Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nejspíš to je zapsaná chyba, doporučuji si to nechat přepsat. Správně má být ET29. A 17" jsou 7x17 ET29. Rozměr 7,5x17 jsem tedy zatím nikde v TP zapsaný neviděl.

Odesláno (upraveno)

To je divný, ted jsem koukal do COC listu, což je něco jako evropské prohlášení o shodě a tam je skutečně napsáno 7.00 - 16 (e=26) , 7.50 - 17(e=29) a 7.00 - 18(e=29)

auto je z Belgie, r. v. 10/2010

post-10308-0-63653200-1440598684_thumb.j

Upraveno uživatelem Husky
Odesláno

No to se asi někdo seknul, je trochu s podivem že 7J16 je ET26,   7,5J17 je ET29 a 7J18 je také ET29, divný 7" vždy zůstane 7" a jednou ET26 a jednou ET29 je podle mě chyba. Kdyby u 7,5J17 bylo ET26, dalo by se nad tím uvažovat, půl palce je 12mm, rozdělených na půl je 6mm... Budiž. Ale tohle je dost podivné. Jak výše přiložil Olda, tak my tam všichni máme 7J16 ET29 a 7J17 ET29, případně 7J18 ET29. Tohle vypadá na kreativitu nějakýho belgickýho úředníka... Ostatně, co jiného lze z Bruselu očekávat ;)

Odesláno

Třeba se specielně pro Brusel vyrábějí nějaký jiný Pažouti, oni musej mít furt něco extra....bohužel ale pořád nevím, co s tím. 

Odesláno

No on se ti na tom vůbec nějakej úředník vyřádil. Vzhledem k tomu, že auto má maximálku 185km/h (já mám dvoulitr a maximálka je 195km/h), tak rychlostní index V (240km/h) he slušnej úlet. Též nechápu, proč pro 16" a 18" máš hmotnostní index 93 a pro 17" index 95? To jako na 17" budeš potřebovat o 40kg na nápravu víc? To je stoprocentně něco špatně. To jako budeš kupovat nokiany v třídě V? To nevím, jestli se u těchto zimáků vůbec dělá. Nechal bych to přespat v TP na základě údajů českého zastoupení Peugeota.

Správně má být 215/55 R16 92H nebo 215/50 R17 92H nebo 215/45 R18 92H, vybavit tohle auto na zimu podle techničáku bude fuška a pěknej balík;). Já tam mám i alternativu 92Q (160km/h) s upozorněním ve vozidle.

Odesláno

Pacho, děkuju za odpovědi a snahu pomoci, stavím se v u nás v Peugeotu, ať mi s tím poraděj. Koukal jsem na originál gumy, na kterejch to přijelo a ty jsou 215/50 R 17 95W, tak už jsem z toho srnka.

Nebo se na to vykašlu, dám tam co seženu, na zimu to je asi jedno a ET 29 by se tam mělo vejít. Ale půjdu na rady a pak dám vědět. Děkuji. Náhodou na sraz nepojedeš?

Odesláno (upraveno)

No když to přijelo na 17-kách, tak si na zimu kup stejné disky 17-ky. I když, 16-ky gumy budou asi levnější, než 17-ky - a toto rozhodnutí děláš na několik let dopředu. Případně nabídni výměnu disků - 17-ky dáš a 16-ky dostaneš.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Už to asi řešit nebudu, prostě vezmu, co je a kašlu na ET, všichni tvrděj, že ET 29 mají, v Peugeotu mi i nabízejí disky taky s ET 29 jako originál na 5008 (Eris 7x16 ch 4-29, to nevím co je za 10 800 Kč)), tak to tak nejspíš bude.

Děkuju za snahu pomoci.

Odesláno (upraveno)

ET máš podle mě špatně zapsané.

Hmotnostní a rychlostní indexy taky

No ono letní jsou běžně V nebo W. Rychlostní index můžeš dát vyšší, než máš v TP, též hmotností, ale ne nižší. Takže pokud máš v TP napsáno, že gumy mají být 92H jako já, klidně mohu mít 97V nebo 93W. Pokud máš v techničáku ty napsáno, že gumy musí být 95V tak nesmíš dát 93H. Já mám třeba v TP uvedeno, že mohu dát 92Q (do 160km) ale v autě pak musí mít výrazné upozornění (na palubce), že maximálka je omezena na 160km/h.

