Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám peugeot 307 2.0 HDI r.v.2002 s filtrem FAP. Chtěl bych vědět, jestli se dá nějak poznat jestli je filtr vyblokovaný nebo ne. Auto nemám jako první majitel a samozřejmě je možné, že t udělal už někdo přede mnou. Co se vlastně změní, když se filtr vyblokuje? Myslím bliká nějaká kontrolka, nebo naopak nebliká? Máte někdo nějaké zkušenosti? Díky

Odesláno

Ahoj, pokud Ti během 200-700 Km ani jednou nestoupne aktuální spotřeba nafty po mírném cuknutí motoru na dvojnásobek a nedrží se tak následujících 20 km a občas se Ti po zastavení a vypnutí vozidla , neroztočí ventilátor chladící FAP filtr (můj běží 10 minut), tak máš FAP nefunkční. Na budících se to zjistit nedá.

Odesláno

Tk jsem po něm klepal a fakt nevím. Je na tom ochrannej plech a ten zvoní jak kostelní zvon. Do filtru se dá klepnout jen na začátku a na konci... No uvidím, zvýšení spotřeby jsem si zatím nevšiml, mám ho jen pár dní. Znáte nějaký spolehlivý zdroj k odstranění a vyblokování filtru za rozumnou cenu? Jsem z Moravy, Zlínský kraj. Díky

Odesláno
Původně zaslal: petr077

Tk jsem po něm klepal a fakt nevím. Je na tom ochrannej plech a ten zvoní jak kostelní zvon. Do filtru se dá klepnout jen na začátku a na konci... No uvidím, zvýšení spotřeby jsem si zatím nevšiml, mám ho jen pár dní. Znáte nějaký spolehlivý zdroj k odstranění a vyblokování filtru za rozumnou cenu? Jsem z Moravy, Zlínský kraj. Díky

Zvyseni spotreby si moc nevsimnes.A o tom cukani a vetraku a....taky nic.Ty mas 2.0 79kW a u toho se to bohuzel neprojevi.Tak lehni si pod to vic a zkus klepnout nad ten ochranny plech.

Odesláno

Zkusím to, ale až doma v garáži. Z jamy je přece jel lepší přístup a odmontuju ty plechy. Všiml jsem si, že tam je i příruba, která by se dala rozebrat. Ale nevím co by na to řekla čidla filtru, jestli by se to nezbláznilo. Pokud by se salo přírubu rozevřít, bylo by to hned jasný.

• O 2 týdny později...
Odesláno

S filtrami je to tak. Pokiaľ jazdíte aj po diaľniciach, filter sa čistí nepretržite a je stále čistý. Minimálne by bolo potrebné 1 x za 14 dní prejsť na diaľnici min. 50 km. Ak jazdíte väčšinou v meste, filter sa vzhľadom na nízku teplotu výfukových splodín nečistí až tak efektívne ako pri jazde po diaľnici a preto sa, keď je zanesený \" regeneruje \", t. j. teplota sa zvýši umelo a usadeniny sa zlikvidujú. Nespotrebuje 1 l nafty, ale max. 2 deci na jednu regeneráciu. Aditívum ( zmes do filtra ), ktoré čistí splodiny vo výku nepretržite sa dopĺňa každých cca. 60 tis. km. V servise Peugeot to stojí cca. 3500,-Sk, ale aditívum ako také ( jedna náplň filtra na 60 tis. Km. ) stojí max. 500 Sk. Kto je zručnejší, vie si to tam doplniť aj sám, ale to neodporúčam, treba si nájsť lacnejší servis. Pri doplnení aditíva sa zároveň filter aj kontroluje ( tesnosť, ... ).

Filter by som z auta nevyberal. Je to hlúpisť. Keď sa vyberie, po mechanickej stránke sa musí nahradiť kusom potrubia výfuku. Nikto ale nevie, aká hrubka potrubia to je. A to je problém, lebo motor porovnáva tlaky vo výfuku ...

Nový filter do auta, spolu s prácou a nutnou následnou výmenou oleja, nakoľko po výmene sa auto musí dlhodobejšie na mieste túrovať, stojí niečo cez 2000,- €. Toto nie je rozumná cesta. Rozumná cesta je: Nemecka alebo z havarovaného auta si zaobstarať náhradný filter. A keď Vám vo vašom aute doslúži, nechajte si založiť ten náhradný - s prácou cena cca. 600 €. Ten pôvodný si nechajte opraviť ( vyčistiť \" Vapkou \" - a už je po ekológii ) a máte znovu náhradný filter.

Záver: filtre sa už montujú do všetkých nových dieslových áut. Do benzínových sa montujú \" Lamda sondy - 4 ks ) a všetko to vyjde na rovnako.

Filtre z aut nevyhadzujte. Nie sú tam na parádu. Naše zdravie a životné prostredie nám za to stojí.

Odesláno

Těch 2000,- euro jsi přehnal. Pokud dobře púočítám tak výměna Fap filtru i s prací stojí v ČR cca 12 000,- až 18 000,- Kč. (podle servisu) a t.j. těch tvých 600 euro za použítý z bouraného auta.

