trucker Odesláno 18. listopad 2004 Odesláno 18. listopad 2004 nedávno jsem uložil svého peugeota do garáže na zimní spánek.přes zimu jezdím jinou károu.máte někdo nějaký tipy,co bych měl udělat-namazat-připravit atd? nebude jezdit 3-4 měsíce,tak jsem jen odpojil baterku,měl bych udělat ještě nějaký jiný opatření? např. nezničí se mi gumy při tom dlouhým stání? díky za pomoc Citovat
Jarda Muller Odesláno 18. listopad 2004 Odesláno 18. listopad 2004 Já bych ještě osobně vzal baterku někam do mistnosti kde bude kolem 5C a jednou za mesic bych ji pripojil na nabiječku. Zkusenost: baterka pokud se dobijí a vybijí tak vydrží 5- 6 let. Citovat
Ferry Odesláno 18. listopad 2004 Odesláno 18. listopad 2004 tak tak, baterku odnest nekam kde nebude mrznout a starat se o ni, jinak auto muzes zvednout na spalky, aby ti nesedelo celou vahou na gumach Citovat
Xplod Odesláno 18. listopad 2004 Odesláno 18. listopad 2004 Ja jeste doporucuju vzit silikonovej olej a promazat gumy okolo dveri a sundat stirata. Citovat
lexa Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Gumy kolem dveří se nemažou silikonem, ale glycerínem, který do té gumy vsákne a oživíji. Silikon pouze namaže gumu a ta se nelepí ke dveřím a mastí oblečení. Glycerín kosmetický to nedělá, je v drogerii, baby si ho mažou na ksicht, a běžně ho mají doma, takže ušetříte za silikon, a? si baba koupí nový.;):papa Jo a vypustit benzín z nádrže, nebo ho tam mít minimum a na jaře nalít čerstvý.:papa [Editován dne 19/11/04 lexa] Citovat
Radek V. Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Připojuji se taky ke Glycerinu. Je to ale hrozná patlačka, zvlá?ě teď v zimě.... Hele a co je to vlastně ZIMNÍ SPÁNEK, to neznám.....to se dělávalo u Škodovek, aby neschnily......ne, nic, jen reju.... Citovat
Ladis Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Glycerýn jde dostat jak ve spreji, tak jako kapalina. Co jsem měl já, tak byla černá. Nevím, jestli je to zabarvený, nebo už jeho původní barva. Takže když se přetáhlo štětcem po kastli, tak to vůbec nešlo dolů. Nestálo to ani moc peněz. Dveře pak nepřimrzají a těsnění je krásně poddajný. Takže natřít veškeré těsnění glycerýnem před zimou jenom doporučuji. Citovat
Ráďa Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 jmenuje se to REGUM a mají to skoro v každé drogérii.Tím to natírám už pár let a nikdy mi dveře nepřimrzli. Citovat
Dave_k Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Zkus Nitroglycerin. To je bomba. Citovat
Ferry Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Napsán autorem Ladis Glycerýn jde dostat jak ve spreji, tak jako kapalina. Co jsem měl já, tak byla černá. Nevím, jestli je to zabarvený, nebo už jeho původní barva. Takže když se přetáhlo štětcem po kastli, tak to vůbec nešlo dolů. Nestálo to ani moc peněz. Dveře pak nepřimrzají a těsnění je krásně poddajný. Takže natřít veškeré těsnění glycerýnem před zimou jenom doporučuji. Cisty glycerin je bezbarva, lehce vizkozni kapalina, sladke chuti. Pouziva se v prumyslu, kosmetice a dokonce i v potravinarstvi.Tolik me znalosti ze skoly Pouzivat nitroglycerin, predevsim pak trinitroglycerin nedoporucuji Citovat
mk405 Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 možná by nebylo naškodu občas natočit a necat běžet dokud se neohřeje. Rádi prej reznou vlozky ve válcíh tam kde je kroužek, ale to by muselo stát déle než přes zimu. Jinak glycerin se používá ve zdravotnictví při klystýru (taky se stím maže gumová hadička a pak....) mk:papa Citovat
trucker Odesláno 21. listopad 2004 Autor Odesláno 21. listopad 2004 díky za rady všem! kuny se k mýmu autíčku nedostanou, ledaže by prohryzaly dvojitý vrata:D:D i když je venku -20 tak uvnitř nemrzne,to mám vyzkoušený z minulých zim. ale občas ho natočím a nechám běžet aby nezakrněl motor:D ty gumy natřu-dobrý nápad;) Citovat
Hadra Odesláno 24. listopad 2004 Odesláno 24. listopad 2004 U návodu ke své stařence Škoda 1000 mb de luxe byl obrázek a návod, jak vyrobit 4 špalky a následně jak podložit auto:cool: Citovat
Tazman Odesláno 24. listopad 2004 Odesláno 24. listopad 2004 Jo,jo souhlasím z Ferrym dej auto na špalky dřív než to udělá někdo jiný.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.