godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Čoveče píšu že ty díly už ale jako nový blbli... Komp fungoval v klidu skoro rok, než jsem tam tetko dal to SSD kvůli rychlosti a uř to zase nefunguje jak má..... Jen vychytat to trvalo skoro dva měsíce, než se to všechno vyreklamovalo, vrátilo a podobně... Za provozu neodešlo nic, všechno už bylo špatné jako nové a zjevné to bylo hned,nebo během chvíle.... Tetko to samé řeším zase s diskem, co jsem ho tam dal tak to dělá problémy, než před pár dny konečně odešel.... Všera jsem dal jiný od patriotu a zase jiné problémy.... zkusím ho ještě dneska zformátovat a natáhnout nový widle a pak se uvidí jestli bude v pohodě nebo ne.... Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Nikam to netahám věci si vozím domů a skládám to doma, kde bych to dělal jinde Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Jak jsem psal výš, deska muže být funkční (ne dobrá) a mršit jiné komponenty. Ten SSD disk zapojuješ na stejný kabel a řadič? Zkus se podívat jestli není pro tvoji desku nový bios. Zkoušel jsem to zapojit i jinam, problém stejný bios sem samozřejmě zkoušel ..... Citovat
dzavel Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Tak buď šmejd deska nebo špatné ovladače. Windowsy XP nebo 7? Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 sedmičky samozřejmě, přece nebudu mít kompa za čtyřicet litrů a na tom XP.... Sedmy už mám od první testovací verze pro programátory co vyšla a už jsem na tom zůstal.... Ty desky od MSI byly šmejdy na 100% taky je všechny vyreklamovali bez problémů, tahle ASUSka je i s wifinou a je v perfektní, dá se na tom suprově taktovat a dělat spoustu věcí , navíc to má mraky PCI slotů a hlavně 8x sata..... s ovladačema problém být může i když jsou aktuálně většina z nich je pro vistu, ale mělo by to být kompatibilní se sedmama,takže v tom bych problém neviděl... Citovat
dzavel Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Asus:blicismajlik, ale každý má jiné zkušenosti:D. V jakém režimu máš sata řadič? Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 To z hlavy nevím... Nejsem u kompu, jsem tetko v práci komp budu řešit až tři hodiny..... Asus si myslím je pro AMD nejlepší kombinace,měl jsem i gigabite, ale tam je problém že jsou výkonově nedostačující a většinou mají málo PCI a jen 6x SATA..... MSI už nikdy po těch problémech a jinak už nevím no... Citovat
John_Ice Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Ja len či nebude problém medzi stoličkou a klávesnicou... Helpline (telefonicky) klient:sedím u pc a nejde mi psát.Píšu na klávesnic a nic se neděje. Helpline:máte klavesnic na šňuru či bezdrátovou? klient:se šňůrou. Helpline:postavte se s klávesnicí a udělejte s ní 5kroků zpět.Udělal jste je? klient:ano helpline:tak si zapojte klávesnice Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Ja len či nebude problém medzi stoličkou a klávesnicou... Ano to je vyloženě důvod toho že nové komponenty odcházejí nebo vůbec nefungují.... Citovat
John_Ice Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 a můžeš říct na co to vlastně používáš? Citovat
AnotherOne Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Ja len či nebude problém medzi stoličkou a klávesnicou... Ano to je vyloženě důvod toho že nové komponenty odcházejí nebo vůbec nefungují.... Stačí zle chytiť do ruky Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 AnotherOne : Dělám s tímhle od mala přece nejsem tak blbej abych ty komponenty zničil sám, navíc kdyby tomu tak bylo tak by mi ty reklamace asi neuznávali John_Ice : Jak na co to používám ? Na práci na filmy, na televizi na život, prostě na všechno, já mám doma jen počítače, nic jinýho..... Běží mi jich tu několik nonstop 24 hodin denně, mám tu dva servry a další mašinky.... Prostě k tomu ráno vlezu vyřídím si práci co potřebuju, pustím si na tom hudbu a televizi, případně filmy, pohraju si s photoshopem, občas zapařím nějakou hru když potřebuju a mám náladu, prostě asi jako každej jinej uživatel kompu, nevím jak jsi to myslel Citovat
