zvýšení plnícího tlaku, aby to přežily vnitřnosti (klika, ojnice, písty, vložky válců) nebo budeš muset všechny předchozí věci vyměnit a ještě mnohem víc jich bude. Nehledě na to, že to neprotáhneš přes technickou, bude to neprodejný... Prostě totální paskvil, do kterýho šíleně vrazíš a výsledek bude nejistý, nebo min. ne takový, jaký bys chtěl. To si raději rovnou kup tu Corsu.

možna ten motor že by se kurvil ae na technicky to projde kdžy mě se moc corsa nelibi to rači tu 106 a nebo jsem se chtěl zeptet jestli nemaš zkušenost jak tam davaj ty 1.9d nebo td ae to stim prej si taky moc nepomužu tak nwm no

Odesláno

Ne možná, ten by to určitě odnesl, není na to určený, natož stavěný. Na emisích, by to nejspíš neprošlo, pač doma to nevyladíš, možná by to chvíli jezdilo, ale emisema by to neprošlo a technická, to by si stím člověk musel sakra pohrát, aby to nebylo poznat, ale to je celkem nereálné, když se v původní zástavbě s turbem nepočítalo. Ty motory, viz. jak jsem psal výše, musel bys koukat po jiném typu. 106 má pouze 1,5. Dobrou zkušenost mám s tou 1,4 v 206, ale cena bude oproti 106 o dost vyšší. Nemá to prostě cenu, tyhle úpravy. Já chtě udělat \"pouze\" prohození motoru a když člověk zjistí, co to obnáší, tak je opravdu jednodušší stávájící prodat a vyhlídnuté koupit, vyjde to nejlevněji, nejrychleji...

Odesláno
Ne možná, ten by to určitě odnesl, není na to určený, natož stavěný. Na emisích, by to nejspíš neprošlo, pač doma to nevyladíš, možná by to chvíli jezdilo, ale emisema by to neprošlo a technická, to by si stím člověk musel sakra pohrát, aby to nebylo poznat, ale to je celkem nereálné, když se v původní zástavbě s turbem nepočítalo. Ty motory, viz. jak jsem psal výše, musel bys koukat po jiném typu. 106 má pouze 1,5. Dobrou zkušenost mám s tou 1,4 v 206, ale cena bude oproti 106 o dost vyšší. Nemá to prostě cenu, tyhle úpravy. Já chtě udělat \"pouze\" prohození motoru a když člověk zjistí, co to obnáší, tak je opravdu jednodušší stávájící prodat a vyhlídnuté koupit, vyjde to nejlevněji, nejrychleji...

a tak jako ja ho nechi našlapnout ae ja chci aby sem z něj dal aspon tech 140km/h a co sy mišli jede dobře nebo ne ??

Odesláno

Tak 140 to pojede i bez turba, to jede i moje 1.0. Ta 1,5 není závoďák ale \"pracant\". Další věc ale je, že při 140 nepojedeš za 4 litry nafty. Nevím o žádném autě, které by to dokázalo. Blízko je ta 1,4, s tou jsem jel do Hamburgu za 4,5 při 140 konstantních. A z toho videa, zdá se že to má solidní odpich, ale provozovat ten motor takto dlouhodobě(jakože neustále brzda plyn) není to ono. Prostě do 120 a rovnoměrné jízdy, pak ti vydrží xx desítek tisíců kilometru s pouze nezbytným servisem.

Odesláno

Do nafty dát turbo není problém protože už z principu motoru je stavěnej na vysoký tlaky oproti benzínu tam je s tím problém a u většiny pokusů dát turbo na benzín to začíná vyraženým těsněním a propálením pístů:D ale u nafty pohoda jen je potřeba jak je tu už psáno snížit kompresní poměr aby to turbo mělo kam tlačit jinak ten motor taky zavrká:P a velmi důležitý je správně navrhnout trubky pro olej k mazání turba následný chlazení oleje a zpět do motoru ale při nesprávně zvoleným průměrem trubičky pro olej může dojít k tomu že klesne tlak oleje a motor se nebude dostatečně mazat zvedne se teplota motoru a může dojít i ke zničení motoru...tak to jen tak ve stručnostti:D

Odesláno
Tak 140 to pojede i bez turba, to jede i moje 1.0. Ta 1,5 není závoďák ale \"pracant\". Další věc ale je, že při 140 nepojedeš za 4 litry nafty. Nevím o žádném autě, které by to dokázalo. Blízko je ta 1,4, s tou jsem jel do Hamburgu za 4,5 při 140 konstantních. A z toho videa, zdá se že to má solidní odpich, ale provozovat ten motor takto dlouhodobě(jakože neustále brzda plyn) není to ono. Prostě do 120 a rovnoměrné jízdy, pak ti vydrží xx desítek tisíců kilometru s pouze nezbytným servisem.

a tak to jako vim že když se přišlapne tak bude žrat a ja jako jezdim normalně tak těch 90-120 jako ja to přišlapnu jenom když třeba pospicham jinak to nehonim a ještě jsem se chtěl zeptet jestli ma na vykon vliv ten EGR ventil ja ho mma uplně vyndanej

Odesláno
Ano, má vliv. Když ho vyndáš, nepatrně výkon zvýšíš na úkor emisí NOx.

a neva že to mam vindanej ae tu zastrčku mma furt zapojenou takže tedko mužu mit třeba jako 1 kw vic jo kvuli ty hovadině. A poznaj to na technicky

Odesláno
No zatím, jsem ho neviděl u starsich aut moc fungovat :D ...
Přesněji řečeno, vyřazení EGR ventilu zvyšuje aktuální výkon, na max. vliv nemá. Je to dané tím, že jednak je EGR ventil další zdroj hydraulických ztrát (něco jako standartní sání a přímé se sport. filtrem) a jednak právě jeho principem, který spočívá v přimíchávání spalin, které jsou jednak teplé jednak innertní. Účelem tohoto přimíchávání je snížit max. teplotu hoření kvůli, jelikož při nich vzniká NOx. Takže tím, že nebudeme přimíchávát teplé a nehořící spaliny, můžeme vsříknout do chladného hoření podporujícího vzduchu více paliva a mít vyšší výkon.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...