Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak se mi objevil problémek. Od uvedeného kola se mi, kromě výrazně vyšší teploty, ozývá občas konstantní pískání. Teď bádám, jestli se bude jednat o nedostatečně uvolněný brzdič vlivem např. \"zadělaných\" pístků, nebo nedostatečným uvolněním ručky. Nemáte někdo tucha, jak to jednoduše odhadnout?

Díky

Odesláno

Ono se to ozývá jen někdy. V zatáčkách se toho někdy zbavím... Jde mi o to, jestli bude stačit očistit pístky (nebo nějakou jinou mechaniku kolem brzdiče - čepy, pružiny...), nebo jestli polezu třeba do lanka (tfuj).

Odesláno

Případně očistit pístky jak? Bude stačit sundat destičky (abych je něčím nezadělal) a prostříknout nějakým čističem, pčípadně čím nebo jak pístky očistit?

Odesláno

klepni mírně kladivem po brzdiči, jestli se kolo bude stále těžko otáčet, je to asi v ručce...,jinak je nejlepší vyndat desky a zkusit,zda jde třmen volně po vodítkách--jinak vše rozebrat,vyčistit (vyměnit) a složit:(

Odesláno

Ještě jeden symptom: Pískání se nějak výrazně nemění ani při použití provozní brzdy (pedálu), což na mě dělá dojem druhého systému pro ručku.

Odesláno

Těch lanovodů se právě celkem bojím... Teď jsem koukl do chytrý knihy, tak zkusím, jestli se mi povede to na tý jedný straně povolit. Prej je tam \"štelovač\".

Odesláno

Čas se bohužel týče i vozu... :-( Zítra odlétám, auto odstavuji u kolegy. Přilétám v pátek vešer, v sobotu musím zase frčet... :-( Kouknu zkrátka zítra dopol. na něco (zkusím rozlišit, jestli jde o lanko, nebo jen o seřízení) a nezatáhnu ručku. Pak případně pokročím příští týden... Moc dík za nabídku... Třeba ji ještě využiji... :-)

Odesláno

Tak tím spíš, když takhle někam občas na pár dnů mizíš a auto po tu dobu nepotřebuješ, je to řešitelné. Ono asi tak, pokud to dělá váleček, stejně to moc nerozhýbeš... já s tím tehdy po půlhodinovém boji, po roztržení manžety a prostříkáním Silkalem (který jsem měl zrovna s sebou kvůli kolu) dojel 150km, ale s tím, že se to pak musí ihned řešit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...