Stratocaster2 Odesláno 25. září 2010 Odesláno 25. září 2010 Zdravím, vím, že témat o oleji je tady mraky, ale na to se ptát nebudu. Takže mám P 307 , 2.0 HDI , 66kw, 2003, nechával jsem vyměnit olej v dubnu (total 10w40) od tý doby bylo najeto 14000km...no a teď k problému. Po tom co auto stálo týden na místě byl olej mezi ryskama... Nyní, když auto zase používám je olej na horní rysce(měřeno po tom, co auto stálo celou noc) - nic jsem nedolíval... A tak by mě zajímalo, kolik je tam teda oleje:-) Můžete mi to nějak objasnit? ...Díky:-) Citovat
Benžík Odesláno 25. září 2010 Odesláno 25. září 2010 Stálo auto při kontrele oleje vždy na rovině? Nestrácí se voda? Citovat
Stratocaster2 Odesláno 25. září 2010 Autor Odesláno 25. září 2010 Benžík: voda se neztrácí a auto stálo na rovině:-) Citovat
Stratocaster2 Odesláno 26. září 2010 Autor Odesláno 26. září 2010 to nevím, právě proto se ptám:-D Citovat
Existujuci Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Ak nemizne voda do oleja(tesnenie pod hlavou......olej by zrejme zapenil) Tak ma napada,ze: ked dlhsie stojis olej sa viac zahusti a klesne hladina. Asi blbost. Mohol si tiez prehnut olejovu vanu a ....... to je skor pravdepodobne. Aj tak je to zaujimave.Som zvedavy kto na to pride. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Já to vím. Byla povylezlá měrka, po kontrole ji zasunul na doraz a je to. Chtelo by to měřit vícekrát, po dvou měřeních se neda řict co je špatně [upravil dne 26/9/10 od Radek Hurvajz] Citovat
Existujuci Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 To ma nenapadlo,ale je to mozne. Vytiahni mierku,daj z nej olej na prst a ovonaj. Citovat
pastorek Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 V časopise auto magazín 10/2010 je takýto prípad popisovaný pri naftových motoroch s filtrom pevných častíc. Dôvodom je snaha elektroniky o regeneráciu filtra. Vtedy sa pred koncom expanzie dávkuje ešte malé množstvo nafty ktorá má zhorieť až vo filtri a tým zvýšiť teplotu filtra nad hranicu regenerácie. Táto nafta preniká i do oleja a zvyšuje jeho objem. Objavuje sa to hlavne pri častých krátkych trasách a nízkych otáčkach. Neviem či to korešponduje s týmto prípadom ale je to jedna z možností. Osobne si myslím že pravdepodobnejšia bude chyba merania. Citovat
pažout.307 Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 V časopise auto magazín 10/2010 je takýto prípad popisovaný pri naftových motoroch s filtrom pevných častíc. Dôvodom je snaha elektroniky o regeneráciu filtra. Vtedy sa pred koncom expanzie dávkuje ešte malé množstvo nafty ktorá má zhorieť až vo filtri a tým zvýšiť teplotu filtra nad hranicu regenerácie. Táto nafta preniká i do oleja a zvyšuje jeho objem. Objavuje sa to hlavne pri častých krátkych trasách a nízkych otáčkach. Neviem či to korešponduje s týmto prípadom ale je to jedna z možností. Osobne si myslím že pravdepodobnejšia bude chyba merania. Žádný Fake z časopisu, ale svatá pravda...také mi přibýval olej....a po různých opravách a dlouhém bádání jsem si to nějak odvodil a fap (úplně zanešný, nechtěl jsem ho měnit) nechal odstranit (u firmy v podvědomí všech, co fap vlastní) od té doby se olej ustálil......chce to hlavně řešit dříve, než si odpálíš motor.... Citovat
straki007 Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 Hm.Jenom ze on FAP nema.... Spis bych olej vymenil.Dolil na horni rysku a pak meril.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.