John_Ice Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 no znám lidi co maj pc za ty prachy co uvádíš a mají to jako psací stroj a kdyby jsi to takle používal tak by to bylo nesmyl,že? Ale když ti běžej 24h denně,tak to potom jo a že to odchází,tak se tomu taky nedivím,dnes už nic nevydrží a když to takle běží a vydrží ti to rok,tak to je i úspěch...ale ne,chci se zeptat teda a nepřehřívá se ti to,dva servry vedle sebe to musí bejt pěkné teplo.Ale asi se v tom vyznáš,tak asi by jsi to věděl,jestli to není ,,uškvařený,,. Ale právě proto,že ti to jede 24h a za ty prachy bych si tam šoupnul UPS?to ty ji tam nemáš,když je to server? ...to já bych to bez ní ani nezpouštěl,ale každej dělá nějak jinak,jak je na co zvyklej Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Servery jsou tu dva,ale nejsou vedle sebe, respektivě jsou v boxech dole pod stolem.... Teploty mají naprosto v klidu, je tam spousta chlazení... A proudění vzduchu je v pořádku.... V kompu taky není problém taploty suprový..... Tak stejně i kdybych to používal jako psací stroj to neznamená že člověk musí mít nějakej aušuš za pár korun kde když klikneš na něco tak systém reaguje pomalu a třeba otevřít složku mu trvá vteřinu nebo dvě.... Reakce kompu musí být okamžitá a ne na něco čekat a něčím se nechat brzdit.... Něco takového bych nesnesl, na tohle jsem docela detailista, asi jako na auta, prostě chci aby vše fungovalo minimálně tak jak má, spíš ještě lépe Citovat
godzila.01 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Tak chlapci snad vyřešeno.... Ani druhý SSD disk se mi nepovedlo rozběhat tak jak má.... Takže jsem se odpoledne naštval a sebral se a zajel jsem do prahy pro SSD OCZ Agility 2 Series 60GB rychlost čtení až 285 MB/s. a zápisu až 275 MB/s. a ten už opravdu běhá jak má (alespon zatím) .... Jinak jsem se poptával na to SSD patriot co jsem měl a z 28 prodaných kusů se jich šest reklamovalo, takže v tom to asi bude.... Těhle se prodalo zatím 40ks a nereklamoval se zatím žádný, takže je tu určitá šance že by to mohlo běhat.... Pokud někdo touží po rychlejším kompu tak tohle mohu jen doporučit, běhá to perfektně a odezva systému neskutečně rychlá.... systém nabíhá od zmáčnutí tlačítka cca 20sec. kopírování je pořád okolo 100MB/s.... a prostě vše reaguje ihned, naprostá spokojenost.... Citovat
loque Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Čo sa týka tých komponentov tak: MSI dosky, tomu sa vyhýbam, s nimi sú len trable, BENQ monitory - videl som veľa kúskov, na ktorých odišlo podsvietenie displeja...., čo sa týka HDD tak odíde takmer každý, otázka je iba že KEDY , pamäte tie sa tiež kazia, hlavne pokial majú zabezpečené zlé chladenie. Čo sa týka cpu, tak na AMD mi nešahajte v živote som nevidel zlý cpu od AMD, zato intel cpu zakapal tesne po skončení záruky AMD zostavy vacsinou fungujú systémom zložíš, používaš, u intelu to neplatilo takmer nikdy, vždy sa muselo laborovať, ja osobne sa Intelu vyhýbam a mne už do domu nesmie. Od Asus základných dosiek som už tiež upustil, síce super prevedenie, možnosti, bohatá výbava, len jedno mi vžydy chýbalo - stabilita.... Gigabyte môžem doporučiť Grafika je uplne jedno či nvidia alebo ati, čím výkonnejšia, tým skôr odíde Citovat
AnotherOne Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Čo sa týka cpu, tak na AMD mi nešahajte v živote som nevidel zlý cpu od AMD, zato intel cpu zakapal tesne po skončení záruky AMD zostavy vacsinou fungujú systémom zložíš, používaš, u intelu to neplatilo takmer nikdy, vždy sa muselo laborovať, ja osobne sa Intelu vyhýbam a mne už do domu nesmie. Tak tomu mi nezostáva len sa smiať. Citovat
godzila.01 Odesláno 3. říjen 2010 Autor Odesláno 3. říjen 2010 Jak vidíte může odejít cokoli a po mých zkušenostech všichni výrobci dělají zmetky.... Nevím proč asus by neměl stabilní desky,ale s ohledem na potřebnou výbavu co já minimálně v kompu potřebuju je používat stejně musím a nikdy s tím problém nebyl.... Citovat
loque Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Čo sa týka cpu, tak na AMD mi nešahajte v živote som nevidel zlý cpu od AMD, zato intel cpu zakapal tesne po skončení záruky AMD zostavy vacsinou fungujú systémom zložíš, používaš, u intelu to neplatilo takmer nikdy, vždy sa muselo laborovať, ja osobne sa Intelu vyhýbam a mne už do domu nesmie. Tak tomu mi nezostáva len sa smiať. To som písal moje osobné skúsenosti a skúsenosti mojich kolegov... Pracoval som 5 rokov ako servisný technik PC, tak aké také skúsenosti mám. Ono počas tej doby som si vybudoval imunitu voči intelu, lebo u nich ešte zďaleka neznamená, že keď cpu pasuje do dosky, že tam aj bude fungovať. Doma som mal s intelom len samé problémy, možno bola na vine doska od asusu, je to jedno, ani asus ani intel už nechcem. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Zhodou okolností uprednostňujem Intel a práve Asus dosky. ešte sa mi nestalo aby to spolu na prvý pokus nešlo. Vlastne raz áno, ale to bol vadný nový zdroj. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.