neutral Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Zdravím. Chcu se zeptat, jestli někdo neví na kolik vyjde nový lak na P 106? A jak postupovat při obrušování starého? Díky Citovat
Eon Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Starý lak obrousit (nemusíš až na plech, prostě zdrsnit), pak plnič nejlíp dvousložkový-ten pak po zaschnutí obrousit do hladka, na to barva (dvousložková). Pokud to nemusíš kitovat, tak za materiál cca kolem 6000Kč. Citovat
Dadadavid Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Starý lak obrousit (nemusíš až na plech, prostě zdrsnit), pak plnič nejlíp dvousložkový-ten pak po zaschnutí obrousit do hladka, na to barva (dvousložková). Pokud to nemusíš kitovat, tak za materiál cca kolem 6000Kč. Byl by nejaky odkaz na ten dvouslozkovy plnic ??Ja mam na svoji 406 lak jen na malych mistech poskozeny,tak ho chci opravit:) Citovat
Dundee Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Hlavně nezapomeň o obroušení a nastříkání plničem nějakej den počkat, aby plnič trochu vyzrál (ideál jsou tři až čtyři týdny, ale to si asi nemůžeš dovolit). Pokud budeš tmelit, tak týden určitě s barvou počkej, nebo se ti tmel pod barvou zvedne. Plnič na celý auto bude kolem 2000, pastelová barva cca 1900-2700 (podle systému a množství), metalíza o cca 500-800 víc, bezbarvej lak cca 2000. Dadadavid: Pokud chceš opravit berbarvej lak, tak jenom jemně přebrousit pod vodou (jen na barvu, ne na podklad), odmastit a stříknout lakem. Ideální je ale přebrousit celej díl do barvy (ideální základ), pak dvě vrstvy barvy (když nemusíš tmelit nebo použít plnič) a na to lak (v případě, že máš metlu nebo barvu, na kterou lak musí). Citovat
vendelinek Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Trochu poopravim kolegu,plnič je dvousložkovej a vlastně akrylátovej,takže,pokud máš kde pod střechou,jako např.garáž nebo dílnu ,tak po dvou hodinách(+- dvě hodiny schnutí při 20°C) můžeš brousit.Samozřejmě pod vodou a jemnym papírem.Záleží zase jakou budeš dávat barvu,jestli metalizu,tak 1000,nebo když to bude akrilát ,tak stačí 800 papír,pokud si někde tmelil na starou barvu,tak plnič alespoň 3x a ty fleky bruš přes špalek abyse to dostatečně zabrousilo do roviny Citovat
Dundee Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 vendi.stejskal: Pěkně popsaný, já bych to takhle nenapsal:potlesk Já myslel počkat pár dní po plniči se stříkáním barvy, nějak zapomínám psát všechno, co mám v hlavě Citovat
vendelinek Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Byl to můj chleba:D:P:papa do aut už nedělám ale stále jsem u řemesla,dík:D Citovat
Dundee Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 to já do toho jenom \"fušuju\" a docela se mi to i daří Citovat
Šalda Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Souhlas s Vendim:super Jen bych možná dal radši na kit fuller ( stříkací kit alias šprickit:)) a potom plnič, obojího potom stačí jedna vrstva. Hlavně nic nepodcenit a dělat to pořádně, protože na barvě potom všechno vyleze ven, pokud to bude špatně obroušený Citovat
neutral Odesláno 9. listopad 2010 Autor Odesláno 9. listopad 2010 Chlapi dík. A ještě bych se rád optal jak se to dělá,když se \"lepí\" plasty (nárazník). Jestli to jde i jinak,než pomocí svařování platů. Citovat
Dundee Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Jde to zespodu vypodložit plechem, zvrchu navrtat dírky a malý prohlubně na hlavičky a snýtovat trhacíma nýtama. Pak to přetmelíš a přestříkáš. Jen musíš použít základ na plasty, pak plnič a nakonec barvu. Citovat
koblih69 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Je studená a teplá metoda - teplá je svařování, studená je dvousložková kartuše ze které vytlačuješ lepící tmel. Pokud nemáš ani jedno doporučuju vzít nerez, nebo měděné jemné pletivo a zatavit ho třeba klempířskou pájkou do plastu ( široko kolem praskliny ). Osobně kombinuju pletivo + teplý svár ( orig. svářečkou ) , ale i se samotným pletivem a pájkou uděláš velmi kvalitní spoj, který ani po letech nepraskne. Nějakou inspiraci najdeš jako obvykle zde: http://www.youtube.com/results?search_query=plastic+welding&aq=f [upravil dne 9/11/10 15:51 koblih69] Citovat
vendelinek Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Jde to zespodu vypodložit plechem, zvrchu navrtat dírky a malý prohlubně na hlavičky a snýtovat trhacíma nýtama. Pak to přetmelíš a přestříkáš. Jen musíš použít základ na plasty, pak plnič a nakonec barvu. Jj,máš pravdu,jako vždy:D,ale přece jen, volil bych teda alespoň já nejty hliníkový,protože ty nereznou a pokud by si chtěl auto nechat tak to vydrží do aleluja a kdyby tam dal ocelový,tak chytnou za čas rez( korozi:D) a ta bude prolízat skrz barvu a lak a to už pak nijak neodstraní,vzniknou na povrchu fleky a k těm dirkám:D,tam bych to viděl asi takle,pokud tam dá ty hliníkový nejtky tak ty samozřejmě malinko zapustit ale nejdřív bych dirky přetahnul tmelem a když nejtky zatahne kleštěma zbytečnej tmel se vytahne a dirky jou kompletně zadělaný ,tmel se potom jednoduše obrousí Citovat
vendelinek Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Šaldíku:D ,a ten šprickit je stříkací tmel,ten se nechá nahradit i timto plničem:Dprvní vrstvu uděláš hrubší,po mírnym zaschnutí ,si plnič přiředíš a stříkáš ho minimálně 2x do kříže,parádně se ti to zatahne a dorovná jemnym broušenim přes špalík:Dsamozřejmě pod vodou Citovat
Šalda Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Vendi, jak to píšeš tak to je pro odborníky;) Pokud někdo neumí pořádně kitovat či stříkat je podle mýho stříkací tmel lepší, a potom už jen jednu vrstvu plniče:) Ten stříkací tmel Ti krásně schová všechny nerovnosti po kitování a dobře se brousí, proto jsem to psal;) My profíci na kit stříkneme jednu, max. druhou vrstvu plniče a jde to pod lak:D Citovat
vendelinek Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 nemám co už dodat,krásně řečeno:super:potlesk:D Citovat
Šalda Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Vendi: děkuji, od Mistra jako jsi Ty to zvlášť potěší Citovat
neutral Odesláno 9. listopad 2010 Autor Odesláno 9. listopad 2010 No nějak to snad pude. Jen sem zjistil po demontáži z auta,že mám nárazník na dva díly,že není jen prasklej. Citovat
Tazounek Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 dotaz vcera jsem si vsimnul ze mam na aute skrabanec ne velkej.. proste tak dva na tri cm.. a ze uz tam je asi dyl, jsou to jako by rejhy (takze asi nekdo neumel couvat) a uz to zacina reznou.. jak mam postupovat abych to co nejdrive opravil... je mi jasny ze vybrousit a nalakovat, ale ja lakoval maximalne tak futra doma Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.