Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zrovna včera sem viděl Porsche Cayenne Turbo ještě s černými pruhy, a to lambo už sem nejspíš viděl ve skutečnosti taky :papa a doufám, že ty cedulky jsou využívány jen tak jak mají :)

Odesláno

ono to je vcelku jedno, kdyz treba u obchodnich center vznikaji ruzove zony pro matky s kocarky, stani siroka jako krava a stejne ten kocar narvou do kufru, tak na co to je? Ano na vyndavani deti z auta, ale co mame rikat my v coupe? No, parkuju na ruzovych :D, popr. zelenych eko stani u ikei :D, je tam vzdycky volno a muzu tam otevrit dvere.

Peugeot09: ja te proste fakt nechapu, proc si radsi nezlomis prsty driv nez ze sebe neco ubliknes..... se nediv, ze uz je na tebe kazdej nasranej... pro me to treba dulezity je, protoze si myslim, ze postizeni, by opravdu meli mit ty mista pro sebe a ne pro lidi, kteri si to umi zaridit. Je to proste vuci nim bezohlednost....

Odesláno
ono to je vcelku jedno, kdyz treba u obchodnich center vznikaji ruzove zony pro matky s kocarky, stani siroka jako krava a stejne ten kocar narvou do kufru, tak na co to je? Ano na vyndavani deti z auta, ale co mame rikat my v coupe? No, parkuju na ruzovych :D, popr. zelenych eko stani u ikei :D, je tam vzdycky volno a muzu tam otevrit dvere..

Až budeš mít v autě prcka, věř, že své názory poněkud změníš a takoví řidiči Ti taky začnou poměrně silně vadit. U IKEY na ČM je parkoviště celkově nedostatečné a když už mně Helča donutí tam jet (tento řetězec fakt nemám rád), parkuju raději u Globusu a těch pár metrů dokráčím. Ta místa pro rodiny s dětmi jsou vyhrazena proto, abys nemusel se řvoucím a kroutícím se prckem kroužit po parkovišti a hledat, kde nechal tesař díru - naštěstí takových bezohledných kupátkářů není moc.

Odesláno

Myslím, že dělat stání pro rodiny z dětmi je výborná věc (a je to dáno vyhláškou 398/2009 Sb). Já osobně mám děcka a raději zaparkuji na tomhle místě jako na jiném mini místě. Síce mám C8, takže rozměr dveří neřeším, ale pro jiné, který znají jak dítě otevírá dveře, je tohle místo spásou a nemusí se bát jak o svoje auto tak o sousedovo auto, že???:ticho.

Taky mně dostávají invalidi v lambu, ale zakroutím hlavou a řeknu si, asi si to zaplatil a neřeším. Stejně nic nenadělám. Ale zajímalo by mně, jak by např: invalida na vozíku, ten vozík do lamda soukal, nebo berle:myslim

Odesláno
ono to je vcelku jedno, kdyz treba u obchodnich center vznikaji ruzove zony pro matky s kocarky, stani siroka jako krava a stejne ten kocar narvou do kufru, tak na co to je? Ano na vyndavani deti z auta, ale co mame rikat my v coupe? No, parkuju na ruzovych :D, popr. zelenych eko stani u ikei :D, je tam vzdycky volno a muzu tam otevrit dvere.

....

Naštěstí takové to tvoje \"bezohledné \"parkování nikdo nehlídá. :P

Nikdo tě nenutí parkovat přímo u vchodu, místa pro děcká jsou tam taky proto, aby nelítali děcá po parkovišti a aby se dostali co nejdřív mimo nebezpečí. Na C8 jsou taky dveře jako kráva, a zaparkuji kde je místo, když není na kočárku du jinam. V Praze to asi jináč a bez odřenin nejde, a když se bojíš o autíčko, zaparkuj dál, kde je prostor.:D

Odesláno

lol dobrej obrazek no ...... dal bych sem obrazkovou kategorii \"PARKING FAIL\" :D ..

Odesláno

Co je to ZTP

Občanům starším jednoho roku s těžkým zdravotním postižením (uvedeným v příloze č. 2 k vyhlášce č. 182/1991 Sb.), které podstatně omezuje jejich pohybovou nebo orientační schopnost, se podle druhu a stupně postižení poskytují mimořádné výhody I. (průkaz TP), II. (průkaz ZTP) nebo III. stupně (průkaz ZTP/P).

Zdravotní stav občana posuzuje od 1.7.2009 lékař LPS OSSZ. O posouzení zdravotního stavu žádá úřad nikoli občan.

moje tetičká(68) má ZTP protože měla rakovinu (v 63). dědy švagr (78) přišel kvůlu zánětm před 2lety o nohu a letos musel na kontrolu (asi jestli mu noha nedorostla), protože mu bylo rozhodnutím komise odebrán ZTP, nakonec mu ZTP ponechali.

add. lepší auta, kamarád předloni při služební cestě havaroval. uznáno jako pracovní úraz s velmi vysokým odškodněním, za to si mimo jiné koupil Škodu Fábii Combi RS (neříkám že to je BMW) ale chtěl lepší svezení než jen tuctovku.

Odesláno

Cca před 10 lety jsem pracoval v nemocnici a na vlastní oči jsem viděl jak přijela nějaká paní která si sama z auta vytáhla invalidní vozík a dokázala si na něho přesednout z auta.:oTo byste nevěřili kolik potřebuje místa.:oNějaké stání pro matky s dětma bych ZRUŠIL a udělal větší pro invalidy.Sám mám malé dítě a vím,že když mám zdravé ruky a nohy tak to děcko vždy v pohodě vytáhnu a to mám malou 306 a jen 3 dveře!!

