Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Starý lak obrousit (nemusíš až na plech, prostě zdrsnit), pak plnič nejlíp dvousložkový-ten pak po zaschnutí obrousit do hladka, na to barva (dvousložková). Pokud to nemusíš kitovat, tak za materiál cca kolem 6000Kč. :)

Odesláno
Starý lak obrousit (nemusíš až na plech, prostě zdrsnit), pak plnič nejlíp dvousložkový-ten pak po zaschnutí obrousit do hladka, na to barva (dvousložková). Pokud to nemusíš kitovat, tak za materiál cca kolem 6000Kč. :)

Byl by nejaky odkaz na ten dvouslozkovy plnic ??Ja mam na svoji 406 lak jen na malych mistech poskozeny,tak ho chci opravit:)

Odesláno

Hlavně nezapomeň o obroušení a nastříkání plničem nějakej den počkat, aby plnič trochu vyzrál (ideál jsou tři až čtyři týdny, ale to si asi nemůžeš dovolit). Pokud budeš tmelit, tak týden určitě s barvou počkej, nebo se ti tmel pod barvou zvedne.

Plnič na celý auto bude kolem 2000, pastelová barva cca 1900-2700 (podle systému a množství), metalíza o cca 500-800 víc, bezbarvej lak cca 2000.

Dadadavid: Pokud chceš opravit berbarvej lak, tak jenom jemně přebrousit pod vodou (jen na barvu, ne na podklad), odmastit a stříknout lakem. Ideální je ale přebrousit celej díl do barvy (ideální základ), pak dvě vrstvy barvy (když nemusíš tmelit nebo použít plnič) a na to lak (v případě, že máš metlu nebo barvu, na kterou lak musí).

Odesláno

Trochu poopravim kolegu,plnič je dvousložkovej a vlastně akrylátovej,takže,pokud máš kde pod střechou,jako např.garáž nebo dílnu ,tak po dvou hodinách(+- dvě hodiny schnutí při 20°C) můžeš brousit.Samozřejmě pod vodou a jemnym papírem.Záleží zase jakou budeš dávat barvu,jestli metalizu,tak 1000,nebo když to bude akrilát ,tak stačí 800 papír,pokud si někde tmelil na starou barvu,tak plnič alespoň 3x a ty fleky bruš přes špalek abyse to dostatečně zabrousilo do roviny

Odesláno

vendi.stejskal: Pěkně popsaný, já bych to takhle nenapsal:potlesk Já myslel počkat pár dní po plniči se stříkáním barvy, nějak zapomínám psát všechno, co mám v hlavě;):D

Odesláno

Souhlas s Vendim:super

Jen bych možná dal radši na kit fuller ( stříkací kit alias šprickit:)) a potom plnič, obojího potom stačí jedna vrstva.

Hlavně nic nepodcenit a dělat to pořádně, protože na barvě potom všechno vyleze ven, pokud to bude špatně obroušený;)

Odesláno

Jde to zespodu vypodložit plechem, zvrchu navrtat dírky a malý prohlubně na hlavičky a snýtovat trhacíma nýtama. Pak to přetmelíš a přestříkáš. Jen musíš použít základ na plasty, pak plnič a nakonec barvu.

Odesláno

Je studená a teplá metoda - teplá je svařování, studená je dvousložková kartuše ze které vytlačuješ lepící tmel. Pokud nemáš ani jedno doporučuju vzít nerez, nebo měděné jemné pletivo a zatavit ho třeba klempířskou pájkou do plastu ( široko kolem praskliny ).

Osobně kombinuju pletivo + teplý svár ( orig. svářečkou ) , ale i se samotným pletivem a pájkou uděláš velmi kvalitní spoj, který ani po letech nepraskne.

Nějakou inspiraci najdeš jako obvykle zde: http://www.youtube.com/results?search_query=plastic+welding&aq=f

[upravil dne 9/11/10 15:51 koblih69]

Odesláno
Jde to zespodu vypodložit plechem, zvrchu navrtat dírky a malý prohlubně na hlavičky a snýtovat trhacíma nýtama. Pak to přetmelíš a přestříkáš. Jen musíš použít základ na plasty, pak plnič a nakonec barvu.

Jj,máš pravdu,jako vždy:D,ale přece jen, volil bych teda alespoň já nejty hliníkový,protože ty nereznou a pokud by si chtěl auto nechat tak to vydrží do aleluja a kdyby tam dal ocelový,tak chytnou za čas rez( korozi:D) a ta bude prolízat skrz barvu a lak a to už pak nijak neodstraní,vzniknou na povrchu fleky a k těm dirkám:D,tam bych to viděl asi takle,pokud tam dá ty hliníkový nejtky tak ty samozřejmě malinko zapustit ale nejdřív bych dirky přetahnul tmelem a když nejtky zatahne kleštěma zbytečnej tmel se vytahne a dirky jou kompletně zadělaný ,tmel se potom jednoduše obrousí :)

Odesláno

Šaldíku:D ,a ten šprickit je stříkací tmel,ten se nechá nahradit i timto plničem:Dprvní vrstvu uděláš hrubší,po mírnym zaschnutí ,si plnič přiředíš a stříkáš ho minimálně 2x do kříže,parádně se ti to zatahne a dorovná jemnym broušenim přes špalík:Dsamozřejmě pod vodou

Odesláno

Vendi, jak to píšeš tak to je pro odborníky;)

Pokud někdo neumí pořádně kitovat či stříkat je podle mýho stříkací tmel lepší, a potom už jen jednu vrstvu plniče:)

Ten stříkací tmel Ti krásně schová všechny nerovnosti po kitování a dobře se brousí, proto jsem to psal;)

My profíci na kit stříkneme jednu, max. druhou vrstvu plniče a jde to pod lak:D

• O 2 týdny později...
Odesláno

dotaz vcera jsem si vsimnul ze mam na aute skrabanec ne velkej.. proste tak dva na tri cm.. a ze uz tam je asi dyl, jsou to jako by rejhy (takze asi nekdo neumel couvat) a uz to zacina reznou.. jak mam postupovat abych to co nejdrive opravil... je mi jasny ze vybrousit a nalakovat, ale ja lakoval maximalne tak futra doma :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...