Odesláno

To Lada: Ale ta cena je vymena za repas, tzn. oni zoberu tvoj stary, poslu ho na repas a daju ti filter od niekoho po repase. Ak budes chciet kupit novy filter (pretoze im nebudes mat co dat na vymenu, kedze ten tvoj bude vymlateny) tak bude cena vyssia. Neviem ci az 2000€ (o tom tiez pochybujem) ale urcite bude vyssia ako za repas.

To abc123: FAP sa nenahradza ziadnou trubkou. \"Len\" sa rozreze, \"vymlati\" vnutro a znovu zavari. Ved pozri sam na foto.

[upravil dne 20.8.10 DanculD]

Odesláno

Nevím tedy kolik stojí nový ale jak píšeš repas stojí 7000KČ,aditiva - 3000 KČ,práce 1200KČ. To jsou ceny origo v peugeotu a né jak psal kolega že si musíš koupit z bouračky za tu cenu.

• O 4 týdny později...
Odesláno
S filtrami je to tak. Pokiaľ jazdíte aj po diaľniciach, filter sa čistí nepretržite a je stále čistý. Minimálne by bolo potrebné 1 x za 14 dní prejsť na diaľnici min. 50 km. Ak jazdíte väčšinou v meste, filter sa vzhľadom na nízku teplotu výfukových splodín nečistí až tak efektívne ako pri jazde po diaľnici a preto sa, keď je zanesený \" regeneruje \", t. j. teplota sa zvýši umelo a usadeniny sa zlikvidujú. Nespotrebuje 1 l nafty, ale max. 2 deci na jednu regeneráciu. Aditívum ( zmes do filtra ), ktoré čistí splodiny vo výku nepretržite sa dopĺňa každých cca. 60 tis. km. V servise Peugeot to stojí cca. 3500,-Sk, ale aditívum ako také ( jedna náplň filtra na 60 tis. Km. ) stojí max. 500 Sk. Kto je zručnejší, vie si to tam doplniť aj sám, ale to neodporúčam, treba si nájsť lacnejší servis. Pri doplnení aditíva sa zároveň filter aj kontroluje ( tesnosť, ... ).

Filter by som z auta nevyberal. Je to hlúpisť. Keď sa vyberie, po mechanickej stránke sa musí nahradiť kusom potrubia výfuku. Nikto ale nevie, aká hrubka potrubia to je. A to je problém, lebo motor porovnáva tlaky vo výfuku ...

Nový filter do auta, spolu s prácou a nutnou následnou výmenou oleja, nakoľko po výmene sa auto musí dlhodobejšie na mieste túrovať, stojí niečo cez 2000,- €. Toto nie je rozumná cesta. Rozumná cesta je: Nemecka alebo z havarovaného auta si zaobstarať náhradný filter. A keď Vám vo vašom aute doslúži, nechajte si založiť ten náhradný - s prácou cena cca. 600 €. Ten pôvodný si nechajte opraviť ( vyčistiť \" Vapkou \" - a už je po ekológii ) a máte znovu náhradný filter.

Záver: filtre sa už montujú do všetkých nových dieslových áut. Do benzínových sa montujú \" Lamda sondy - 4 ks ) a všetko to vyjde na rovnako.

Filtre z aut nevyhadzujte. Nie sú tam na parádu. Naše zdravie a životné prostredie nám za to stojí.

Myslím, že pokud se filtr vyhodí, což stojí asi 5tis. kč, je to furt lepší než platit za aditivum, výměnu a čištění. Navíc sondy měří tlak ve výfukovém potrubí (tedy rozdíl před a za filtrem a od toho se odvíjí čištění, popř. výměna - alespoň tak to chápu). Pokud tam filtr není, není co čistit ani vyměňovat. Já jsem filtr vyhodil před měsícem a napozoruji žádný problém, spíš naopak. A ekologie? Je fakt, že všechny moderní diesely už ho mají, ale dle mého názoru, je to s ekologií trochu na štíru. Pokud je nutné pro motor s FAP více nafty (větší spotřeba)než kdyby tam nebyl, tak to moc ekologické nebude. Kdyby auto bez filtru jezdilo za 5l/100 místo s FAP za 6,5l/100 tak to ekologii pomůže rozhodně víc. Ona se ta nafta taky musí někde vytěžit, a filtr se musí ekologicky zlikvidovat a to stojí nejen další peníze , ale i energii (elektrickou, tepelnou) což moc ekologické není. Nejhorší je, že všechno platí koncoví uživatelé, tedy majitelé aut. :D:

Odesláno

plně souhlasím s petr077, jenom doplním, že saze které nezachytí neexistující filtr ani zdaleka nedosahují škodlivosti splodin ze zbytečně spálené nafty pro regeneraci FAP, nehledě na zbůhdarma proježděné kilometry po dálnici. To je opravdu ekologie jak má být:myslim

Odesláno

Původně jsem se chtěl něco zeptat a skončil jsem u ekologie, takže k dotazu: Když jsem byl odstranit Fap, pánové mechanici my vyjeli i chybová hlášení z řídící jednotky. Protože tomu prd rozumím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví co s tím, popř. jak je to vážné a jestli to řešit: (auto jede, podle mě vcelku normálně)

1. Přechodná závada: synchronizace klikového hřídele -vačkové hřídele (změny signálu snímače otáček jsou příliš prudké)

2. Přechodná závada: závada okruhu vzduchu EGR (změřená dodávka vzduchu je menší než požadavek)

Co s tím? Díky za rady...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...