Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
OldasII: jo sory, to jsem se překoukl. Prosím tě a co máš za disk, že tam patří kulová hlava? Nebalamutí tě náhodou? Do origo Peugeot i KFZ patří kužel... M12 x 1,25 s kulovou dosedací plochou je opravdu nesehnatelné

Ja nevim. Rikal mimto ten chlapek co mi prodaval ty plechy. Ze pry je tam kulova hlava. Kdyz ti poslu foto disku poznas to?

Pošli. To jsou nové disky? Dá se podívat i k výrobci na specifikaci, ke každáme disku je typový list.

Odesláno

Když koupíš novou 5008 na plecháčích, tak tam jsou obyč. kuželové šrouby.Pokud ji koupíš na liťácích, jedno 16 nebo 17 tak tam jsou ty obojetné šrouby/konus a plochá podložka/ aby jsi s nima mohl přišroubovat i plecháče.

Odesláno
Nemůžu s tebou souhlasit. Šrouby na origo lité disky jsou ploché s plochými podložkami, viz. obrázek níže.
no,a za zavitem vidis co?spravne konus:D jak jsem psal vyse,litaky od peugeotu maji taky konusovy otvor a pak nasleduje jeste osazeni na tu podlozku.

Jasně že za závitem je konus. Je to kvůli možnosti přišroubovat rezervu. Pokud použiješ na normální plechy, tak ti budou šrouby cca 3-4 cm trčet z disků.

Odesláno
Mě taky přijde divný, že by tam ten konus nepasoval a nestředil šroub správně, vždyť přeci montáž, která tu byla popsána (vystředění napříč kuželovám šroubem a pak dotažení originálních šroubů) přeci nezaručí, že na první nerovnosti se to kolo neposune, pokud tedy kónická část šroubu správně neudrží disk... I když, pokud bychom tu možnost připustili, můžou s tím souviset ony často zmiňované vibrace volantu při jízdě, případně brždění. Pokud tedy šrouby nedrří kolo v ose nápravy, dalo by se na to nahlížet jako na vadu a tu reklamovat.

To je ovšem dost závažné zjištění. Někdo by se s tím skutečně asi měl zabývat:bacha

Odesláno

no o závažných zjištěních by se asi dala napsat kniha a stejně by se nic nevyřešilo.

Nicméně výše popisovaný postup správného nasazení kola (i když to vypadá jako parodie) funguje a s kolama jsem už neměl problém. Nic se neposunulo

Odesláno

Uvidím na jaře. Kdyžtak znám postup.

Jinak mě napadá, že když v origoších utáhnu ten kuželovej klasickej šroub, můžu zdeformovat tvar tak, že ten původní konus tam pak úplně přesně nesedí. Určitě na jaře začnu tím, že usadím originál šrouby.

Odesláno

mě středová díra jak na alu (mám neorigoš, ale s homologací peugeot), tak na plechách setí přesně a vystřeďuje kolo jak má. jak šouby origoš na plechy tak na alu mají kužel.

Při výměně kol si musim pomoc rozhoupáním auta, abych to dostal ze středové díry.

Pokud je středová díra na disku větší, tak to je na h..no a o průser. Ty šrouby pokud trefíš díru, tak to nemusí udržet.

Odesláno

středová díra na discích by neměla být větší, pokud je, používají se vymezovací kroužky. U originálních kol bych očekával, že středová díra bude přesná (65,1) a kolo bude vystřeďovat. Tohle by asi nemělo být na šroubech. Navíc na kuželu ten problém nevzniká.

Odesláno

no ale právě že je vetší. Sice jen o trochu ale dost na to aby se to muselo \"speciálně\" usazovat. Jak je na kole ta plocha pro podložku na šroubu, tak na každém kole na dvou dírách mám vidět otlačeninu od toho \"centrování\"

Odesláno

No je to divný. Kola i šrouby mám teď dole. Až budu mít chvíli, tak si to rozložím, usadím šrouby, vezmu šupléru, přeměřím. Podle toho, co píšeš mohou mít šrouby vůli. A náboj není přesný. To teď měřit nebudu, musel bych sundat kolo. Chápal bych to u nějakých neorigo disků s univerzálním středem, tam pak může být vložka. Navíc disky s roztečí 4x108 se nedělají s jiným středem než 65,1mm. Prostě nechápu, proč by to tak mohlo být. Ale je to Francouz, člověk se s jistou nedokonalostí musí naučit žít...

Odesláno

Pěkné počteníčko:o nevím o žádném speciálním \"usazování\", normálně kolo sundám a znovu nasadím, úplně normálně jako u každé jiné značky a jiného auta. Ty origo kola mi tam sedí báječně, nic nevystřeďuji. Na léto mám neorigo a taky nic nevystřeďuji. Jenom na léto k těm neorigo diskům mám jiné šrouby.

Odesláno

Tak řeknu, né..:roker. No jinak to totiž nejde, ty origo šrouby totiž sedí jen na origo kola. Při koupi těch nových kol mi k nim dodali i nové šrouby v ceně a jen jsem si připlatil za bezpečáky. A žádné vzrůšo.:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...