4maa Odesláno 21. srpen 2010 Odesláno 21. srpen 2010 Zdravím... objavil sa mi hukot za jazdy (aj na voľnobeh), pneumatiky som vylúčil, tak očakávam, že by to mohlo byť ložisko (alebo čo iné?). Mám pocit, že to ide zozadu. Ako najlepšie zistím ktoré koleso by to mohlo byť? Mimochodom pri zatáčke doľava sa hukot stráca, pri priamej jazde a zatáčke doprava to hučí... Vopred ďakujem. Mimochodom mne to už nehučí - bolo to ložisko vľavo vzadu. Ten hluk sa postupne stupňoval až to bolo jednoznačné odkiaľ ide... [upravil dne 11/11/10 14:44 4maa] Citovat
Laďa Odesláno 21. srpen 2010 Odesláno 21. srpen 2010 Na zvedák a při roztočení kola ve vzduchu to hučení uslyšíš taky a tak poznáš na kterém kole. Citovat
bubakkaja Odesláno 21. srpen 2010 Odesláno 21. srpen 2010 Podle toho co pises leve ale ten zvedak je jistota Citovat
4maa Odesláno 21. srpen 2010 Autor Odesláno 21. srpen 2010 Díky, skúsim to dať vymeniť. Aký je názor na ložiská SNR (z Autobenex-u)? Cena 78.10Eur bez DPH. Alebo vybrať priamo od Peugeota alebo SKF? Tam sú ceny vyššie... Citovat
VIP3R Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Tak v poslední době mi začalo v autě hučet tak, že se v něm nedá skoro ani jezdit. - hučení se stupňuje se vzrůstající rychlostí - v zatáčce doleva přestane - jde to zezadu Podle toho, co jsem na fóru vyčetl je to asi jasné - levé zadní ložisko... Koukal jsem na servicebox a kupodivu je tam docela rozumná cena 2650Kč, což je levnější než v Auto Kelly... Takže se zase bude kuchat autí... :-( Citovat
Mortis Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 No ten zvedák podle me není 100%, bez zatížení to vůbec nemusí hučet, jak naznačuje zatáčení doleva a odlehčení l. kola. Citovat
VIP3R Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 V pátek jsem vyměnil levé zadní ložisko, od té doby je krásně ticho. Staré bylo na dva kusy (což nevím jestli je správně) - ten vnitřní prstenec naražený na ose nešel ani za prase dolů, nakonec jsem ho musel vymlátit majzlíkem. Nakonec největší problém bylo sehnat 40ku klíč, ještě že soused má známého zemědělce, který ho používá na kombajnu. Citovat
Vlado-77 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 No ten zvedák podle me není 100%, bez zatížení to vůbec nemusí hučet, jak naznačuje zatáčení doleva a odlehčení l. kola. Ja som mal uz 2x v prdeli zadne lozisko a vzdy to bolo pocut na zdvihaku. Staci roztacat koleso rychlejsie a rychlejsie a je pocut ako hukot narasta. Citovat
4maa Odesláno 10. listopad 2010 Autor Odesláno 10. listopad 2010 V pátek jsem vyměnil levé zadní ložisko, od té doby je krásně ticho. Staré bylo na dva kusy (což nevím jestli je správně) - ten vnitřní prstenec naražený na ose nešel ani za prase dolů, nakonec jsem ho musel vymlátit majzlíkem. Nakonec největší problém bylo sehnat 40ku klíč, ještě že soused má známého zemědělce, který ho používá na kombajnu. To znie ako \"profi\" oprava... ...na náboj existuje sťahovák a na prstenec, o ktorom píšeš, tiež...s patričným náradím je výmena do 30min aj s kávou Mimochodom tá veľká matka ide v pohode 41-kou orechom... Citovat
brade Odesláno 10. listopad 2010 Odesláno 10. listopad 2010 Je to levé zadní kolo - taky jsem to měl A radím: asap vyměnit, já měl málem průšvih Citovat
VIP3R Odesláno 10. listopad 2010 Odesláno 10. listopad 2010 To znie ako \"profi\" oprava... ...na náboj existuje sťahovák a na prstenec, o ktorom píšeš, tiež...s patričným náradím je výmena do 30min aj s kávou Mimochodom tá veľká matka ide v pohode 41-kou orechom... Právě že stahovák na ložiska jsme měli, ale ten ožužlaný zbytek co tam zůstal nebylo za co chytit (asi na to je nějaký speciální nebo nevím), takže ten zbytek jsem sundal tak, že jsem do mezírky za tím prstencem narazil majzlík jako klín a pomalu do něj klepal a ten prstenec lezl dolů - nebyla to zase taková prasárna... Citovat
4maa Odesláno 11. listopad 2010 Autor Odesláno 11. listopad 2010 To sa stáva, že bežným sťahovákom sa ložisko vlastne rozpadne a na osi zostane zvyšok ložiska (krúžok). Práve tento krúžok sa dá krásne stiahnuť týmto sťahovákom (má ostré \"zuby\" a krásne sa doňho dá ten krúžok zachytiť)... Citovat
Marcel00 Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 huci uz aj mne.... len neviem ci zadne alebo predne... mam pocit ze predne, ale zda sa mi to malo pravdepodobne... ci ? mierne zabacam do prava huci... trocha hucalo uz v zime, ale ako som dal letne pneu ta ksa to zosilnilo nakolko su vacsich rozmerov takze je aj vacsia zataz... hucat to zacalo tak cca 2 mesiace dozadu na zimnych... ked zabacam do lava nehuci.... je jedno ci je auto v zabere, alebo bez zaberu... v sobotu dam na dvihak, dufam ze sa to bude dat identifikovat aby som nekupil zbytocne... nejake tipy ? [upravil dne 23/3/11 19:54 Marcel00] Citovat
Marcel00 Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 ak to bude predne ide ma porazit, to musi ist cela tehlica dole... kua Citovat
Marcel00 Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 dufam ze to bude zadne, lebo to je pohoda... predne sa da spravit, len ma stve ze toho ide kopec veci dole, cela tehlica... dufam ze to drzi pevne na sroboch, ze to nema v sroboch vole, ze nebudem musiet na geometriu... ak by to bolo nahodou predne... nemam ani 80tis. km nabehane... to co je za kvalitu ? Citovat
Marcel00 Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 lis vsetko mam, nastastie... ooouch... ozaj a ake lozisko odporucas? SKF je zrejme TOP, dalsie varianty su este odporucane nejake ? Citovat
janou Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Daval som SKF . Nie je najlacnejsie , ale nechcel som to za cas opakovat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.