Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jsem tu opět.... další problémek?

Nevíte nobo snad nesetkaly jste se někdo s tím že řízení při stojícím vozidle jde VELICE ztuha občas se zestaví i servo (klíňák je napnutý až dost) při jízdě to jde malíčkem. Prolezl jsem to a je tam nějaké řízení tlaku řízené servomotorem v předním blatníku dole, je k tomu nějaká elektronika a kde?. Nevíte co se s tím děje?

Věc druhá když to řízení jde tak ztuha tek někde pod volantem to křupe. Uf to jsem se rozepsal:papa:

Odesláno

mě to taky tak nějak křupe. Pomáhá si dofouknout kola tak na 2.5... za motorem je ten mechanizmus řízení, kterej bude mít asi prasklou manžetu jako mám já, dostává se tam bordel a pak to dělá to křupání. Je to střašně nákladná oprava tak sem se na to vyprdl, není to zas tak strašný.

Odesláno

V levým blatníku je taková krabička, do které vedou tři tlakový trubky. Dále je na ní konektor s asi 8 drátama, kde je napájení a přívod od snímače otáček kol. U toho snímače bych začal. Nachází se v místech odkud vede náhon tachometru. Je tam dvoupinový konektor. Doporučuju konektor odpojit a pořádně to tam prolít kontaktolem. Ale fakt pořádně. Už se mi to několikrát osvědčilo. To je tak první věc. Dál už by to mohl být jedině ten regulátor v blatníku. Tam vyčistit ten konktor. Rozdělat jsem si ho ještě netroufl, ale pokud koupím jiný (možná se to stane, protože jsem našel hydraulickou kapalinu v tom konektoru => asi tam něco netěsní), tak se do něho podívám a zjistím, co a jak. Jinak v tom regulátoru je i snímač zrychlení, který způsobuje to, že když brzdíš, tak řízení tuhne.

Taky mně to prdí v servu, ale asi to nebude žádnou manžetou, protože to dělá od doby, co mi v jednom nejmenovaném servisu měnili tlakovou hadici od pumpy. Když jsem se při dálší návštěvě na to ptal, tak mi bylo suše sděleno, že je možný, že v tom mechanismu dole u hřebene zůstalo trošku vzduchu a že odvzdušnit to nejde.:mad::mad::mad:

Odesláno

Petře605......... vše co popiseješ je stejný problém, začalo to výměnou hydr. kapaliny(spíš když jsem trošku ?ukl celej předek jem měl rozhozenej.) na tom náhonu snímač je dva piny jak píšeš ale žádný konektor co tam lze připojit, už při skládání jsem si toho všiml...Při stojícím vozidle a i když maji brzdy načerpáno. je v blatníku kde je to servo slyšet stabilně vrčení hlavně když bylo málo kapaliny. Teď je klid. Asito bude muset najít někde v zapojeních??? :( myslel jsem nejdříve, že bude vadný křížový kloub covede od tyyče volantu ne servo... no zítra pujdu hledat. Dík dam pak vědět.:papa:papa

Odesláno

teda, me to na miste jde hodne zlehka, ale nekdy se mi zda, ze pri rychlejsi jizde to jde taky moc zlehka, zejmena to jde citit, ze pri nerovne ceste to pak vadi, protoze tim houpanim se volant spatne drzi rovne kdyz jde zlehka, ale na dalnici se mi zda, ze to slo tak jak melo ztuha ... vrceni ale dela prece aj pumpa abska

Odesláno

No to máš skoro pravdu......... čerpadlo u starších modelu(BENDIX) vrčí a tlakuje od od 60 do 90atm pro na něm i dvě čidla (tak to bylo trochu bokem) no a když stojí čerpadlo ABS tak je slyšet slabé vrčení to vím na 100% asi jako když se ti přestavují ventilační klapky v kabině.. když na něj chytnu tak je to i cítit. Jen mě zaráží, že nemám kam připojit ten snímač u bovdenu rychlosti. Někde musí být ještě vyhodnocovací elektro.:cool::cool:???????

Odesláno

Jestli máš starší model a mechanickej náhon k tachometru, tak by jsi měl mít podle mýho selskýho rozumu i zapojenej ten snímač na rychlost. Já mám schémata jenom ke staršímu modelu, tak nevím, jak je to udělaný u těch nových. Veškerá elektronika, která řídí tlak v posilovači (tzn. kolik tlaku jde zpět mimo akční člen řízení) je umístěná v té krabičce v blatníku.

Ale u těchhle aut je možný všechno, tak to můžeš mít jinak. Ale ten regulátor nemá jinej vstup, než právě otáčky kol. Zbytek těch drátů, co do toho vede je napájení, blokovací kondenzátor (ten tam volně visí) a nějaká propojka propojující některé piny toho konektoru, která je tam připojená na visícím konektoru. Ty dva dráty ke snímači rychlosti vedou svazkem nahoru do motoru a vylézají z něho v místech, kde vylézá například i dvojice drátů s konektorem pro rozsvěcení zpátečkových světel, který se zapojuje na protikus na převodovce. Tyhle dva konektory jsou záměnné, o čemž mě přesvědčil opět onen nejmenovaný serivs, když jsem oddřel cestu z Prahy bez serva, abych pak doma zjistil, že snímač rychlosti nezapojili na svoje místo, ale přávě do převodovky. Konektor, který do převodovky patřil, tam jenom tak volně ležel schovanej, protože se nikam nehodil, že.

Fuj, to jsem rozkecanej...

Zkus ty dráty najít, kam vedou. Docela mě zajímá, jak to vyřešíš. Dráty mají čísla 129B (pin číslo 4) a 130B (pin číslo 11) - teda u starších modelů.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Jednou mi to trošku křupalo a chvilkama vynechával posilovač...

Tak jsem zjistil, že jen netěsní hadička od toho servooleje, dotáhl jsem jí a už rok to nekřupe ani nevynechává.:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...