Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

co říkáte na kombinaci biolih E85 s natural 95 1:1, máte zkušenosti?

Recommended Posts

Odesláno

Mám zatím jen 2 zkušenosti, jedna se zmíněnou feldou ( 95 ) a jedna s R19 ( 93 ). Obě jsou stejné. Při poměru 1:1 to není nic moc, horší starty nepravidelný volnoběh občasné zakucknutí. Při poměru 2:1 ( 2 díly N95 a jeden lihu ) už je to vcelku provozovatelné, ale pocitově línější.

Obě auta byla naprosto bez úprav a jejich majitelé se po cca 14-to dnech vrátili k benzínu s tím, že mají dojem že to autu nedělá dobře. Upozorňuju jen dojem!

Odesláno

Tak můj dojem je každé auto jiný výsledek. U sedana 1,6 1:1 pocit minimálního nárustu výkonu, startování stejné, doba zahřátí motoru taky zhruba stejná, spotřeba stejná, emise neměřeny. Cabrio 1,8, poměr 1:1. Pocit znatelného nárustu výkonu, starty stejné jako na benzín, spotřeba odhadem vyšší o 5%, kolísání volnoběhu při zahřátém motoru (samo přidává), emise neměřeny. Citroen evasion 2,0i, poměr paliv opět 1:1. Výkon lehce vyšší, startování horší - napodruhé nebo napotřetí, zhasínání motoru, po nastartování neochota k rozjezdu (asi jak š120 bez sytiče), spotřeba vyšší asi o 10%, emise neměřeny. Tak nevím, asi záleží jak se s tím popere lambda. Příště zkusím poměr paliv 2:1 a citroena možná z testování vynechám :D

Odesláno

No, to je dost dobře možný, jenom říkám, že mě už do auta E85 nesmí. Věděl jsem, že docela dost ničí svíčky, ale že až takhle...to teda ne. Po 20 tisících km a několika testováních na E85 jsou prostě úplně odrovnaný. Jak jede po výměně za nový asi není potřeba psát. :roker

Zkus na ně taky mrknout...však ona i směska N95+E85 je furt hodně moc bohatá směs a svíčkám to prostě nedělá dobře. :(

Na netu jsem snad našel i nějaké jiné svíčky, ale nevím, X násobná energie oproti ostatním běžným svíčkám (a ještě X násobnější cena)...to asi za to nestojí, nehledě na to, že by za chvíli byly zase odrovnaný příliš bohatou směsí. To by se prý dalo pořešit jedině programovatelnou ŘJ a přemapováním, ale to za běžných podmínek vůbec nemá smysl se tím zabývat. :myslim

[Edited on 19/11/10 16:03 peugeot09]

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdarec lidi!

Tak v mém Peugeotku jezdím na směs 1:1 (E85/N95) už od minulých vánoc (2011), motor jede lépe, spotřebu mám stejnou, chce to na tohle palivo jezdit svižněji, nejlépe dálnice tam to poznáte!!! Kdo se courá na spotřebu, tak ten to nepozná!!! V tom je základní rozdíl!!! Letos v dubnu jsem měnil svíčky a filtry i ten palivový, doporučuje se to po tomto míchání, protože E85 váže vodu a všechen sajrajt se usazuje v palivovém filtru, svíčky mám od BOSCHe a jede to jako sviňa. Předevčírem jsem byl na technické a má to čistší emise než na normální N95!! Letos na podzim to předělám komplet v servise na čistý E85 no jezdit za 24,5 nebo za 39 korun to už je kurňa rozdíl. Přestavba stojí 7,5 tisíc i se zárukou!!! Jo a spotřebu mám pořád stejnou, protože jezdím svižně běžně se vejdu do 6,5l/100 km.:myslim

[upravil dne 3/10/12 09:36 od Tonybb]

