Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, vím, že témat o oleji je tady mraky, ale na to se ptát nebudu. Takže mám P 307 , 2.0 HDI , 66kw, 2003, nechával jsem vyměnit olej v dubnu (total 10w40) od tý doby bylo najeto 14000km...no a teď k problému. Po tom co auto stálo týden na místě byl olej mezi ryskama... Nyní, když auto zase používám je olej na horní rysce(měřeno po tom, co auto stálo celou noc) - nic jsem nedolíval... A tak by mě zajímalo, kolik je tam teda oleje:-) Můžete mi to nějak objasnit? ...Díky:-)

Odesláno

Ak nemizne voda do oleja(tesnenie pod hlavou......olej by zrejme zapenil) Tak ma napada,ze:

ked dlhsie stojis olej sa viac zahusti a klesne hladina. :myslim Asi blbost. Mohol si tiez prehnut olejovu vanu a ....... to je skor pravdepodobne.

Aj tak je to zaujimave.Som zvedavy kto na to pride.:D

Odesláno

V časopise auto magazín 10/2010 je takýto prípad popisovaný pri naftových motoroch s filtrom pevných častíc. Dôvodom je snaha elektroniky o regeneráciu filtra. Vtedy sa pred koncom expanzie dávkuje ešte malé množstvo nafty ktorá má zhorieť až vo filtri a tým zvýšiť teplotu filtra nad hranicu regenerácie. Táto nafta preniká i do oleja a zvyšuje jeho objem. Objavuje sa to hlavne pri častých krátkych trasách a nízkych otáčkach.

Neviem či to korešponduje s týmto prípadom ale je to jedna z možností. Osobne si myslím že pravdepodobnejšia bude chyba merania.

Odesláno
V časopise auto magazín 10/2010 je takýto prípad popisovaný pri naftových motoroch s filtrom pevných častíc. Dôvodom je snaha elektroniky o regeneráciu filtra. Vtedy sa pred koncom expanzie dávkuje ešte malé množstvo nafty ktorá má zhorieť až vo filtri a tým zvýšiť teplotu filtra nad hranicu regenerácie. Táto nafta preniká i do oleja a zvyšuje jeho objem. Objavuje sa to hlavne pri častých krátkych trasách a nízkych otáčkach.

Neviem či to korešponduje s týmto prípadom ale je to jedna z možností. Osobne si myslím že pravdepodobnejšia bude chyba merania.

Žádný Fake z časopisu, ale svatá pravda...také mi přibýval olej....a po různých opravách a dlouhém bádání jsem si to nějak odvodil a fap (úplně zanešný, nechtěl jsem ho měnit) nechal odstranit (u firmy v podvědomí všech, co fap vlastní) od té doby se olej ustálil......chce to hlavně řešit dříve, než si odpálíš motor....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...