Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemáte někdo schéma pomocného rámu? Četl jsem o případech, kdy vrže a rád bych tak věděl, jestli to není něco na mém autě.

Díky mockrát!

• O 1 měsíc později...
  • O 1 rok později...
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahojte,

Zda sa ze mam ten isty problem. ked stojim a vytocim koleso tak mi obcas pukne a hlavne je to citit ked pomaly cuvam a vtedy to az tak udrie ze je to normalne citit. Spodne capy som mal menene pred rokom a teraz neviem ze v com to bude. Bol som v service capy nevyzerali nejak vybite ....

Chem sa opyta ci aj vy ste citili ten uder je to take ako keby to slo od gumy alebo kolesa ...

Odesláno

Ahoj, řešil někdo přidání těch podložek, jak je psáno v návodu (díl číslo 1812.34)? Co je to za podložky a mají se dát pod hlavu těch šroubů č.15?

Dík za reakce

Odesláno

Praveze by som dal bacha na silne dotahovanie. Riesil som to dvakrat. Na tom rame je diera trochu vacsia aby sa to dalo nastavit a potom dotiahnut pokial dobre pamatam.

Takze pri upevnovani ramu 2 k casti A by som nechal medzi nimi malu medzeru. Mne to urobili prvy krat v ASO tak ze ich nadrbali na maxa jeden na druhy a maximalne dotiahli. V momente ked sa oteplilo a bolo horuco tak zacalo take praskanie a zvuky ze som myslel ze ide nieco odpadnut. A ako pisete, hlavne pri manevrovani na parkovisku pocas vytacania kolies. Dokonca pamatam ze mi tam typek este dal nejaku vec ako vazelinu ale nebola to vazelina ale nejaka zmes v spreji.

Odesláno

2 rootsky:

Tvá odpověď je tak nějak zbytečná :-)

To vím, že je nad tím podrobný návod, kde jinde bych asi našel to číslo... A to, že je koupím v Peugeotu je mi taky jasné, když znám jejich číslo a jde o to, jestli to není nějaká obyč podložka, kterou koupím kdekoliv za zlomek ceny a bez čekání na objednání... A navíc šlo o to, jestli to jsou podložky pod šroub č.15 a ne někam jinam.

Takže ten dotaz byl směřován takto.

2 Vlado-77:

z tvého popisu mi tak nějak vyplývá, že se to nemá utahovat a to si tedy protiřečí s ostatními radami. Tak teď nevím :-)

[upravil dne 28/3/12 07:30 od jardas]

Odesláno

nie, nie. zle som sa vyjadril - moja chyba.

Dotiahnut ano, ale nedorazit ten ram naobrazku cast 2 na tu hlavnu cast na obr. cast A. Tam ked uvidis tu dieru na srubu (ked to budes robit) ktora spaja tie dve casti a ocom je vlastne rec, tak by si mal vidiet ze diera je vacsia nez sruba. (nie jedajme tomu okruhla ale trochu podlhovasta). Sluzi to na vyregulovanie (posunutie). Takze myslel som to aby neboli casti 2 a A na k sebe uplne na silu dorazene. Dovod toho co som mal ja bolo ze ked sa oteplilo (a boli dorazene na sebe) ti casti sa po ohriati akokeby trosicku roztiahli a nemali tam ziadnu volu. A vtedy to boli take zvuky ze som ihned palil do servisu lebo som sa az bal jazdit.

Odesláno

JJ jen to působilo že jsi to neviděl od začátku, párkrát jsem takhle nečetl předchozí příspěvky a trochu si naběhl. Tu levnější alternativu beru, jen jsem se naučil v poslední době víc nakupovat v PUGu, uznávám spíš citové důvody...

Odesláno

2 Vlado-77: OK, teď už to chápu a snad to pomůže i ostatním :-)

2 rootsky: dobré vysvětlení a souhlas, pokud ti to tak připadalo :-) A když jsi to kupoval přímo v Peugeotu, tak to je opravdu jen obyč podložka nebo něco víc extra? A co cena, zase aby se neřešil rozdíl v řádově korunách :-)

Dík za reakce

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Chlapi to stačí opravdu utáhnout jen v místě označené číslem 15? V tom technologickém postupu píšou ve čtyřech místech, ne? Která jsou ty další 3? :-) Jo a to číslo 1812.34 je objednací číslo té podložky? Cena?

M.

Odesláno

tak už sem patrím aj ja.. Po výmene spodných čapov, som si všimol, že vpredu začalo dačo búchať. Včera som sa snažil tie 4 šróby dotiahnuť, no podarili sa mi len dva. (mal som príliš dlhý orech na gole a k tým zadným šróbom som sa pre visiace ramená nedostal) Pomohlo to len čiastočne. Pokiaľ sa nemýlim, tak tá podložka, ktorá by sa tam mala domontovať, by mala mať vnútornú dieru tučnú asi ako palec. Je to tak? Inak si ju tam dosť dobre neviem predstaviť.

Pri vytočení plneho \"rajdu\" do oboch strán, to stále nepríjemne pukne. Tesne po tom, ako sa servo \"oprie o doraz\" a riadenie sa začne vracať späť.

Logicky mi z toho vyplýva (no môžem sa mýliť) že to upevnenie predného rámu nie je dajako konštrukčne doriešené. Pri vytáčaní plných \"rajdov\" ako keb dochádzalo k dajakému priečnemu kríženiu toho celého predku.. Neviem to isto, ale pokiaľ som mal vybité spodné čapy, zdá sa mi, že to robilo menej. Teraz, ako je spodok pevný, prenáša sa to pnutie na rám. No, každopádne sú to len moje úvahy.

Ešte predtým ako sa vydám na cestu do Peugeotu, chcel by som poprosiť dobrú dušu, ktorá prišla s týmito podložkami do fyzického kontaktu, aby mi poskytla cca rozmery tej podložky. Skúsim sa popozerať v hronbachu alebo niekde v bauhause po dačom takom..

Nájde sa niekto?

Odesláno

Nechci zakladat nove vlakno a tak sem s tim. Pri pomale jizde do jakekoliv zatacky, spise parkovani se moje auto primo rozvybruje. Dela to jak na asfaltu tak i na nezpevnenem povrchu. Spodni cepy jsou menene zpetne neco pres pul roku a nasledne jarni prohlidka v pezo. Tam ze me vytahli kacky za nove axialni tahla rizeni a dela to stale. Vymenil jsem uz i stabilizacni tycky, servo je v poradku, olej bez bublinek

• O 3 týdny později...
Odesláno

chcel by som identifikovat problem, praskanie alebo take lupanie v prednaj naprave ak to je ona alebo ten pomocny ram. Spociatku to prasklo len sem tam a v lete ked bolo teplo tak vobec, ako sa teraz ochladilo tak je to volaco otrasne a praska to pri parkovani vytacani kolies doprava dolava kedsa pohynam dopredo a potom dozadu a vsimol som si ze to praska aj pri pomalom prejazde nerovnostami. Pomozte mi to niekto identifikovat co to je vlastne praska spodne capy boli menene cca pred pol rokom podotykam ze v lete ked bolo teplo tak to prasklo iba obcas a teraz uz aj ked prechazam retarder tak to otrasne vrzga viete co by to mohlo byt???

• O 6 měsíců později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Když už si tu to tema nakousl tak se taky zeptám. Prozradil by někdo kdo tam ty podložky dával zda jsou nějaké spešl, nebo se daj koupit i v kovomatu? Popřípadě velikost

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...