Edison Odesláno 4. červenec 2014 Odesláno 4. červenec 2014 Tak já se za cca rok dostal na E-Bayi na nějakých 200 nákupů. téměř vždy naprosto v pohodě, u několika málo po drobných nejasnostech, nedorozuměních a reklamacích vždy dotaženo ke zdárnému konci. Takže za mě e-bay naprosto bez potíží. Jen u zboží z US jsem už dvakrát byl na celnici. Z číny ani jednou a to i přes to, že některý poožky i víc dvakrát přesahovaly 22eur/40USD. Jednou jsem reklamoval anténku k ručce. Poslal kapku jinou, než jsem chtěl. Moc se omlouval, a že posílá správnou. Jsem mu poděkoval, a že nesprávnou vrátím jak dorazí ta správná... Odepsal, že ne, protože máme drahý poštovný... Jinej zase posílal z číny dánskou poštou... Prostě tohle nějak nechápu. Téměř vždy pošta free... Citovat
Guest Džůny Odesláno 18. červenec 2014 Odesláno 18. červenec 2014 Kamarád ($120) a přítelkyně ($250) teď taky objednávali něco na Ali, šlo to obojí DHL a oba \"dokazovali\" a DPH platili i přes deklarovanou nižší hodnotu. :/ Citovat
dusan2 Odesláno 22. srpen 2014 Odesláno 22. srpen 2014 Dnes mi dosli z Ali dve hokejky pre syna. Zaplatene 160 eur cinan napisal do papierov hodnotu 10 $ Dal som si to poslat do PL . Stopli to colnici ale nakoniec to uvolnili bez doplatku. Poslane postou cca 14 dni. Predtym nejake topanky , mobil atd vsetko na adresu do PL bez cla a dph. Citovat
xpetrix Odesláno 22. srpen 2014 Odesláno 22. srpen 2014 No ja cakam na diagnostiku cez Ali a som zvedavy ako to dorazi.Z eBay mi zatial nic nestopli colnici a z Ali je to moj prvy nakup. Citovat
dusan2 Odesláno 22. srpen 2014 Odesláno 22. srpen 2014 Tak to budem mat kam chodit na origo dia Dufam ze sa rychlo naucis ju pouzivat Citovat
oddie Odesláno 20. září 2014 Autor Odesláno 20. září 2014 Jen tak mimochodem něco k tomu porovnání Ebay a Alibaby: http://byznys.lidovky.cz/privydelaval-si-v-kfc-nyni-je-z-blazniveho-jacka-majitel-gigantu-alibaba-a-miliardar-gkh-/firmy-trhy.aspx?c=A140920_144956_ln_zahranici_jci#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=sph Alibaba - 80% tržeb čínských kšeftů na netu... větší zisk než Ebay a Amazon dohromady... šikovný chlapík. Citovat
xpetrix Odesláno 20. září 2014 Odesláno 20. září 2014 Takze jediny(a asi aj posledny) nakup na Aliexpress a hned 20%DPH+postovny poplatok za colne konanie,na eBay roky nakupovania a bez DPH,ci cla... Citovat
Almanil Odesláno 21. září 2014 Odesláno 21. září 2014 Já teda kupuji častěji na aliexpressu, než na ebayi a clo mě ještě nikdy nepotkalo. Mám spíš pocit, že je to čistá loterie. Je pravda, že často nakupuji, za málo, tak se mě clo netýká. A ebay funguje prakticky stejně u mnoha položek, tedy jako prostředník pro čínský obchod a potom je šance chytnout clo úplně stějná. Citovat
Péťa Odesláno 23. prosinec 2014 Odesláno 23. prosinec 2014 Marně jsem hledal ke stažení plnou moc pro Českou poštu s.p. k zastupování v celním řízení v editovatelném formátu. Na stránkách České pošty je pouze v pdf Tak jsem to jejich pdf přepsal do docx a vložil do plné moci dodatek, že platí jen a pouze pro jednu jedinou zásilku. Pošta mi tento dodatek akceptovala, nemají tak moji generální plnou moc na všechny zásilky. Pro případné zájemce plnou moc přikládám. Plná moc pro ČP k celnímu řízení.docx Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. leden 2020 Odesláno 28. leden 2020 (upraveno) Jak na tom ti Angláni jsou s tím Brexitem? sledujete to někdo? Mají skutečně v pátek 31.1. odejít z EU s dohodou? To by totiž znamenalo, že bude platit roční vyjímka na CLO a DPH jako by byli v EU. Jde mi o nákupy z eBay.... edit: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/done-britska-kralovna-svym-podpisem-zpecetila-brexit-40310998 tak to vypadá že jo. Upraveno 28. leden 2020 uživatelem minimaxa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.