Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak díky za rady, všechno už je OK.

Kromě jedně věci - budíky benzínu a teploty ukazují max. Budíky jsou nasazeny správně, nevím čím to může být. Jak kdyby bylo někde přehozený + a - ale tam není kde to přehodit =/ Nápady?

Odesláno

Nikdo nic neradí. Blbý.

Jak jsem pochopil, tak máš analogový ukazatele. Doporučuji vydat se po drátech od snímačů. Napřed samozřejmě vyzkoušej vlastní snímače.Podívej se do schemat jak je to vedený. Ta závada mi ale připadá jako prohozený dráty, nebo někde propojený. Projdi si znovu konektory.

Odesláno

To musi byt nejaky spatny kontakt nebo zkrat (to jsem to teda osvetlil...). Misto aby do budiku slo napeti umerne stavu hladiny nebo teplote, jde tam bud nula nebo max. napeti, proto to ukazuje maximum. Jestli ses hrabal v pristrojovce, tak to bude na 99% tam (soukromy tip: spis nez zkrat to bude spatny kontakt, ony to jsou takove spojite nadoby).

Over to treba u teploty vody, cidlo je dobre pristupne. Odpoj konektor v motorovem prostoru a pri dvou rozdilnych teplotach vody zmer odpor toho cidla proti kostre. Pokud se bude se vzrustajici teplotou snizovat, mas nekde u budiku zkrat se zemi. Pokud by se odpor zvysoval, mas to zkratovane s napajenim pristrojovky.

(PS pozor, napr. hladina oleje se takto kontrolovat neda, ta funguje na jinem principu!)

Doufam ze moc neplacam, radeji pockej, zdali to Petr605 neuvede na pravou miru :)

[Editován dne 23/11/04 Dydzej]

Odesláno

Dydzej: díkyy, zítra to okusím. Pojistka by to nemohla být? Vím že by asi nefungovalo ještě něco jinýho ale dělávalo to že když praskla jedná pojistka (jedna z prvních, mám dojem že 10A) tak při brždění padala taplota, když sem pustil brzdu tak to zas šlo zpátky. Ale teďka to nic takovýho nedělá. Jednoduše to je na max. Pochybuju že jsou špatný čidla (to by byla náhoda).

S tou kabeláži k přístrojovce sem nic nedělal, tak by to mělo být přímo v přístrojovce, zkusím prozkoumat schémata... jen mě štve že je venku zima a musím s tím lítat pořád sem a tam :(

Odesláno

dyzdej: vyndal sem ji, vyndal budíky... vlastně rozebral.. vyčistil, spravil tu vynulovací věcičku na tachometru, smontoval, a ejhle =/

prostě to nechápu, ty malý budíky (ben, tep) nejdou dát opačně, jsou napojeny ke zbytku takovýma tyčinkama a pak matičkou pčchyceny ke kontaktu.... tam není co udělat špatně.

Odesláno

Tak uplne stejne se mi stalo na 306, kdyz jsem menil zarovky v pristrojovce.

Sla znovu ven, stacilo ji trochu vic naklonit a bylo zameteno :)

Ulozeni rucicek je vice nez jemne a staci aby se dostaly do neobvykle polohy a uz tam zustanou, dokud jim nepomuzes zpet.

Pokud pred demontazi vse chodilo, zavadu v elektrice bych nehledal.

Odesláno

snowboy: To je teda tricky, to jsem necekal! Faktem je, ze kdyby byla teplota na maximu kvuli elektrice -kdyz o tom tak premyslim- mela by svitit i tak kontrolka prehrati a pripadne i stopka, coz Fusion nepsal.

Fusion: to same ceka mne, asi uz dva roky ;)

[Editován dne 25/11/04 Dydzej]

Odesláno

Koukám, že mi tady unikla zajímavá diskuze. Ani jsem vám do toho nemohl kafrat.:) Takže závada byla mechanického rázu, pochopil jsem to správně?

Jinak Dýdžej má pravdu, pokud selže čidlo teploty a ukazuje to maximum z elektrického důvodu, tak se rozsvítí i kontrolka u budíku a STOPka. Nikomu bych nepřál ten pocit, vidět najednou za jízdy všechny tyhle tři věci. Ještě teď na to nerad vzpomínám, jak jsem parkoval na přechodu, jen abych mohl co nedřív vypnout motor. A všechno kvůli blbýmu čidlu, o kterým si každej řekne, že se na něm nemá co zničit.

Odesláno

Petr605: já to viděl taky, ve 180, všechno zčervenalo, šel kouř z motoru, a já byl pak 3 měsíce be auta :( hlavně že to mám za sebou

no a k tém budíkům - mám to tam teďka namontovaný bez toho plexiskla takže na ručičky můžu sahat. Nic jím nepomáhá, můžu maximálně nastavit max. kam to pude.. ale to je k ničemu.... teplota nesvítí, i když je to na 115ti, ta pelota je určitě tak 90, 95.

snowboy: oni tam nezůstávají, lítá to od nuly do max. a zpátky... nikdo by mě nenapadlo že to může toto dělat...

Odesláno

Aha, takže to ještě nemáš spravený? Když Ti ručky lítají, jo? No to může být špatný kontakt od + , co vede k těm přístrojům. V horším případě zlomenej (nebo nalomenej) drát - to se hledá blbě. Podle toho, jak to tam vypadá by to mohlo být ono.

Já se mrknu ještě do schémat, co mají tyhle dva měřáky společnýho. A ty ručky lítají synchronně (:D) nebo každá jinak?

Odesláno

To Fusion :

Tak se mi to dnes podarilo naimitovat taky :) kdyz jsem menil zarovky osvetleni pristrojovky.

Jeden konektor jsem blbe zapojil a trada, rucky sly doprava. Prvni co mne napadlo, ze to bude infekcni :), ale pak se ukazalo, ze nee.

Odesláno

No, tak fotky neukážu protože nemůžu jajít káblík k fo?áku, nicméně vycházel sem z toho že me zbyla \"nějaká pružinka\"

Tak pružinka patří mezi ty dvě zlatý tyčinky (plusovej pól) a slouží vlastně jako mínusovej pól =) Druhou pružinku semnašel na zemi, naštěstí tu nikdo nevysával :)

Odesláno
Napsán autorem Fusion

No, tak fotky neukážu protože nemůžu jajít káblík k fo?áku, nicméně vycházel sem z toho že me zbyla \"nějaká pružinka\"

Tak pružinka patří mezi ty dvě zlatý tyčinky (plusovej pól) a slouží vlastně jako mínusovej pól =) Druhou pružinku semnašel na zemi, naštěstí tu nikdo nevysával :)

:D:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...