Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nazdarek, mam takovej problem ... prolejzal jsem diskuzi a nic moc jsem k tomu nenasel.

Jde o vyfuk ... neni v nejlepsim stavu, mezi koncovym a prostrednim dilem to ufukovalo, tak jsem to jakztakz zadelal, ale drzi to. Ale problem to nevyresilo. Jde o to, ze kdyz to trochu prislapnu, ma to zvuk jak traktor, ale dira uz ve vyfuku nikde neni. Taky se mi zda, ze vykon neni zrovna optimalni, rozjezd neni pravidelnej. Menil jsem svicky, rozvody, filtry, oleje a nic z toho nepomohlo. Napadnul me vysypany tlumic na strednim dilu vyfuku. ZVUK JE FAKT DESNEJ.

Nevite, co to muze bejt? Taky me napadl KAT, ale DOUFAM, ze tim to nebude.

Odesláno

Ja mam prave taky strach z toho, ze to bude katalyzatorem :-(((

Novej stoji 15, ale prej snad je nakej univerzal asi za 3500kc. Tak nevim. Ale ten zvuk me docela rozciluje. Hlavne si myslim, ze to pak nema v nizkejch otackach takovej tah. Ze to vubec ztraci docela vykon. Stredni a posledni dil jsem zatim nemenil, chci to nechat po zime. Ale jestli to nepomuze, tak me to stve.

Odesláno

Ja mel taky oba dily v pytli, ale zadnej desnej zvuk sem nepozoroval, akorad to v urcitejch otackach drncelo. Vymenil sem posledni dil za univerzalni ladenej vyfuk a pak sem zjistil ze je spatnej taky stredni dil a katalizator bude urcite taky. Asi je vyndam a dam tam jenom rezonator. Ted me jeste napadlo ze sem mel spatny tesneni za parohama. U Domanskyho 610,- je to sada i se sroubama. Kdyz si zajedes na jamu, tak to musis najit.

Odesláno

No ono to neni zas tak desnej zvuk, ale kdyz to vic seslapnu, tak to mas zvuk jako by byl vyfuk deravej. Byla dira mezi prostednim a koncovym dilem, tu jsem zadelal, kdyz zacpu vyfuk, tak to nikde jinde snad neufukuje, ale zvuk je porad stejnej. Tak fakt nevim.

Jak poznam, jestli je KAT spatnej? Ten zvuk by mozna mohl delat i ten prostredni dil, kdyby byl ten tlumic vyhnilej, nebo posledni dil, ale prijde mi to, ze ten zvuk jde zepredu. Fakt nevim. Jak poznam, odkud to jde? Nezda se mi, ze by byla jeste nekde dira.

Predni dil s katem za 15 litru se mi fakt kupovat nechce, ale ten zvuk me vadi. Vzdyt to prece musi bejt s original vejfukem krasne tichy. Nekdej sem slysel, ze univerzalni kat stoji asi 3,5 litru. Je v tom pak od originalu nakej rozdil?

Odesláno

Kdyz sou uvolneni zrepazky, tak mozna staci to auto za studena zvednout a poklepat na ty tlumice. Kdyz sem to delal tak se ozyvalo drnceni. Ale mrkni na to tesneni za tema parohama. Kdyz je spatny tak to prdi. Jeste kdyz sem stal na krizovatce tak mi sel smrad do kabyny.

Odesláno

No zitra na to tesneni mrknu, doufam, ze se tam nejak k tomu dostanu. Ten zvuk jde nekde zepredu. Je to takovej prdivej zvuk. Kez by to bylo jen to tesneni, no. To bych snad doma vymenil. Ale citit vevnitr v aute nic neni, tak nevim. Takze myslis tesneni pred prvnim dilem?

Odesláno

To tesneni je mezi parohama a katem, spojujou to dva srouby s pruzinama. Ja sem to auto koupil od nejakyho bastlice a ten tam nacpal normalni srouby a ty se casem vymlatej.

Odesláno

Jojo, presne tak, kdyz akcelerujes, je to jak dirka ve vyfuku. U me spis dira :-)

Ja nevim, pritom kdyz ten vyfuk vzadu zacpu, tak myslim, ze to nikde jinde nefouka. Taky bych to menil asi az po zime, ale ten zvuk me vadi. A katik se mi kupovat nechce ... kdyz koupis na vrakaci starsi, kdo ti zaruci, ze neni v podobnym stavu, jako ten tvuj, co mas :(

Odesláno

To těsnění jsem už taky měnil. Je to jako lisovaná drátěnka a stálo mě něco okolo 160,- (u peugeotu i se šroubama a pružinama 470,-). Ale je to pěknej porod se dostat k těm šroubům natož to tam cpát zpátky přes ty pružiny. Nejlépe najet někam na plošinu nebo tunel.

[Editován dne 8/11/04 Dave_k]

Odesláno

Tak jsem byl dneska za jednim znamym, co mi delal rozvody ... na katik mrkne a kdyz bude v prdeli, tak ho bud vyhodim uplne pryc nebo existuje univerzal za cca. 3500,-

Tak uvidim, no. Kazdopadne mi asi nic jinyho nezbyde, v dubnu musim na technickou, emise :-( Takze bud novej kat nebo mit naky dobry znamy :o)

Odesláno

To komisar!

Tak kdyby jsi o nějakým za ty prachy slyšel, tak dej vedet. Shanim už delší čas, ale bez úspěchu. P406, combi, 2,1TD, 1997.

Kontakt pro případ úspěchu svo-ji@seznam.cz

Díky.

Odesláno

Tak jsem na to koukal a bude to asi fakt tim tesnenim. Takze kat by moh bejt snad v poho. Koupim srouby, tesneni a snad to bude dobry, no. DOUFAM. Jinak kat vyhodim a seru na nej.

Odesláno

Jak na to tak koukam, tak nejsem sám kdo řeší problém koupit či nekoupit kat:D Taky sem vyměnil prostřední a zadní díl vejfuku, protože ty už byly zralý na to někde upadnout ale katalizátor mam ještě původní a jeho stav není zrovna nejlepší. V práci děláme vejfuky na WV Pasat tak se pokusim si jeden kat uloupit (vemu nějakej na 2.0i) a zbastlim si to sam, bude to nerez takže to bude doživotní, jenom sem zvědavej co na to moje 1,4i řekne:cool:

Odesláno
Napsán autorem komisar

Petr x zda-li ti to přestane či jak jsi dopadl pak dej vědět

No tak jsem byl u toho \"tak trochu znamyho\", co mi delal rozvody a:

- kat bude MOZNA v pohode, ale nedivil bych se, kdyby ne.

- auto zvedl a jak je pridelanej prvni dil na parohy - tak jeden sroub byl totalne volnej.

- potreboval jsem s tim odjet, ale nemeli jsme samozrejme novy dily (srouby a to tesneni), tak mi tam dal jen novej sroub, ten starej uriznul ... podotykam, ze tam je fakt totalne na hovno pristup ...

- no a prvni zvuk pri nastartovani byl lepsi, ale uz je to zase skoro stejny - domluvil jsem se s nim, ze sezene to tesneni a ze se mi ozve a ze to udela komplet ... no a tak cekam a cekam a cekam ... :-)

Asi kdyz videl, jak se s tim patlal jen nez uriznul ten rezavej sroub, co nesel povolit, tak se mu do toho asi znova nechce, no :-/ Holt budu muset asi pockat do jara a nechat to udelat komplet (potrebuju vymenit asi i prostredni dil) nebo pockam, jestli se ozve ... :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...