KingSpade Odesláno 6. prosinec 2012 Odesláno 6. prosinec 2012 2.0 16v engine. mix with 2.0 8v turbo block from 406 and 1.9 16v cylinder head from 405 mi16 and the Turbo manifold is a home modified dp-engineering t16 manifold. and the turbo is garrett GT3076R. ale není to V6ka no Citovat
John Odesláno 6. prosinec 2012 Odesláno 6. prosinec 2012 rootsky : lidové ceny ale krásný projekt., KingSpade : jj V6 to není ale je to pěkný Citovat
OldtimerMan Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 Jak to tak čtu,tak si říkám Jestli by nebyl v kupéčku efektivnější oturbený dvoulitr... Citovat
Petrikj Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 A co sehnat motor odladěný Renaultem? Motor ES9 je společný vývoj PSA a Renault. Označovaly ho L7X. Dávaly ho do Renault Clio V6. Phase 2: 2946 cc L7X V6 petrol, 24 valves, 255 PS (188 kW; 252 bhp). A tam je životnost motoru posvěcená sériovou výrobou. Jen sehnat ten motor Citovat
Y2K Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 keby ste chceli na pokusy nejaku V6 tak jednu doma mam Citovat
rootsky Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 Petrikj: To je strašný ranec, to se tu bavíme o pár stovkách tisíc. Přestavba skoro nemá smysl (v podstatě je tam jen stejný blok a ten má \"otevřených\" víc montáčních otvorů v kanálech). Ono se to jakoby nabízí, ale když se člověk podívá co by se v tom dalo sehnat, tak bazar 0 (clio s V6 v nejvyšší výkonové verzi se prodává bratru tak za 600kKč, rozstřelené bude tak za půlku a to bude šrot) a díly na konverzi od renaultu a následné ladění to posunou jako možnost ještě za tu šílenost s compressorem... Y2K: Kdybys z toho sundal ten výměník, tak bych se nezlobil. Mám na dílně pěkný základ od Devils-nighta a vypadá to na stavbu pěkného V6 mazla. Ten výměník (s vedením) by se na něm moc pěkně vyjímal ... [upravil dne 19/12/12 16:01 od rootsky] Citovat
Y2K Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 jejda pardooooon este mi to pripominaj a mas ho mat Citovat
rootsky Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 Sorry za OT: Y2K: Tak asi začnu, je mi líto abys to sešrotoval a nebo někdo vyhodil... Taky se to luxusně sundává (je to něco jako dvojitá výměna termostatu a oil filtru k tomu). Motor mám a pokusy se 152 kW variantou jsem už odpískal - ono to není zase tak růžové, tan výkon je tam dán sáním a laděním, bez toho je ten motor slabší (myslím než old verze). Sice si z místem nepomůžeš, ale budeš mít pár \"éček\" na naftu:cool: Citovat
masterjj Odesláno 20. prosinec 2012 Odesláno 20. prosinec 2012 Já bych šel standartní cestou N/A .... turbo nebo kompressor to akorát zprasí ... trophy motor v renaultu označovaný L7XA 700 - udělaný z motoru ES9J4 má 280 koní. A to si myslím, že stačí. Klika i ojnice by měli být z výkovku z výroby, takže v klidu něco vydrží. U pístů nevím si nejsem jist to jsem nezjistil. Každopádně pokud nebudete navyšovat otáčky ani příliš kroutící moment, tak to vydrží. Jinak ještě jednou zopakuji že tyto motory jsou podčtvercové a uložení výborně udělané, takže pokud budeme mazat, tak životnost je opravdu dlouhá. Ventily jsou dost velké díky této konstrukci. Chce to jen otevřít výfuk a zdokonalit plnění a musí to jezdit dostatečně Citovat
rootsky Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 masterjj: prý: Já bych šel... Vždyť jdeš . Jinak nás neber vážně, za cenu 350 PS MB AMG dělat úpravu coupe za prodejní cenu bratru 70kKč asi nikdo z nás nebude (to samo nemohu vědět jistě, fandím tomu). Jak píšeš. Svody na ES9J4 a naladit a musí to být znát. Jen to stojí těžce na engine managementu. Nejde snad tady v čechách sehnat někoho, kdo to odladí, řekne čas, částku, drží slovo, apod. Zato jsou tu hospody plné mudrlantů s vybavenou dílnou, co slintají, že není práce. Za ty čtyři roky jsem už tolikrát slyšel \"není problém\", že už na to začínám být těžce alergický. Někdy mi přijde, že jsem divný, když plním své závazky... Něco k tématu http://cuir.rajce.idnes.cz/damage/ [upravil dne 29/1/13 15:12 od rootsky] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.