Odesláno

Já jsem teď taky natankoval E85 a N95 v přibližném poměru 1:1 (nádrž nebyla prázdná --> dal jsem tam 32 litrů E85 a 19 litrů N95, zbytek v 60 litrové nádrži byl čistý benzín) a zkušenosti s motorem GTi-6 (mé druhé tankování této směsi po cca 1 roce od sebe) jsou takové, že spotřeba je v podstatě stejná (vyšší byla u prvního tankování cca o 1 litr a teď na druhé nádrži se mi zatím po vyjetí půlky nádrže zdá, že je spotřeba stejná jako s čistým benzínem). Co se týče výkonu, tak já jezdím na pohodu a v běžných provozních otáčkách není znát rozdíl, ale když chci předjet a podřadím třeba z 6ky na 4ku, aby se auto rychle vzchopilo k nějakému slušnému zrychlení, tak se mi zdá jízda s E85 v nádrži línější - prostě mám pocit, že se samotným benzínem to šlo líp do otáček (teď to jakoby ztrácí dech), ale to by se třeba delším ježděním na ethanol změnilo, to nevím. Jinak motor mám v sérii, výfuk taky, jen mám vložku K&N v origo airboxu, nic víc, nic míň. Takže zatím jediná příjemná záležitost je, že jsem za nádrž vysolil cca o 300,- Kč míň a že je spotřeba pravděpodobně zatím stejná jako s čistým benzínem.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, na E85 jezdím už nějaký ten pátek. Používám ho v Superbu 1,8T a v Supře 3,0T. Civilní aplikace v superbu vyžaduje modifikaci SW.

E85 má stochiometrický poměr cca 8:1 v praxi mi přijde že bohatší jede líp, osobně podle širokopásmovky mám nastaveno cca 7,5-8:1 podle stylu jízdy.

Problém míchání 1:1 je v tom že pokud je auto neupravené, záleží čistě na ECU a čidlech jak se s tím auto vyrovná, pokud detonační čidla dokáží správně detekovat a ECU dorovná předstih a pokud lambda správně určí AFR, je možné takto jezdit, ovšem to se stává v minimu případú, konkrétně viděl jsem jeden a to Mitsu Galant 95rv a byl dělaný na 85okt benzín čili korekční parametry ECU byli obrovské.

Největší problém všech ostatních aut tedy vlastně ECU je bohatost směsi tedy AFR. Fabrikovej SW a někdy i HW nedokáže správně korigovat směs a nastává tak spalování chudé směsi. Tohoto jevu netřeba se bát, u benzínu ano ale E85 má cca o polovinu nižší EGT než benzín čili podpálení ventilú, propálení pístu na chudou směs nehrozí. Nejednodušší obejití tohoto problému je nechat si někde auto \"čipnout\" - s pažoutam vám zatím nepomúžu ale pokud někdo z Prahy a okolí vlastní něco s OBD2 a chce to zkusit, sem s tim...vzorky udělám zdarma ale nepočítejte s tim že se to povede na první pokus, provrtám vám 2x výfuk a možná rozřežu kabeláž v motorovém prostoru. Nakocni cca 14deního zkoušení by to mělo jezdit v poho, jediné uskalí je HW vašeho motoru a to konkrétně vstřiky - muže se stát že ty injektory prostě to množství paliva nebudou schopny dodat a pak bude výsledek takový, že auto se bude muset vrátit do puvodního stavu nebo si budete muset sehnat větší injektory. Mé skoro 2leté zkusšenosti s ježděním na E85 jsou ty, že oproti benzínu nevidím karbon, palivový hadice čistý jak slovo boží a to s sebou samozřejmě nese otázku kam se tem mrdník poděl - samozřejmě do palivovýho filtru- tzn po cca 2000km vyměnit. Starty v -20°C v pohodě- pakliže že je správně nastavena startovací dávka a teplotní korekce. Starty nad 0°C zvládne i oblbovák který vám cpou v emailu za 4000kč - ten ovšem cpe tolik paliva (jen aby to nebylo chudé a někdo to náhohou nevrátil že je to nějaký líný, nebo že to v zimě nechytá) že takřka nic neušetříte. Pokud by měl někdo zájem, na jaře bych asi mohl něco začít zkoušet.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...