Víš co, ono je vždy na tobě, co obuješ, problém je, že v případě nehody pojišťovna zjišťuje zda technický stav vozu odpovídá specifikaci dle TP. Takže pokud máš napsáno, že gumy mají být 95V a ty máš 93H, vozidlo neodpovídá povolené specifikaci = důvod zamítnout nebo krátit plnění. Nedejbože, kdyby došlo ke zranění, nebo příčinou nehody bylo např. to, že praskla guma. Jen tě upozorňuji, protože zimní guma třeba v 215/55R16 93(95)V bude asi pěkná raketa...

Jinak my co máme 17", tak je jezdíme v létě, zimní jsou většinou 16",  důvodů je několik: plech se dělá jen na 16", 17" (215/50R17) je v 93H drahej, v 16" je větší výběr a navíc zimní drncání na 16" je trochu pohodlnější než na 17" (ale to je závislé na pneu). Já mám na zimu 16, ale na elektronu. Mám rád, když auto trochu vypadá a rozdíl v ceně mezi plechem + police (tím nemyslím "puklice" za 400Kč/4ks z hypermarketu na jedno použití) není prakticky žádnej (kupoval jsem disky Oixgin za 1950kč/ks).

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Není to tajemství, ale OXIGIN 1 už stejně nekoupíš, model se nedělá, už když jsem ho já kupoval, byl to výprodej, kupoval jsem ho tuším v pneuok.cz.

Spokojenost je taková napůl. Vrchní krycí lak zvenku disku je špičkový, odolný a dobře se udržuje. Bohužel to samé nemohu říct o lakování uvnitř disku. Tam lak puchne místy puchne a loupe se i přesto, že disky myji cca 2x měsíčně a to i v zimě. Právě u zimních disků to není ideální, takže letos v létě jsem rozjel opravu, nechal di namíchat vnitřní barvu (je to takový atypický antracit), vnitřky jsem vybrousil a opravil.

Odesláno

Hmotnostní index (93) nutno dodržet. Rychlostní index vyhláška povoluje u zimních pneu i nižší, a v zorném poli řidiče musí být upozornění na sníženou max. rychlost.

Odesláno

Pokud příčinou nehody nejsou pneumatiky např.že by pneu bouchnula tak není důvod k tomu aby pojišťovna něco krátila. Jaký má vliv zátěžový index když bude jiný nebo když bude jiné ET než které je uvedeno ve velkém TP na tom, že např.nedobrzdíš za nějakým autem, které před tebou zastavilo, nebo když tě někdo nabourá. Tohle není důvod ke krácení plnění. Už jsem 2 x boural a pokaždé byly na autě pneu jiné než které jsou uvedeny ve velkém TP a nikdy nebyl problém. Likvidátor si dokonce i opsal rozměry pneu + hloubku vzorku a nikdy nikdo nic nekrátil. Teď mám na autě letní 17 alu kola s ET 15 a nevidím důvod proč by byl nějaký problém. Dokonce ani na STK nikdo neřešil jaké mám ET na autě a jaké zapsané v TP. Jedině kdy by mohl být problém je jak jsem již psal, že by nehoda souvisela s pneumatikama.

Odesláno

P607Olda: Já mám v TP index 92, ty máš 93?

1075: Ono asi záleží na nehodě, škodě, zranění. Jinak 2cm na rozchodu u přední nápravy mohou změnit jízdní chování vozu. Nehledě na to, že se pneu pak nerovnoměrně sjíždí. Navíc 1cm v podběhu může mít za následek, že pneu nebo v horším případě i disk se mohou dotknout neotáčejících se částí.

Odesláno (upraveno)

Aha, dobrý, já to tam mám jinak. Tak to je docela vtipný :)

Přijde mi to V docela úlet, když auto v 2.0HDI provedení má maximálku 195km/h, u 1.6HDI je to tuším 185km/h, ne?

post-38948-0-66288900-1441011822_thumb.p

post-38948-0-64210000-1441011829_thumb.p

Upraveno uživatelem Pacho69
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdarec vsetci,moc sa mi nechce citat toto cele vlakno,tak sa chcem opytat - podarilo sa niekomu zapisat do TP 17 kolesa aj ked tam mal len 16?Skusal som cez Peugeot zohnat neake potvrdenie o moznosti dodatocneho zapisu ale podla VIN tam mozem mat len 16-ky co mi pripada ako pekna blbost.V COC mam uvedene tiez iba 16-ky :( je neaka moznost ako dopisat do TP 17-ky???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...