Edison Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Tak se mi objevil problémek. Od uvedeného kola se mi, kromě výrazně vyšší teploty, ozývá občas konstantní pískání. Teď bádám, jestli se bude jednat o nedostatečně uvolněný brzdič vlivem např. \"zadělaných\" pístků, nebo nedostatečným uvolněním ručky. Nemáte někdo tucha, jak to jednoduše odhadnout? Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 odhadnout ne,ale zvedni kolo a zkus zatočit rukou... Citovat
Edison Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Ono se to ozývá jen někdy. V zatáčkách se toho někdy zbavím... Jde mi o to, jestli bude stačit očistit pístky (nebo nějakou jinou mechaniku kolem brzdiče - čepy, pružiny...), nebo jestli polezu třeba do lanka (tfuj). Citovat
Benžík Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Sundej kolo, něčim odtlač destičky od kotouče (jestli teda pujdou) a zkus jak se to točí. A hned víš jestli to dělá ruční brzda nebo pístky. Citovat
Edison Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Případně očistit pístky jak? Bude stačit sundat destičky (abych je něčím nezadělal) a prostříknout nějakým čističem, pčípadně čím nebo jak pístky očistit? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 klepni mírně kladivem po brzdiči, jestli se kolo bude stále těžko otáčet, je to asi v ručce...,jinak je nejlepší vyndat desky a zkusit,zda jde třmen volně po vodítkách--jinak vše rozebrat,vyčistit (vyměnit) a složit:( Citovat
Benžík Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Tady máš krásnej návod na brzdy od Oddieho. Citovat
Edison Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Jednoduchý operace zkusím.. Na složitější to pak asi dám udělat... Dík za rady... [upravil dne 5.10.2010 od Edison] Citovat
Edison Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Ještě jeden symptom: Pískání se nějak výrazně nemění ani při použití provozní brzdy (pedálu), což na mě dělá dojem druhého systému pro ručku. Citovat
kupák Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Tak zkus mírně přitáhnout ručku. Nebo že by ložisko? Ale to by asi spíš hučelo... Citovat
Wensdy Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Podobnou neplechu mi dělaly zatuhlé lanovody. Citovat
Edison Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Těch lanovodů se právě celkem bojím... Teď jsem koukl do chytrý knihy, tak zkusím, jestli se mi povede to na tý jedný straně povolit. Prej je tam \"štelovač\". Citovat
Wensdy Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Já je měl parádně zatuhlý a asi hodinu jsme se to pokoušeli rozchodit. Citovat
oddie Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Udělej to KOMPLET, a budeš mít klid, po kouskách se s tím budeš s.át co chvíli. Citovat
Edison Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Na to, bohužel, nemám prostředky (technické) a čas... :-( Citovat
oddie Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Klidně si to jako kšeft vezmu, akorát s tîm časem může být problém, ne vše bývá skladem. Citovat
Edison Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Čas se bohužel týče i vozu... :-( Zítra odlétám, auto odstavuji u kolegy. Přilétám v pátek vešer, v sobotu musím zase frčet... :-( Kouknu zkrátka zítra dopol. na něco (zkusím rozlišit, jestli jde o lanko, nebo jen o seřízení) a nezatáhnu ručku. Pak případně pokročím příští týden... Moc dík za nabídku... Třeba ji ještě využiji... :-) Citovat
oddie Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Tak tím spíš, když takhle někam občas na pár dnů mizíš a auto po tu dobu nepotřebuješ, je to řešitelné. Ono asi tak, pokud to dělá váleček, stejně to moc nerozhýbeš... já s tím tehdy po půlhodinovém boji, po roztržení manžety a prostříkáním Silkalem (který jsem měl zrovna s sebou kvůli kolu) dojel 150km, ale s tím, že se to pak musí ihned řešit. Citovat
Edison Odesláno 6. říjen 2010 Autor Odesláno 6. říjen 2010 Tak nějak to mám na mysli... Dík ještě jednou všem... Citovat
Edison Odesláno 6. říjen 2010 Autor Odesláno 6. říjen 2010 Tak... opraveno, hotovo. Přirezlý pístek. Očištěno jemným smirkem, namazáno. Očištěna vodítka, železné hrany destiček. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.