Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problem s autem


Guest MMMMM

Recommended Posts

Kamos ma problem. Koupil Mitsubishi Galant 98, 2,0i z prazskeho autobazaru.

Auto stalo 170 tis.kc. Vzal ho na liasing. Nyni ho dal prohlednout a na prohlidce mu rekli ze je v haji cela prevodovka a chce jiste vymenit, spojka je take spatna. For je v tom ze prevodovka stoji cca 30 tis, ojeta 20 tis. a moc jich neni neni mozne si vybirat

Chci se zeptat. Co s tim. Je mozne auto vratit koupil to pred 14ti dny.

Nebo v pripade ze by to neslo, nevite kde by sehnal na tento model ojetou ale funkcni prevodovku? Nevim jak je opotrebovana ale da se repasovat nebo nejak opravit? Nemate nekdo kontakt na nekoho kdo by nam pomohl?

Diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě by to moh´skusit vrátit a uhrát to na skrytou vadu. Problém bych ale viděl v leasingu - auto je totiž stále majetkem leasingovky a jde o to, jak moc je tato spřažena s bazarem. Vcelku ale moc nevěřím, že by se mu auto podařilo vrátit nebo třeba snížit kupní cenu, to by asi musel mít hóóóódně dobrý právníky. Takže shrnuto - podtrženo : VELKÁ SMůLKA

Sorry, že nepíšu optimisticky, ale realita je asi taková.

Ještě mě napadlo podle velkého techničáku dohledat původního majitele a zkusit na něj udělat BUBUBU (skrytá závada, žaloba apod.). POZOR platí ale pouze, je - li bazar prostředníkem v prodeji. Pokud bazar auto vykoupil, pak by měl veškerou záruku nést ten bazar, a pak tedy opravdu smolík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no na mišivbuše se shánějí věci pěkně blbě.Kámoš měl galanterku sice starší a td,a než se ho zbavil úplně zešedivěl.Když to fungovalo bylo to supr,pěkný auto výbava jak málo kde,ale když se něco pos...!Potřeboval chladič a ten se musel ojednat a dovést z england a neptej se na cenu.Převodovka taky horší s tím se naučil žít,nakonec začal mlátit motor tak to prodal na n.d.Ale byl to td.a těch tu moc není,takže jestli má benzín mohlo by to být lepší.Jestli je to z nějakýho VELKYHO bazaru myslím,že nevrátí nic mají tam perfektní smlouvy bohužel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Medvěd, akorád bych za sebe dodal, že pokud auto vykoupil bazar, tak je to právě lepší. Vlastníkem a prodejcem je v jedné instituci bazar a případné jednání a spor je o to jednodužší. Pokud auto je koupeno v bazaru, ale byla uzavřena smlouva o sprostředkování, tam se to lehce komplikuje. Jsou tu pak tři subjekty v tomto zádrhelu. O to se to pak tíž řeší, protože bazar se odkazuje na majitele, a ten zase na bazar.

Opravit jde všechno. Tvrzení že celá převodovka je kompletně špatná, je dost kategorické stanovisko. (Značkový servis, nebo dílna co \"umí\"?)

Dostaneš koupit všechny ložiska bez problémů, synchrony. Většinou ty nejčastější závady na převodovkách. Chtělo by to spíš výčet špatných věcí v převodovce. Kamoš dělá japonce a dají se ty ceny dílů rozdýchat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seriózní autobazar nechá udělat tto prohlídku ještě před samotnou koupí vovu. Nechá se mu záloha společně s jedním ze zaměstnanců se zajede uděllat kontrolní prohlídka do utorizovaného servisu. Na zálkadě zhodnocení se pak smlouva podepíše nebo nikoliv. Pokud ne, tak si něco autobazar nechá nějaké procento ze zálohy za čas zaměstnance a s tím spojené náklady. Prohlídku u autorizovaného servisu hradí potencionální kupec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus tohle :

Pavel ŠIPOŠ - převodovky

Poděbradská 508/12

Praha

190 00

266 039 398

sipos@volny.cz

Opravy převodovek, levné a kvalitní.

------------------------------------------------

Měl jsem dřív Mitsubishi Galant r.v. 96 (starší typ) po tátovi a můžu říct, synchrony nic moc. Docela špatně to řadilo - proti Peugeotu špatný. A to mám teď starší auto. :bojim

-----------------------------------------------

Jinak tuhle adresu mám z Mitsubishi klubu na quick.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jistá šance v tomoto případu je, ale žáleží až kam jsi ochotní zajít trdy doi jaké míry uděláš BUBUBU. V první řadě je důležité jak u jsi slyšel zjistit kdo je majitelem vozidla a na tom uplatnovat naáhradu apod věci (tato věc se dá považovat jako skrytá vada) dobré by bylo získat papír od aut. serv. že tato vada se nestala tvím užíváním, ale že už je to delší dobu co je tpo rozbyté. Jinak podle zákona majitel prodávané veci musí ručit na skryté vady 1/2 roku. Záleží ale na tom ajk už jsem psal do jaké hloubky po dotičném půjdeš a? už to jke bazar nebo soukromá osoba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...