Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím...

objavil sa mi hukot za jazdy (aj na voľnobeh), pneumatiky som vylúčil, tak očakávam, že by to mohlo byť ložisko (alebo čo iné?).

Mám pocit, že to ide zozadu. Ako najlepšie zistím ktoré koleso by to mohlo byť?

Mimochodom pri zatáčke doľava sa hukot stráca, pri priamej jazde a zatáčke doprava to hučí...

Vopred ďakujem.

Mimochodom mne to už nehučí - bolo to ložisko vľavo vzadu. Ten hluk sa postupne stupňoval až to bolo jednoznačné odkiaľ ide...

[upravil dne 11/11/10 14:44 4maa]

Odesláno

Díky, skúsim to dať vymeniť.

Aký je názor na ložiská SNR (z Autobenex-u)? Cena 78.10Eur bez DPH.

Alebo vybrať priamo od Peugeota alebo SKF? Tam sú ceny vyššie...

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak v poslední době mi začalo v autě hučet tak, že se v něm nedá skoro ani jezdit.

- hučení se stupňuje se vzrůstající rychlostí

- v zatáčce doleva přestane

- jde to zezadu

Podle toho, co jsem na fóru vyčetl je to asi jasné - levé zadní ložisko...

Koukal jsem na servicebox a kupodivu je tam docela rozumná cena 2650Kč, což je levnější než v Auto Kelly...

Takže se zase bude kuchat autí... :-(

Odesláno

V pátek jsem vyměnil levé zadní ložisko, od té doby je krásně ticho. :super

Staré bylo na dva kusy (což nevím jestli je správně) - ten vnitřní prstenec naražený na ose nešel ani za prase dolů, nakonec jsem ho musel vymlátit majzlíkem. Nakonec největší problém bylo sehnat 40ku klíč, ještě že soused má známého zemědělce, který ho používá na kombajnu. :D

Odesláno
No ten zvedák podle me není 100%, bez zatížení to vůbec nemusí hučet, jak naznačuje zatáčení doleva a odlehčení l. kola.

Ja som mal uz 2x v prdeli zadne lozisko a vzdy to bolo pocut na zdvihaku. Staci roztacat koleso rychlejsie a rychlejsie a je pocut ako hukot narasta.

Odesláno
V pátek jsem vyměnil levé zadní ložisko, od té doby je krásně ticho. :super

Staré bylo na dva kusy (což nevím jestli je správně) - ten vnitřní prstenec naražený na ose nešel ani za prase dolů, nakonec jsem ho musel vymlátit majzlíkem. Nakonec největší problém bylo sehnat 40ku klíč, ještě že soused má známého zemědělce, který ho používá na kombajnu. :D

To znie ako \"profi\" oprava...

...na náboj existuje sťahovák a na prstenec, o ktorom píšeš, tiež...s patričným náradím je výmena do 30min aj s kávou :D

Mimochodom tá veľká matka ide v pohode 41-kou orechom...

Odesláno

To znie ako \"profi\" oprava...

...na náboj existuje sťahovák a na prstenec, o ktorom píšeš, tiež...s patričným náradím je výmena do 30min aj s kávou :D

Mimochodom tá veľká matka ide v pohode 41-kou orechom...

Právě že stahovák na ložiska jsme měli, ale ten ožužlaný zbytek co tam zůstal nebylo za co chytit (asi na to je nějaký speciální nebo nevím), takže ten zbytek jsem sundal tak, že jsem do mezírky za tím prstencem narazil majzlík jako klín a pomalu do něj klepal a ten prstenec lezl dolů - nebyla to zase taková prasárna... ;)

Odesláno

To sa stáva, že bežným sťahovákom sa ložisko vlastne rozpadne a na osi zostane zvyšok ložiska (krúžok). Práve tento krúžok sa dá krásne stiahnuť týmto sťahovákom (má ostré \"zuby\" a krásne sa doňho dá ten krúžok zachytiť)...

post-14980-14109613499586_thumb.jpg

• O 4 měsíce později...
Odesláno

huci uz aj mne.... len neviem ci zadne alebo predne... mam pocit ze predne, ale zda sa mi to malo pravdepodobne... ci ?

mierne zabacam do prava huci... trocha hucalo uz v zime, ale ako som dal letne pneu ta ksa to zosilnilo nakolko su vacsich rozmerov takze je aj vacsia zataz... hucat to zacalo tak cca 2 mesiace dozadu na zimnych...

ked zabacam do lava nehuci.... je jedno ci je auto v zabere, alebo bez zaberu... v sobotu dam na dvihak, dufam ze

sa to bude dat identifikovat aby som nekupil zbytocne... :grr

nejake tipy ?

[upravil dne 23/3/11 19:54 Marcel00]

Odesláno

dufam ze to bude zadne, lebo to je pohoda...

predne sa da spravit, len ma stve ze toho ide kopec veci dole, cela tehlica... dufam ze to drzi pevne na sroboch, ze to nema

v sroboch vole, ze nebudem musiet na geometriu... ak by to bolo nahodou predne... nemam ani 80tis. km nabehane... to co je za kvalitu ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...