Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

mám problém s tím, že při jízdě z ničeho nic sebou auto trochu cukne a motor chcípne :(

Většinou se tak stane, když přidávám plyn (ale ne zas moc, tak 2500-3000 ot.), nezáleží na tom, jestli je motor studený nebo jedu 2 hodiny, ale za studena to na dvojku při rychlosti 40 km/h skáče jako koza (nevím jestli to může souviset).

Podle diagnostiky padá tlak nafty, ale v servisu zatím na nic nepřišli...

Odesláno

To by nechcípalo, jen by to nemělo výkon. Jestli to má vtřik. Bosch z roku 98-99 tak velká pravděpodobnost čerpadlo v nádrži. Pokud klesne v prim. přivodu paliva tlak pod 0,8 atm. tak jenotka to utne. Předpokládám , že filtr je OK. Pokud je to novější 110K Bosch, tak dost závad se začalo vyskytovat na regulátoru tlaku paliva přímo na čerpadle. Ale to je hledání jehly v kupce sena, nejlepší je DIAG. Pokud znáš své auto dobře , tak první přičinu jseš schopen poznat zvýšeným hlukem od nádrže tak první 2 sec po zapnutí klíčku.

Odesláno

Je to 110k z roku 2000.

Jinak jak jsem vypozoroval, tak při kick-down to chcípne naprosto spolehlivě...

Diagnostika ukazuje je pokles tlaku nafty, to? vše.

Odesláno

Ahoj mippy,

Milhaus65 ten problem oznacil myslim spravne. Stejne patalie ma i spratelena znacka Citroen Xantia, kde se montoval stejny dvoulitr HDi. Zacal bych nejdrive filtrem a potom hned dopravnim cerpadlem v nadrzi.

Kaja

Odesláno

Tak jsem byl teďka v servisu, kde se na to koukli, a že prý jeden vstřik je nějaký špatný.

A že ho tedy vymontují a proměří, a kdyby to nešlo opravit tak že nový stojí 17.000,- (bez práce).

Nemáte někdo tip, kde by zvládli levněji?

Příp. se pokusili o opravu??

Odesláno

Ahoj Mippy,

1. \"nejaky spatny\" vstrik asi nezpusobi pokles tlaku.

2. s tim dopravnim cerpadlem jsme si nerozumeli! Je rec o tom el. cerpadle v nadrzi (asi jako cerpadlo ostrikovace), ktere tlaci naftu z nadrze pres filtr do vysokotlakeho cerpadla. To v nadrzi urcite nestoji 17.000 Kc.

Nejdrive bych jim nechal odstranit pricinu chybove hlasky \"pokles tlaku nafty\". Az to bude hotovo, mrknul bych na vstriky. Nenech si menit vsechno, co Ti radi. V patek jsem byl v Bosch Servise (v Nemecku!) a taky mi chteli menit vsechno mozne, jen aby nemuseli rozsroubovat neco, co se spatne rozebira, nebo s tim mozna jen nemaji zkusenosti. Nekteri opravari jsou machri, nekteri zaostali na urovni rozjarene ucnovske mladeze. Ocekaval bych rozvinutejsi logicke mysleni a zkusenosti s promyslenym hledanim poruch :-)

Hodne stesti,

Kaja

Odesláno

Taky se mi nechce dávat tolik peněz za nějakou přiblblou trysku :-( ale prý to jsou určitě vstřiky, to čerpadlo v nádrži je údajně OK.

Dají je na kalibraci a tam jim to ukáže jaké jsou vadné (na 99% je obvykle vadný jeden). Vysvětlovali mi to tak, že tam jsou obrovské tlaky a jeden vadný vstřik způsobuje celkový pokles tlaku - proto ta hláška.

Odesláno

Vzhledem k tvému roku, bych variantu čerpala v nádrži asi vyloučil (stojí kolem 8000 kč). Špatný vstřik ?? To se mi moc nezdá. On sice stojí takový penize ale myslím, že není nic co by ho zkusilo jestli je OK (pokud neteče ve spoji). Vstřikovací tlak BOSCHe je až 1300 atm. Tady bych se asi přikláněl k regulátoru tlaku paliva na vysokotl. čepadle nebo čidla tlaku na vysokotlaké rampě. Tam se umí utřepat konektor.

