Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nákup v USA, Číně atd. přes Ebay, DX atd. - pozor na chystanou změnu daně

Recommended Posts

Odesláno

Tak já se za cca rok dostal na E-Bayi na nějakých 200 nákupů. téměř vždy naprosto v pohodě, u několika málo po drobných nejasnostech, nedorozuměních a reklamacích vždy dotaženo ke zdárnému konci. Takže za mě e-bay naprosto bez potíží. Jen u zboží z US jsem už dvakrát byl na celnici. Z číny ani jednou a to i přes to, že některý poožky i víc dvakrát přesahovaly 22eur/40USD. Jednou jsem reklamoval anténku k ručce. Poslal kapku jinou, než jsem chtěl. Moc se omlouval, a že posílá správnou. Jsem mu poděkoval, a že nesprávnou vrátím jak dorazí ta správná... Odepsal, že ne, protože máme drahý poštovný... Jinej zase posílal z číny dánskou poštou... Prostě tohle nějak nechápu. Téměř vždy pošta free...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Kamarád ($120) a přítelkyně ($250) teď taky objednávali něco na Ali, šlo to obojí DHL a oba \"dokazovali\" a DPH platili i přes deklarovanou nižší hodnotu. :/

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dnes mi dosli z Ali dve hokejky pre syna. Zaplatene 160 eur cinan napisal do papierov hodnotu 10 $ :D Dal som si to poslat do PL . Stopli to colnici ale nakoniec to uvolnili bez doplatku. Poslane postou cca 14 dni. Predtym nejake topanky , mobil atd vsetko na adresu do PL bez cla a dph.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Jen tak mimochodem něco k tomu porovnání Ebay a Alibaby:

http://byznys.lidovky.cz/privydelaval-si-v-kfc-nyni-je-z-blazniveho-jacka-majitel-gigantu-alibaba-a-miliardar-gkh-/firmy-trhy.aspx?c=A140920_144956_ln_zahranici_jci#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=sph

:D

Alibaba - 80% tržeb čínských kšeftů na netu... větší zisk než Ebay a Amazon dohromady... šikovný chlapík.

Odesláno

Já teda kupuji častěji na aliexpressu, než na ebayi a clo mě ještě nikdy nepotkalo. Mám spíš pocit, že je to čistá loterie. Je pravda, že často nakupuji, za málo, tak se mě clo netýká. A ebay funguje prakticky stejně u mnoha položek, tedy jako prostředník pro čínský obchod a potom je šance chytnout clo úplně stějná.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Marně jsem hledal ke stažení plnou moc pro Českou poštu s.p. k zastupování v celním řízení v editovatelném formátu. Na stránkách České pošty je pouze v pdf :(

Tak jsem to jejich pdf přepsal do docx a vložil do plné moci dodatek, že platí jen a pouze pro jednu jedinou zásilku. Pošta mi tento dodatek akceptovala, nemají tak moji generální plnou moc na všechny zásilky. Pro případné zájemce plnou moc přikládám.

Plná moc pro ČP k celnímu řízení.docx

• O 5 let později...
Guest minimaxa
Odesláno (upraveno)

Jak na tom ti Angláni jsou s tím Brexitem? sledujete to někdo? Mají skutečně v pátek 31.1. odejít z EU s dohodou? To by totiž znamenalo, že bude platit roční vyjímka na CLO a DPH jako by byli v EU. Jde mi o nákupy z eBay....

edit: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/done-britska-kralovna-svym-podpisem-zpecetila-brexit-40310998

tak to vypadá že jo.

Upraveno uživatelem minimaxa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...