Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a niekto sa stretol už s takou variantou že vždy keď sklopím slnečnú clonu na vodičovej strane zahlási chyba ESP / trojuholnik zo znakom šmyku, ktorý je prečiarknutý / a vždy musím vymeniť poistku 10A lebo je zlá ??? :myslim

Odesláno

a nevieš poradiť kde by som ten problém mal hľadať ??? nejaká schéma alebo tip kadiaľ ťahali ten káblik, zatiaľ to riešim tým že nesklápam tú clonu ale rád by som mal autííí o.k.

Odesláno

Dle schémat se z pojistky F6 na BSI napájí také snímač úhlu volantu a gyrometr, proto ta chyba ESP. Demontuj clonu, na kablíku je konektor. Zkontroluj, zda není někde prodřená izolace. Viděl bych to někde těsně u clony, kde se ten kablík ohýbá, nebo ve cloně. Zkus po demontáži clony na konektoru u clony změřit odpor ohmmetrem, zda není zkrat přímo ve cloně.

[upravil dne 16/11/10 17:57 HonzaZ]

Odesláno

jj jediný možný problém, ktorý tam vidím je, že sú skratované kontakty na žiarovke. Možno ju niekto menil a zle založil. Inak by museli byť niekde predreté drôty, ale to sa mi nezdá pravdepodobné.

resp. tie drôty sa ohýbajú v kĺbe clonítka a tam by tiež mohol byť problém.

[upravil dne 16.11.2010 17:58 AnotherOne]

Odesláno

tak dík mládenci síce som si kúpil tie poistky aj do zásoby ale ak sa to podarí budem spokojnejší inak podľa tej schémy je to presne tá poistka F6.

P.S. tieto preteky v rýchlosti sú nám ostatným len k úžitku :cool:

• O 2 roky později...
Odesláno

jen tak malá technická....4 dny jsem jezdil,že mi kontrolka ukazovala chybu ABS/ESP(nefunkční),nedělal jsem si s tím žádné starosti,bez toho se dá jezdit.Ale dnes ouha,chtěl jsem se odpoledne po práci rozjet a bum,zařvalo na mě,že servo je nefunkční či co(červenej volant)přestalo mi jít servo a hned na mě to zařvalo,krom samozřejmě ABS/EPS,že je nefunkční tempomat(chápu když je ABS v loji,ale proč až ted to zařval tempomat)a ještě na mě vyskočil chyba emisního systému(to mi řvalo kdysi kvůli katu,kterej je ,,novej,, a má najeto cca 50 000km)

tak jsem to hodil hned u kámoše na dia(neměl planetko,měl něco co jen na němce),ale dostal se tam a jen mu to řeklo,že je čidlo v háji,ale nic víc. nepřipomínám,že vše to stále svítilo co jsem vypsal.

poté jsem ujel 100m,zaparkoval a nastartoval asi cca za 30min.a co náhle servo šlo,žádnej červenej volant....ale ty hlášky byly stále(abs,tempomat,emise)

Jak je možné že servo zničeho nic přestalo a potom začalo pracovat(ujel jsem dalších100km a v poho)jak to,že tempomat přestal fungovat po ujetí cca 1000km od rozsvícení nefunkčnosti ABS a proč mi taky vylítla hláška emise....

je to všechno na sebe nějak provázané a nebo prostě mám peška a podělalo se mi vše naráz.

zítra to dávám borečkovi, ten ale asi už nezjistí to servo nebo jo....,ale možná se s tím už někdo někdy setkal....třeba přema či straki a nebo ppéčko....a třeba i někdo jinej(abych neurazil)

dík

[upravil dne 14.5.2013 22:36 od John_Ice]

Odesláno

Chybu serva bych přisuzoval slabé baterce a právě po ujetí těch 100km se dobila a chyba je pryč, no a chyba tempomatu+ ESP abs to bude nejspíš spínač brzby ten je společný pro ty funkce.

Odesláno

tak ještě jednou. sled událostí.

jezdil jsem s chybou ABS asi 1000km a bylo to vše v pohodě.

odpoledne po práci jsem ujel cca 400m,zaparkoval,po hodině jsem se rozjel a hned na mě vybliklo vše co jsem minule uvedl...ABS/ESP,chyba tempomatu a přestalo mi fungovat servo (kapalinu tam mám a nepěnila nic,protože to bylo první na co jsem koukal,ani se nehnula a servo určitě nepracovalo) a tak jsem s tím odjel na diagnostiku,kde jen zjistili,chybné čidlo na kole. odjel jsem dalších 100m,kde jsem nechal auto a po 30min jsem se rozjel a servo pracovalo,svítilo vše a navíc mi vyskočilo hláska o těch emisí.... a po ujetí 100km mě servo nevypovědělo službu.

takže o baterce nemůže být přeci řeč a o kapalině taky ne.

Prostě se divím,že naráz mi vyskočilo tolik věcí najednou....

Odesláno

když mi minulý měsíc prasknul řemen co vede přes alternátor tak po 10km noční jízdou se baterka trochu vybila a druhy den když jsem jel pro nový řemen už hláška s červeným volantem vyskočila proto si myslím že si mohl mít slabší bateriji a je to tu na fóru psaný už xkrát že slabou baterijí hlášky vyskakují.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...