Odesláno

To Milhaus65: Tak jsem teď opět volal do servisu, kde akorát potvrdili, že by toto mohly být příčiny, nicméně že jim to ukázalo na vstřiky a že nemusím mít obavu.

Opravdu nemám obavu, že budu platit málo.. :(

Tak trochu mám podezření, že i když vstřik bude dobrej, tak ho označí za špatnej...

Jinak samotná kalibrace, kde se zjiš?uje jak na tom který vstřik je, stojí 1500,-

Odesláno
Napsán autorem sipka

Mě to dělalo loni na 405. Mám 1.8i. Zjistil jsem, že bylo upadlý nějaký čidlo na karburátoru. tak jsem ho tam přišrouboval a od tý doby je to v pohodě.

Tomu se teda rika fundovana odpoved na otazku pro mi chcipa dieslova 406 , napsat, ze tobe to samy delalo na 405 1.8i a stacilo prisroubovat nejaky cidlo na karburatoru (BTW kde se ti tam vzal karburator v motoru, kdyz pises, ze mas 1,8icko ), to je hodne drsnej vtip :bojim:D :D :D To by chtelo najekou cenu ;)

[Editován dne 30/11/04 Ferry]

Odesláno

BLONDYNKA asi tiež hlada karburator u --i--HDI--

jo a nejezdi to nahodou na čaj

[Editován dne 30/11/04 ZILA]

Odesláno

Hm, já si myslím, že si nemůžou moc dnes zahrávat s důvěrou zákazníka. Uvidíš. My jsme za éru HDi měnili vstřik snad třikrát a vždy to bylo z důvodu úniku nafty. Dej jsem potom vědět jak to dopadlo, docela mě to zajímá.

Odesláno

Tak jsem si byl včera pro auto, zaplatil jsem 4000.- za vyčištění vstřiků a odjel jsem.

Bohužel po 200m to opět chcíplo se všemi příznaky jako před \"opravou\".

Tak jsem se doplazil zpátky, kde se okolo sesypali 4 maníci, kteří tak ještě byli (bylo už 19 hod.) a zkoumali, čím by to mohlo být. Jednoho po nějakých 10 minutách různého zkoušení napadlo, že by to mohla být pumpa v nádrži. Když jsem se mu nato ještě zmínil (stejně jako předtím 3x přijímacímu technikovi a pokaždé se ujistil že to vyřídí), že po otočení klíčku před nastartováním je zvuk, kdy systém nabíhá a tlačí palivo do motoru, jakoby přerušovaný, tak vítězoslavně zvolal: \"No jo, to je pumpa!\"

Takže jsem zaplatil 4000.- za nic a ještě jsem přišel o dva dny kdy jsem nemohl jezdit.

Navíc by mě zajímalo, jak se tam vzal ten \"špatný\" vstřik a zda byl skutečně špatný... Nebo se jim jenom hodil a dali mi tam nějaký repas?

Jinak pumpa bude za týden až přijede z Francie. Cena prý 8500,-. Když jsem se ptal jinde, jestli by to nezvládli dřív, tak jsem nepochodil, ale cena je prý 8054,- a je u všech koncesionářů stejná. Tak jsem se chtěl ujistit že objednali správný díl, když je jiná cena a dozvěděl jsem se, že ano, přece mi říkali cenu přes 8000,- Asi každá pětistovka dobrá.

V souvislosti se stejným servisem mám ještě příhodu, která je pořád aktuální, kdy mi opravovali dveře, které mi někdo naboural. Po opravě jsem odjel, ale špatně fungovalo okénko. Tak jsem tam volal a že prý to stačí promazat. Tak to při další návštěvě promazali, okno celé mastné, ale blblo to dál. Tal jsem tam zajel a najednou prý: \"Jó, on mi říkal kolega, že ten motorek je nějakej špatnej...\" Jak to?! Před opravou byl v pořádku. \"No, to se občas po demontáži stane, že začne zlobit... Tak si kupte novej, my vám ho tam namontujeme.\" Aha, takže opravují auto na havarijní pojistku, stojí to přes 70000,-, ale zmínit se, že by chtěl vyměnit i motorek nebo nedej bože zavolat likvidátora, který tam pravidelně chodí, aby se mohl taky vyměnit, to ne! Nebo že by se taky někomu hodil?? :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...