Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dokazem nejako doma odmerat kludovy odber auta ? HOTOVO

Recommended Posts

Odesláno

Podle mě je na 10A výsledek správný - tedy 130 mA což odpovídá tomu co jsem čekal vzhledem k tomu jak dlouho ta baterka vydrží. Teď to zkus s temi fousy ve spodních 2 zdířkách a na rozsah 200 mA ( rozsah 20 mA nezkoušej ! )

Až to změříš tak vyzkoušen vyhodit konektor za rádia a nebo z toho zesilovače jeslti to spadne.

[upravil dne 21/11/10 16:22 koblih69]

Odesláno

Jo ale ked ten spodny ma len do MAX 100mA a ja meram rozsahu 200 mA, tak este zlty nie ???

Mozno sa mylim ... :D

Odesláno

Dobre, ale tak v podstate, ked to meram na 10A rozsahu, a vyjde cislo 0,13, tak odber je tych 130 mA nie ?

Tj niekde je velky odber ...

No som zvedavy kde ... Audio to nie je, to som skusal, nemam dorabany ziadny alarm ani nic podobne, takze fakt netusim ... :(

Jedine to skusat s tymi poistkami ...

Odesláno

Co sa tyka elektrika, je dopajany len zadny zosik na sub ... Je k nemu tahana priamo elektika od baterky, s poistkou, a zosik samozrejme spousti remote kabel z radia ...

Poiska, ktera na tom kabelu je, je u baterky ... Kdyz sem ji odpojil, a tym zamedzil hocjaky prisun elektriny do kufru, klidovy odpor ostal 0,13 A, proto bych v tom nevidel zadny problem ...

Skusim jeste odpojit radio, ale to sem nijak neprerabal, je na rovnakych iso konektoroch, jake tam boli origo, nic sem tam nemenil, je to Alpine ... Ale panel z radia vzdy vytahuju, tak nevim, jestli ma nejaky odber, jedine na pamet radia ...

Ostatne dorabane audio nema nic spolecneho s elektrikou, tlumeni, a jine repro, takze to asi ne ...

Neviem cim to moze byt, zacalo to teraz, ako sa ozymilo, bol som presvedceny ze je to baterkou ... Udelalo to jeste jednou, ked sem na nem vubec nejezdil a jezdil na sluzebaku, ale to sem nejak neresil, nakolko auto 2 mesice stalo bez pohnuti ...

Jinak sem se s ele. nijak nehral, jedine vpredu v motoru je odpojen jeden konektr ktery jede k servo pumpe, pretoze se mi praskl, a jezdim s tym tak uz rok, protoze to nevykazuje zadnou chybu, a ani nic som nespozoroval na riadeni ...

Odesláno

Ten problém můžou být přehozené piny napájení rádia a zálohování paměti. Některá rádia to mají volitelné třeba přesazením pojistky z jedné polohy do druhé jiné tak, že mají vlastní kabelový svazek přechodku na ISO na tom svazku jsou pak konektory, kterými se to přehodí. řešení je jednoduché, zjištění taky - vytáhneš prostě jen z rádia ten ISO konektor ( stačí A, B jsou jen repráky ), mimochodem i ten odběr tomu přesně odpovídá.

[upravil dne 21/11/10 17:15 koblih69]

Odesláno

Pozor, některé přístroje mohou mít zdroj výkonového charakteru, tzn. s klesajícím napětím zvyšují odběr. Jinak paměť rádia i další podobně napájené přístroje berou vcelku solidní proudy. Od nějakých 5 mA. Ale klidně mohou i mnohem více. Mě třeba na feldě jen alarm s centrálem a DO braly dohromady 80 mA. Ve spojení s rádiem to udělalo celkem přes 100 mA a to bylo na týden moc na baterku, která se v zimě vybila právě na hranici funkčnosti některých systémů. Pak nefungoval alarm, centrál bylo resetlý rádio a skoro jsem nenastartoval.

Odesláno

No radio pozrem, inak nema vlastnu poistku ? Lebo nemam pri sebe noze na vytiahnutie ...

Ale aj tak mi nejde do hlavy, pretoze radio uz mam dlhsie, nic som s nim nerobil, a minulu zimu som ten problem nemal ... Tak uvidim ...

A radio zapajal Pastorek, toz myslim ze nic nepokazil, on je macher .. Pokial by tak bralo radio, co s tym ?

Odesláno
0,13 bych asi neresil, spis vymen baterku ....

0,13 je na 19,2 dnu pri 60 baterce

Tos spočítal jak? Neyapomeň, že při napětí baterkz napráydno 11V a při zvýšeném vnitřním odporu nenastartuješ ani omylem, protože při zátěži baterky startérem Ti spadně napětí klidně na 9V, při čemž půl auta umírá. A to nemáš plně vybitou baterii.
Odesláno
0,13 bych asi neresil, spis vymen baterku ....

0,13 je na 19,2 dnu pri 60 baterce

Áno ak ju vyflákaš na nulu. Ale už po 5 dňoch s ňou nenaštartuješ.

no ... o 16 A min by nemel byt problem ,ta baterka se spis vybiji sama svym stavem ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...