Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Zamek nejde

Recommended Posts

Odesláno

Nejde mi zamek u ridice, vypada ze tam je neco zastrceny. Jde zamek nejak rozebrat? Jinak nemohu odmykat. Mel jste to nekdo rozebrane a jak?

Odesláno

Připojuji se k žádosti o radu, protože mám podobný problém. Originál klíč je tak ošoupaný, že otevřít s ním dveře nebo potom nastartovat je téměř nadlidský výkon. Zatím jsem to vyřešil duplikátním klíčem, který není oběhaný a funguje bez problému, ale mám strach, že časem začne stejně zámek stávkovat.

Odesláno

Rozebrat jde vsechno :), ale ten zamek se dost blbe sklada dohromady. Je to plastovy vylisek. Pokud se to nepovede, tak nebude pasovat klic.

Nejlepsi by bylo prehodit spolujezdcuv a ridicuv.

Zkousel jsi ho vycistit (treba vyprat v benzinu)a namazat? Nekdy jsou ty staveci cudliky slepeny a dela to paseku.

Pokud tam je neco strceny, tak jehlou se zahnutou spickou se to muze podarit.

No a pokud by uz byly ochozeny (staveci kolicky), taky muze byt praskla pruzinka, coz je taky mozne, tak bud vymenit zamek, nebo vsechny vyndat a teoreticky je mozne je prestavet, pripadne vymenit, treba i na jiny klic, ale to snad jedine tam co delaj klice a jeste ne vsude. Alespon mne to jednou delali na vicku od nadrze a fungovalo to v pohode.

Odesláno

V Praze je na Moskevske vyroba klicu a delaji i opravy auto-zamku. Dokazou jeden zamek opravit tak za 300,-Kc. Staci s sebou prinest ten rozbity zamek a klic.

Taky me to ceka, protoze zamek u spolujezdce navstivila nejaka cigura se sroubovakem. Kurvy jedny zasr ...

Odesláno

Taky autoelektrice moc nevelim, ale slyšel jsem, že se dá udělat právě pro tyhle případy nějakej tajnej vývod, ke kterýmu v případě nouze stačí napojit třeba jen tužkovka a ono se to otevře. :o

Odesláno

Jeden borec měl na předním nosníku připněnou svorkovici na 12V a pomoci drátků (nemusí to být startovací kabely,....) a mé baterky si otevřel auto...bylo to na parkovišti před obchodákem.....celkem blbej pocit...lidi chodili a mysleli si že ho krademe.:papa:papa

Odesláno

Hoši, dneska můžeš krást jak chceš.....já si zabouchl v noci klíče v schade.....tak se pizdím o půl jedné ráno s drátem, kombinačky na střeše.....a kolem jdou policajti. Pěšky, tak 2 metry ode mně. Tak říkám ...\"dobrý večer\" a oni odpověděli a nic jinýho.To jsou kurvy....v Prostějově na sídlišti.Ovšem co bych si udělal do auta...má to můj otec....nejde ti š?áva do startéru pokud nestojíš na brzdě;) Nějak je to napojený přes spínač brzdových světel.Zatím jsem to jinde neviděl.V shade to byl nesmysl, protože bez plynu nenastartujes, ovsem Pugo....

Odesláno

Zámek jde v pohodě rozebrat. Vyndáš tapecír dveří, vysuneš napruženou podložku zámku a máš těleso zámku venku. Na horní straně zámku je ovelová planžeta držící pružinky a válečky co se otáčejí s vnitřním unašečem zámku.

Popis vypadá dost kostrbatě, ale pro toho, kdo je šikovný to není vůbec problém.

Je třeba si dát pozor, aby se ti nevysypaly všechny válečky. Dají se poskládat znova, ale je potřeba u toho být trošku technik a všímat si detailů.

Já měl jeden váleček nefunkční (zatuhl v otevřené poloze) a další dva se křížily. Stačí rozebrat, pročistit, namazat a zase to zova perfektně funguje.

Tak se dá i na vrakovišti koupený zámek předělat na klíč co má člověk k autu.

Todle jsem dělal na mojí 205, ale řekl bych že v rámci světového pokroku se to moc nezměnilo. Jenom se k tomu pověsila ještě nějaká ta elektrika.

Odesláno

2 komisar: Jako věř tomu, že na tu brzdu nikdo nepřijde.Já tátovo auto dal nastartovaný švagrovi, on odjel s klukama na disko ( T4 Caravelle ) a o 3 ráno mě budil. A jsou skoro všichni automechanici.Takže něco na tom bude.:D

Odesláno

olda, pajda: to je super

ale co todle? známej má šaltru vyšroubovávací, akorát nesmí zapomenout nechat kvalt, s tím pak nikdo nehne =)

[Editován dne 3/12/04 Fusion]

Odesláno

Dobrý je i takový ten skrytý imobilizér na magnet. Když přejedeš magnetem přs čidlo, tak se dá startovat, jinak smůla. A vtip je v tom, že to funguje přes plast palubky, takže nikde není nic vidět. Jen nesmíš stratit magnet.

Kdysi jsem měl blokování ve Fiatu přes originál vypínač na mlhovky. Bez zapnutí se startovat nedalo, ale když to běželo, tak to mohlo být v libovolné poloze. Mlhovky jsem tam neměl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...