Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Cepicky na parkovacky

Recommended Posts

Odesláno

Prodavaji takove cepicky na parkovacky ruznych barev (stoji 6kc) Je to pekny efekt, kdyz ale sviti i potkavacky, tak protoze sviti trochu parkovacky jde ze svetla nadech bervy cepicky. Jak by se na to tvarili policajti. Je to povolene, maji na to nejaky zakon, ze na parkovackach nesmi nic byt.Diky

Odesláno

Řeknu ti to asi tak.Záleží, na jakým autě.Já to měl na Rapidu, a ti blbci si toho jednou všimli a jednou ne.Měl jsem modrej předek a na SPZ zelený.A řeknu ti, že ty světla je nezajímaly tak moc jsko ta SPZ. Povolený to není, ale vzhledem k tomu, že to prodávají v mototechnách kde musej mít všechno schváleny, tak nevím kde je bordel.Každopádně, když tě zastaví poldové, tak nepouštěj parkovačky samotné.:papa

Odesláno
Napsán autorem MMMMM

Prodavaji takove cepicky na parkovacky ruznych barev (stoji 6kc) Je to pekny efekt, kdyz ale sviti i potkavacky, tak protoze sviti trochu parkovacky jde ze svetla nadech bervy cepicky. Jak by se na to tvarili policajti. Je to povolene, maji na to nejaky zakon, ze na parkovackach nesmi nic byt.Diky

Když si toho všimnou tak máš flastr, když si toho nevšimnou, tak proč si to tam dáváš, jestli to není rozdíl tak je voz v kapse.

Kdybych do tebe šlehnul až budeš někde stát jen na parkovačky, tak počítej s tím že vylezu a ještě ti naložim heverem přez hlavu. Taky počítej, že ty žárovičky a uložení neni dělaný na to aby přez něj někdo dal plastovou krytku. Ze zákona je to pochopitelně zakázáno, takže i kdyby na tom byl atest, což náš tam nebude, a EU sice uznáváne, ale přesto by to bylo nezákoné.

Taky samozřejmě máš mít ten atest ssebou a předložit ho na STK. Argument, že to před STK vyndáš samozřejmě čekám.

Osobně bych takovejm lidem sekal na místě ruce, nebo hlavu, stejně je jim na nic.

[Editován dne 24/11/04 vector]

Odesláno

Kup si místo origo parkovaček diody. Buď s paticí nebo bez. Ty barevný návleky na žárovky ti časem vyblednou.

p.s.: A vyhejbej se Vectorovi s heverem :) :) :) :)

Odesláno
Napsán autorem Hadra

Řeknu ti to asi tak.Záleží, na jakým autě.Já to měl na Rapidu, a ti blbci si toho jednou všimli a jednou ne.Měl jsem modrej předek a na SPZ zelený.A řeknu ti, že ty světla je nezajímaly tak moc jsko ta SPZ. Povolený to není, ale vzhledem k tomu, že to prodávají v mototechnách kde musej mít všechno schváleny, tak nevím kde je bordel.Každopádně, když tě zastaví poldové, tak nepouštěj parkovačky samotné.:papa

Tak to neni pravda ze v mototechnach prodavaji jen co je schvaleny, co napr. 100W zarovky, pridavna svetla, ruzne jine doplnky, na vsech takovych vyrobcich je vzadu napsano, ze to neni homologovano pro provoz na verejnych komunikacich, ale presto se to prodava

Odesláno

jinak se pridavam k Vectorovi, barevny svetylka jsou blbost, jdu si pripravit hever ... :D

BTW taky me dojimaji ti, co jezdeji ve dne jen na parkovacky a mysli si jak ochcali zakon o povinnym sviceni, to nedokazou pochopit, ze sice mozna usetri 60Kc za zarovku, ktera jim ale stejne praskne o pul roku pozdeji, ale ze muzou prijit daleko o vetsi castku nebo dokonce o zdravi ci zivot, az je nekdo nekde prehlidne a smete je na silnici :o:o:o To mi fakt hlava nebere :bojim

[Editován dne 24/11/04 Ferry]

Odesláno
Napsán autorem Ferry

Napsán autorem Hadra

Tak to neni pravda ze v mototechnach prodavaji jen co je schvaleny, co napr. 100W zarovky, pridavna svetla, ruzne jine doplnky, na vsech takovych vyrobcich je vzadu napsano, ze to neni homologovano pro provoz na verejnych komunikacich, ale presto se to prodava

Kamarád si dal 100W žárovky do fiesty a měl velikou radost jak mu to hezky svítí, do té doby, než mu vyhořel ?iš?ák na desce, protože tam teče asi 4x vyšší proud (nechce se mi to počítat) Na některejch techhle vychytávkách je dokonce maličkym písmem nejlépe v cizojazičtině napsáno, že to není určené pro provoz na pozemních komunikacích, ale to je jedno když máš hustej šoustkár.

