Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jj budu muset dnes se mi rozsvítila i kontrolka ESP jako za studena. Nemůže to být něco s baterkou? Diagnostiku pujdu, ale chtěl bych trošku vědět jako něco než mi tam řeknou že je to celé v pr....

Odesláno
jj,delalo to i me,cidlo vysokotlakeho cerpadla,sundas,prostriknes k tomu vymen i pal.filtr a mělo by to byt ok.
Tak mě to asi rovnou vymění protože cenu bude 6500
  • O 13 let později...
Odesláno

Po čase zas zdravím. Dnes se mi rozstvítila oranžová kontrolka motoru doprovázená hláškou Engine anti-pollution system faulty. Stalo se mi to jednou už někdy před létem, když jsem hodně dupl na plyn, auto současně padlo do nouzáku. Po dalším nastratování tenkrát ale už bylo vše ok., kontorlka se už nezosvítila, auto jezdilo úplně normálně. V servisu mi pak řekli, že asi nějaká anomálie, krátkodobé vysoké znečištění výfuk. plynů nebo tak něco. Teď se ale rozsvítila při klidné jízdě a po dalších startech nezhasla, přitom auto jede normálně. Resp. při normálních provozních otáčkách jede normálně, jde i za plynem, ale na volnoběh hrozně kolísají otáčky, anebo i při pomalém popojíždění v koloně (je to automat, takže když nešlapu na plyn). Začalo to po poslední technické konrole, která proběhla cca 14 dní zpět. Všiml jsem si toho kolísání na neutrál hned jak jsem vyzvedával auto, přitom než jsem ho dával na technickou, motor běžel krásně čistě. Teď už to s autem cloumá i při pomalé jízdě bez šlapání na pedál plynu. Nějaká rada na co se zaměřit? Díky. 

Odesláno

ahoj, zaměř se na autoriz. servis a jejich diagnostiku, protože co tu lidi píšou, tak ostatní cesty jak vyřešit nějak levně atd. problém Engine antipollution system faulty neexistuje, bohužel 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, tak opět výstražná oranžová kontrolka a hláška Engine anti-pollution system faulty. Poprvé se objevila vloni v létě, ale během té samé cesty zhasla. Znovu cca měsíc zpět a po pár dnech taky zhasla, zrovna během cesty do servisu. V servisu údajně něco vyčistili, smázli chybu a chvíli byl klid. Teď během týdne hláška už podruhé. Při první jelo auto pořád normálně a po dvou dnech odstavení pak během následné cesty zhasla, jezdilo se dál. Dnes jízda v součtu cca 100 km v pohodě, a při zpáteční cestě pár km od baráku, aniž bych auto nějak honil, blik, a je tam zas, akorát teď už byla jízda v nouzáku. Nepomohlo ani zastavit a znovu nastartovat. Motor poslední dobou pořád běží tak nějak nepravidelně (od STK), ať je v nouzáku nebo ne. Do autorizovaného servisu se ale hned tak nedostanu, tak jen tak orientačně se zeptám. Mohly by to eventuálně dělat svíčky, ani nevím, kdy se měnily. Anebo jestli nedošlo aditivum pro DPF, jestli to tedy může souviset. Kdysi mi tady sice někdo psal, že by se auto mělo ozvat, ale při mém štěstí ohledně tohohle auta může být v háji žárovka kontrolky, jestli to nějakou má. Já ho ještě nedoplňoval. Aditivum - předpokládám pytlík asi někde před levým zadním kolem. Co se do toho dává a kde objednat, neví náhodou někdo bez dlouhého hledání? Díky. (P607, r. 2004, 2.2 Hdi, 98 kW, automat).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...