Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

na trhu se objevil nový druh paliva.Už jste ho vyzkoušeli??? Ethanol 85 (E85, bioethanol) je směs skládající se z 85 procent z bioethanolu a z 15 procent z Naturalu 95. Proti klasickému benzínu má E85 dvě hlavní výhody - nárůst výkonu motoru a snížení emisí výfukových plynů. Nevýhodou je naopak mírně vyšší spotřeba oproti klasickým palivům.Cena za litr je o 6 Kč nižšší.

Odesláno

Spíš bych být váma zvážil, jestli nezkusit Natural 98 namísto klasiky. V Dolních Měcholupech jsem u PAPoilu tankoval za 29,90Kč/l. Buď se mi to jenom zdá, nebo autí opravdu jede znatelně líp. :myslim

Guest servisman
Odesláno

ono záleží kde jezdíš a zda-li je k tomu přístup.98 jsem bral jednou do 405 a jela lépe,spotřeba nevím neměřil jsem ale cena taky jinde oproti 95

Odesláno

Jo, a taky je dobré se mrknout do té knížečky, co jste dostali k autí, jestli je E85 popř. FFV pro něj frendly;)

Další info nemám ničím podložené, nicméně za zajímavost stojí - výhřevnost E85 dosahuje v létě asi 72% výhřevnosti benzínu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...