Odesláno

No asi přeně tak jsem to myslel.V mototechně by to MĚLO být Ok., jenže.......a když není, tak tam lípnou papír, že to není schválený.i když..jakej výrobce.Jsou třeba mračítka schválený a neschválený na jedno auto..tak si vyber...v tom je ten bordel.

Jenže policajti stejně ví prd...teda jak kterej.parkovačky snesu, ovšem když si někdo ještě nasere k parkovačkám mlhovky, do mřížky diody a na spoiler takovej ten blikač co měl Knight rider tak už je u mě chuj.:bojim

Odesláno

Můj názor je takový že pokud máš čire světla tak to bnude vypada hrozně. A pokud ne tak to soce může mít dobrý ekekt a dlouho nevídrží. Ale je fakt že škodovkáři po těhlech čepíčkách jedpou jak utržení. :D

• O 4 týdny později...
Odesláno

§ 18

(1) Na vozidlech kategorie M, N, O, L, T, OT nebo S se mohou používat jen takové světelné zdroje a zařízení (i co do počtu), která jsou pro daný druh a kategorii vozidla předepsána nebo povolena. Světelná zařízení lze použít na vozidlech, splňují-li podmínky stanovené technickými předpisy uvedenými pro automobily a jejich přípojná vozidla v příloze č. 1, pro dvoukolová a tříkolová vozidla a jejich přípojná vozidla v příloze č. 2, pro traktory a jejich přípojná vozidla v příloze č. 3, pojízdné pracovní stroje v příloze č. 4, další zvláštní vozidla v příloze č. 5. Světelná zařízení musí být homologována.

§ 36

(1) Jsou-li na vozidle závady, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, nesmí být vozidlo užito v provozu na pozemních komunikacích, s výjimkou nouzového dojetí.

(2) Závadou podle odstavce 1 v osvětlení vozidla je vždy,

a) nesvítí-li potkávací nebo brzdové nebo zadní obrysové světlo alespoň na straně přivrácené do středu vozovky,

b) nelze-li přepnout dálková světla na potkávací,

c) způsobují-li světlomety oslnění,

d) jsou-li dodatečně namontovány nebo upraveny svítilny svítící dopředu nepřerušovaně světlem jiné barvy než bílé, kromě předních svítilen do mlhy žluté barvy a dozadu nepřerušovaně svítící světlem jiné barvy než červené,

e) jsou-li chybně zapojeny svítilny nebo chybně propojeny svítilny tažného vozidla a přípojného vozidla.

tak to je něco ze zákona

Odesláno
Napsán autorem Tazman

Můj názor je takový že pokud máš čire světla tak to bnude vypada hrozně. A pokud ne tak to soce může mít dobrý ekekt a dlouho nevídrží. Ale je fakt že škodovkáři po těhlech čepíčkách jedpou jak utržení. :D

jo, jednoho z nich jsem dneska malem potkal az moc zblizka naraznikem... ze mu sviti jen prava strana auta ho evidentne nezajimalo, hlavne ze mel spoustu modrych navleku na svetlech, chybela snad jen modra sprcka na hlave :)

no a na prave strane mu svitila pro jistotu jen mlhovka a potkavacka, v noci kdy o mlhu clovek ani nezavadi... :mad:

• O 3 týdny později...
Odesláno
Napsán autorem vector

Napsán autorem Ferry

Napsán autorem Hadra

Kamarád si dal 100W žárovky do fiesty a měl velikou radost jak mu to hezky svítí, do té doby, než mu vyhořel ?iš?ák na desce, protože tam teče asi 4x vyšší proud (nechce se mi to počítat) Na některejch techhle vychytávkách je dokonce maličkym písmem nejlépe v cizojazičtině napsáno, že to není určené pro provoz na pozemních komunikacích, ale to je jedno když máš hustej šoustkár.

nechcu zpochybnovat tvoji matematiku...ale vykon = proud x napeti, napeti je stejne, cili kolikrat zvetsim vykon, tolikrat se zvetsi proud:) 100W/55W neni 4x vice :)))) to jen tak bokem

Odesláno

rimmer: nedráždi Vectora nebo tě přetáhne heverem přez hlavu.... stejně jako cca polovinu řidičů na silnicích :D:D

rejp, rejp.... to je moje :cool:

:papa

Odesláno

Čepičky jsou hnusný - to radši obětuj kilo a kup si diody (červená, modrá, zelená - o jiných barvách nevim). Já to mám na autě půl roku - 4krát mě kontrolovali a nikdy z toho nic nebylo - možná je to taky tim, že je mám ve stejný parabole, jako H4ky - ale efekt to plní (hlavně, když stojíš večer na benzínce a necháš to rozsvícený, tak to každej okukuje...). Ale zakon to samozřejmě, jak je již popsáno výše nepovoluje.

Odesláno

pokud by byl zájem tak můžu sehnat modrý žárovičky (obarvený, ne gumka)

zarovka.jpg

já osobně je mám vevnitř

panel1.jpg

panel2.jpg

cenu nevím, zjistím, není to žádná pálka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...