Trundik Odesláno 1. listopad 2004 Odesláno 1. listopad 2004 Ahoj všem, potřeboval bych vymyslet nějaké zařízeníčko na P405, které by zpožďovalo stěrače při ostřikování čelního skla. Když potřebuju umýt sklo, tak mi stěrače vyjedou cca do půlky a teprve potom se mi hrne voda z ostřikovacích lišt. Rád bych to nějak změnil. Pomůže mi někdo? Díky Citovat
Luger Odesláno 1. listopad 2004 Odesláno 1. listopad 2004 Možná bych to spíš udělal tak, aby to čerpadlo těm stěračům nenechalo čas na to, aby se do tej půlky dostaly... Neteče ti někde hadička? Jen tak lehce... Anebo se opravdu zapíná čerpadlo až tehdy když stěrače jedou a voda začne stříkat okamžitě? Citovat
Medvěd Odesláno 1. listopad 2004 Odesláno 1. listopad 2004 Napsán autorem Trundik Ahoj všem, potřeboval bych vymyslet nějaké zařízeníčko na P405, které by zpožďovalo stěrače při ostřikování čelního skla. Když potřebuju umýt sklo, tak mi stěrače vyjedou cca do půlky a teprve potom se mi hrne voda z ostřikovacích lišt. Rád bych to nějak změnil. Pomůže mi někdo? Díky Nevím, jak na to technicky, ale přesto nápad: co ostřikovač zapojit přes zvláštní vypínač a nejprve ostříknout sklo a pak až spustit stěrače???????? Citovat
lamancha Odesláno 1. listopad 2004 Odesláno 1. listopad 2004 Takhle blbe to funguje i u 307, nejdriv to dre nasucho a pak to tam flusne vodu, ptal jsem se na to v servise - vsechno je pry v poradku:mad: Citovat
pipko Odesláno 1. listopad 2004 Odesláno 1. listopad 2004 TAK POTVRDZUJEM NA 307 TO IDE PRESNE TAKTO NA HOVNO ALE UZ SOM SI ZVYKOL Citovat
Butch Odesláno 1. listopad 2004 Odesláno 1. listopad 2004 jestli to není tím, že není voda v hadičkách a než čerpadlo tu vodu tam natlačí tak stěrač už je v půlce okna. Po zastavení stírání se voda z hadiček zase vrátí zpátky do nádržky, která má hladinu níž (vyrovnané nádoby). Tak mě napadá co takhle dát na hadičku hned za čerpadlo jednocestný ventil (používají se v akvaristice) aby voda zůstala v hadičce ? Je to jenom moje hypotéza, ale co kdyby. Citovat
graver Odesláno 2. listopad 2004 Odesláno 2. listopad 2004 Asi by to moc nepomohlo - odstředivá síla by vodu stejně vypudila nebo by se odpařila. Ale snad to není takový problém - mimo hlavní plochu okna jde jen první dávka. Jedině snad když je tam moc sajrajtu a dře to nasucho. Citovat
Ladis Odesláno 2. listopad 2004 Odesláno 2. listopad 2004 Za čerpadlem motorku ostřikovačů má být zpětný ventil, který udržuje kapalinu v hadičkách ostřikovačů. Pokud nedrží, tak voda vyteče a při ostřikování je přirozeně časová prodleva, než se naplní hahičky kapalinou. Takže skouknout, jestli někde neprotíká. Pak by to mělo ostřikovat s minimálním spožděním. Odpařování kapaliny je spíše hypotetická možnost, než reálná. Citovat
impact Odesláno 2. listopad 2004 Odesláno 2. listopad 2004 Dej tam zpětný ventil, jako to dělaj lidi na stodvácách. Pak ti to bude stříkat hned. edit: jestli tam už nějaký je z výroby, tak teď je ta správná chvíle ho vyměnit za nový [Editován dne 2/11/04 impact] Citovat
Operator Odesláno 2. listopad 2004 Odesláno 2. listopad 2004 Na mojí 406ce mi sere, že když dochází voda do ostřikovačů, tak mi ten u řidiče nestříká vůbec ale co je horší, po dolití stejně už nestříká tak, jak by měl. Asi blbej tlak, či co?! 406kaří, dělá vám to taky? Jak to vyřešit, nevíte? Díky za každou radu. Citovat
Marlin Odesláno 2. listopad 2004 Odesláno 2. listopad 2004 nam teda na 206-ce to zacne stirat, az kdyz to flusne na sklo, pred tim se sterace ani nepohnou a u Malyho Cervenyho mam pocit ze to dela taqky, ale ted si nevzpomenu, se musim podivat (permanentne neni voda do ostrikovacu) Citovat
Marlin Odesláno 2. listopad 2004 Odesláno 2. listopad 2004 ja vim, ale ted nemma penizky na to, abych si koupil 4 litrovku me se tam vejdou 3litry.... Citovat
jansali Odesláno 3. listopad 2004 Odesláno 3. listopad 2004 Já teda vím, ale mě na P405 jde zapnout samostatně ostřikovač páčkou pod volantem bez toho, abych zapnul nejprve stírání. Takže si mezi okno a stěrač nejdřív nastříkám vodu a pak teprve zapnu stěrače na stírání. Citovat
Ráďa Odesláno 3. listopad 2004 Odesláno 3. listopad 2004 já tam mám taky nějakou prodlevu napřed to začne stříkat a až pak to stírá Citovat
graver Odesláno 3. listopad 2004 Odesláno 3. listopad 2004 Jak se u 405 pouští ostřikování bez stěračů? Mám nový model a funguje to tak, že dokud držím páčku, tak to stírá i ostřikuje (to zpoždění ostřikovače tam mám taky) a když ji pustím, přestane to ostřikovat a stěrače ještě chvilku stírají. Citovat
jansali Odesláno 3. listopad 2004 Odesláno 3. listopad 2004 Nemůžu si pomoct, ale já když mám páčku ovládání stěračů v neutrální poloze a přitáhnu jí k volantu, tak se mě sepne ostřikovač čelního skla, bez zpuštění stěračů. Citovat
graver Odesláno 3. listopad 2004 Odesláno 3. listopad 2004 Myslíš tím, že když ji přitáhneš trochu, tak běží jen ostřikovač a když ještě víc, tak spustí i stěrače? To by mohlo být - já vždycky zaberu pořádně, takže to nepoznám. Třeba tak chtěli řešit to zpoždění stěračů... Citovat
jansali Odesláno 3. listopad 2004 Odesláno 3. listopad 2004 Já v té neutrální poloze stěrače nespustím vůbec. Funguje mě tam jenom ten ostřikovač. Stěrače jedou až po přepnutí na horní nebo dolní polohu páčky. Citovat
graver Odesláno 4. listopad 2004 Odesláno 4. listopad 2004 Možná je to u 405 starého modelu jinak. Zkoušel jsem to a nemám tam ani ty dvě polohy. Prostě když přitáhnu páčku k sobě, hned spustí ostřikovač i stěrač. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.