Odesláno

Treba tady v Brne mame jednoho prodejce alu disku, ktery je na vozicku, ale jezdi v AMG 55. Tim chci rict, ze ne kazdy kdo ma karticku invalidy, tak musi jezdit v 15 let stare Felde.

Spis me dokaze poradne nasrat, kdyz na miste pro postezene stoji vysoulozene X5 a nastoupi do ni 45kg blondynka....

Odesláno
Spis me dokaze poradne nasrat, kdyz na miste pro postezene stoji vysoulozene X5 a nastoupi do ni 45kg blondynka....

Lip bych to nenapsal .. :super:D:D

Odesláno

Stání pro invalidy je určeno pouze těm invalidům, nikoliv zdravým jedincům! Je fakt, že kartičku s označením vozíčku není problém získat i pro lidi, co nemají fyzické postižení, ale jen mentální, ale dá se to. Takovým lidem bych to hned sebral. Natož pokud takovou kartičku vozí zcela zdravý člověk - to si koleduje o \"přezdržku\", jak jsou někteří lidé bezohlední k těm, co ta vyhrazená stání opravdu potřebují.

Odesláno

Mentálně postižení by snad neměli mít povolení řídit ne ? :o A pokud někdo takovou osobu převáží (sám je OK) nesmí kartičku použít jindy - tzn když jak tady bylo popsáno třeba vysadí babku u špitálu a jede si něco zařídit..

Odesláno

ono hlavne na parkovisti u obchodnaku je to uplne jedno, bo je to parkoviste obchodaku a tudiz soukromy pozemek, cili je pouze na obchodaku jestli tam ty lidi necha stat nebo ne. Jednou jsem se takhle bavil s policejni hlidkou, ktere takhle stala u obchodnaku a kluciii mi rekli ze je to soukrome parkoviste, tudiz oni s tim nemaji nic spolecneho. :myslim

Odesláno

Co je na tom divnýho, že má někdo kartičku?

kopiepict5544ee5.th.jpg

Kartička je dcery, auto mojí ženy a parkovací místo před barákem ny povolení ÚMO.

Kartičku dostane každý, kdo má průkaz ZTP nebo ZTP/P.

Kartička je přenosná, může se dát na jakékoli auto (třeba i TAXI), ale využívat jejích výhod lze pouze pokud v autě cestuje její držitel (policie může požadovat předložení průkazu ZTP/P).

Opravňuje k vjezdu do zákazu vjezdu, parkování na vyhrazených místech a použití dálnice zdarma.

A pokud někdo s tuto kartičku zneužívá, tak je to ubožák.

Odesláno

Nie je to síce auto za 60 000 €, ale stál ako debil a bez kartičky na mieste pre invalidov :bojim. Je tam asi ďaľších 15-20 miest pre invalidov, ale asi iba na dvoch boli kartičky. Inak hneď na začiatku stál čierny kvetinkový New Beatle a bez kartičky

post-19160-14109612713057_thumb.jpg

Odesláno
Je označení ZTP - zdravotně těžce postižená osoba

ZTPP - zdravotně těžce pohybově postižená osoba

Oba jsou oprávnění po schválení orgánů využívat výhod a označení vozidla.

ZTPP je s PRŮVODCEM!! Mj. se vztahuje třeba na slepce a jeho průvodce, zejména co se týče např. slev na různé prohlídky, placení dopravného v MHD...

A s tím parkováním je to také složitější. Tělesně postižený člověk, který má třeba zmiňovaného budíka, nepotřebuje sice onen prostor kolem auta, ale třeba krátkou docházkovou vzdálenost k místu, kde má co dočinění.

Dále co se týče kartiček na autech: Sám jsem ji měl na svého otce. Nemusí být vždy v autě!! Já třeba parkoval několik hodin na takovém místě, když jsem vyložil tátu někde na ouřadě. Nebo jsem ho vyložil, doprovodil na místo a než jsem se vrátil, opruzovali měšťáci. Jsem je pochopitelně vyfuckoval... Prostě auto má ono oprávnění i bez průkazu ZTP, to má totiž postižený u sebe... Jinak samotné označení auta je pochopitelně přenosné, nevázané na vozidlo.

Odesláno
ono hlavne na parkovisti u obchodnaku je to uplne jedno, bo je to parkoviste obchodaku a tudiz soukromy pozemek, cili je pouze na obchodaku jestli tam ty lidi necha stat nebo ne. Jednou jsem se takhle bavil s policejni hlidkou, ktere takhle stala u obchodnaku a kluciii mi rekli ze je to soukrome parkoviste, tudiz oni s tim nemaji nic spolecneho. :myslim
Tady se poněkud mýlíš... Zákony platí i na soukromých majetcích...
Odesláno

Ta je taky svým způsobem postižená, tak proč by tam nestála. Třeba má problém dát nohy k sobě :D.

Odesláno

Mně osobně štve pouze počet parkovacích míst pro invalidy u obchodů (marketů). Pochopím to v Praze, Brně, atd., ale u nás v Chotěboři? Během dne jsem tam nikdy za ty léta neviděl parkovat víc než jednoho invalidu. V praxi to pak vypadá tak, že parkoviště je plné, není kam zaparkovat a několik nejbližších míst u vchodu obchodu zeje prázdnotou.

[upravil dne 12.9.10 od kujon106]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...