Haemorrhage Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Ahoj, chci se zeptat, jestli klimatizace má několik stupňů výkonu chlazení nebo ne. Zdá se mi totiž, že když je hodně velký teplo, tak mi auto občas při nižších otáčkách 1500-1800 (hlavně při rozjezdu mi přijde) jako by na kratičký moment ztratí výkon a pak zase jede. Je to opravdu jen chvilka. Ale dělá to pouze při zapnuté klimatizaci. Nevím tedy, jestli je to nějaká závada nebo je to u 50kW motoru normální. Díky Ještě se zeptám, není možné, že to dělá zapínání a vypínání kompresoru klimatizace? Ta přece neběží pořád, ne? [upravil dne 11/7/10 Haemorrhage] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haemorrhage Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 Vcera jsem byl na naplneni klimy ale nepomohlo to. Problem pretrvava. Fakt nikdo nevi co s tim? Nekdo kdo ma stejny motor. Prosim o pomoc. Diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor4 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Ja osobne na mojej 307 ubytok vykonu pri zapnutej klime nepocitujem(mam 80kw 1,6 16V) ale momentalne jazdim na Suzuki splash 1,3 60kw a tam pri zapnutej klime je rozdiel klime markantny, hlavne pri rozjazdoch a jazde do kopca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ado7980 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Myslím že môžeš byť v klude, ja to pocitujem tiež niekedy ako keby motor nieco trosku pribrzdilo... Preto ked predbieham si vždy vypnem klimu a potom hneď zapne... pre istotu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michel Cuisseau Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Taky mi to dělá, pár sekund po zapnutí A/C je cítit krátké cuknutí, když elektromagnetická spojka připojí klimakompresor. Jinak snížení výkonu příliš znát není, spíš trochu vzroste spotřeba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haemorrhage Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 Chapu ze to udela kdyz zapnu klimu na auto. Ale je divny kdyz to sem cukne za jizdy. Nejvice je to citit pri druhym kvaltu kolem 1800 ot. Je preci divny aby za jizdy spinal a rozpinal kompresor ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin307 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 jestli máš automatickou klimu, tak je to normální, že zapíná a vypíná Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts