Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

caute, chcel by som sa opytat ci sa vyplati takato vecicka?

hlavne na atmosfericky motor, nakolko paska ma sluzit na zrychlene prudenie vyfukovych plynov. to v podstate znamena ze motoru sa znizi protitlak. atmosfericky motor co viem potrebuje pritlak....

druha vec: musi sa to striekat nejakou ziaruvzdornou farbou som pocul...to dostanem k tomu alebo treba extra dokupovat?

ak mate dakto dajake skusenosti, prosim podelte sa... docela nad tym uvazujem a neviem ci ne alebo ano...

Odesláno

páska smysl má ale poznáš to až např. na brzdě kde ti odladí upravený motor. Na sériovém až tolik ne. Pokud máš dlouhé trubkové svody tak to omotej určitě to bude alespoň malinký přínos a ta páska zase tolik nestojí. Ale motej vždy min půl až2/3 pásky přes sebe a nejlím dvě vrstvy. Spotřeba je na svody dlouhé cca 4x 70cm min. 15M

Ten sprej je podle mě jen na celkové doladění aby se to jakoby spojilo ale jinak to není nutné- stačí si koupit obyč sprej na výfuky.

Začátek a konec omotávky se uchytí pomocí spon na hadice. Omotávka je taková poslední třešnička na dortu upraveného motoru abys věděl že jsi udělal maximum pro výplach.

asi tak no.

Odesláno

Z mé zkušenosti můžu říct, že páska má na výkon celkem minimální vliv, je to, jak říká Tom, opravdu třešnička na dortu. Druhý efekt pásky ale je, že se izolací svodů celkem dramaticky sníží celková teplota pod kapotou a to dělá dobře prakticky všemu, co tam je, od sání až po elektroniku. Nevím, jak má třílitr řešené svody, ale co jsem slyšel, tak litinové svody (většina originálních) se omotávat nemají, protože to nevydrží a praskají.

Mimochodem, to, že atmosférický motor potřebuje protitlak, je hodně rozšířený omyl, podobně jako že 15W40 = minerální olej a 5W40 = syntetický. Není to pravda, atmosférický motor žádný protitlak nepotřebuje a jediné, co potřebuje je, dostat spaliny co nejrychleji z válců ven. Teď zrovna je to pěkně shrnuté třeba na této stránce, úplně dole.

[upravil dne 27/6/10 Fakir]

Odesláno

já mam od těhle http://www.demon-racing.cz/ už 3 roky a zatim drží. Střihnou ti kolik potřebuješ a po vypálení je čistě bílá. U mě byl důvod hlavně teplota po kapotou po instalaci svodů a tímto se to krásně vyřešilo. Tutéž jsem motal i kamarádovi na škodu LR ale o přínosu výkonu nic neřikal:D. Jen hodně práší a chce to roušku na hubu

Odesláno
Původně zaslal: Capy

Jen hodně práší a chce to roušku na hubu

To se řeší tak, že jí před omotáváním svodů mírně namočíš. :)

Odesláno

je to pravda, ze ten ziaruvzdorny sprej, ked sa prepali, tak to vyzera, akoby dymil motor?

po pripade da sa s tym nieco robit, ako pise napr. Fakir?

[upravil dne 29/6/10 BrankoKK]

Odesláno

BrankoKK: co máš na mysli? Když se ta páska vypaluje (tj. když je nová), tak to fakt vypadá, jak když ti hoří motor. :) Děsně to kouří a smrdí. Žáruvzdornej sprej na to nemá vliv, kouří a smrdí to i bez něj. Jakmile se vypálí (bílá páska se změní spíš v hnědožlutou), což trvá pár hodin provozu, tak to kouřit a smrdět přestane.

Odesláno

jo taky mě to překvapilo jak to hulí a tim spíš že sem si auto natočil v garáži:D. Třeba ta moje páska při vypalování zhnědne až zčerná a následně zase krásně zbělá takže i pohled na ní v motoru je hezkej

Odesláno

3,0 má litinové svody zezhora s tepelnými štíty (podobné jsou na japoncích 90ś (tam se znakem nesahat - škrtnutou rukou). Omotat jen potrubí pro efekt jde, ale nebude to moc vidět...

• O 4 měsíce později...
Odesláno

no, este by som sa chcel opytat jednu vecicku:

pri tej termopaske mi nijak nejde o narast vykonu alebo esteticky dojem,:bojim koniec koncov, u v6 tie zvody takmer vobec nevidno...

ale, ze vraj ta paska pomaha znizovat teplo pod kapotou, a chcel by som tytmto pomoct otvorenemu filtru, aby teda bral co najcerstvejsi vzduch:myslim privod vzduchu uz mam vyrieseny, no a tato termopaska by mohla priniest este vacsi osoh:myslim uvazujem dobre alebo nie?:roll

vraj zredukuje teplo pod kapotou az o polovicu a tym padom by sa aj filter a vobec cely motor \"citil lepsie\":)...

Odesláno

uvažujš velice dobre.... omotanim zvodov paskou sa zniži celkove teplo pod kapotou a tým padom ked máš otvoreny filter tak maš vlastne zabespečene že filter bude nasavať studenši vzduch........ale zase ked máš seriove zvody tak je to podla mňa jedno či to omotaš alebo nie....sice teplo sa zniži ale hore je písane, že seriove zvody potom praskaju (nevim či je to prevda alebo keci), a ešte k tomu seriove zvody sa vobec neoplatia omotovať pretože to neprinese skoro žiadny narast vykonu či krutiaceho....ked už máš vyriešeny filter a chceš omotavať zvody tak si kup najskôr ladene zvody cez ktore vyfukove plyny prudia rychlejšie a ked ich omotaš tak to bude už tip top......motor je totiž ako kompresor :D ked ako rýchlo a dobre nasava tak rýchlo a dobre by mal aj vypušťať :D :D :D čul už len čakam ako ma tu fakir a tom a im podobny za to prirovnanie zvozia :D

Odesláno

jj, nechapem, preco nevedia tie auta stavat jednoduchsie, ked chces nieco robit, tak mas len jeden problem za druhym...:aut ako keby si mal len cas narabat s autom:aut

no a zvody nemam ladene a ani nemienim davat ladene, nakolko som daval fungel nove origo zvody aj katy, ved maju nabehane necelych 10 000 km...

takze si myslim, ze by to tam nemuselo popraskat, ked je to nove, skor nejake zastarale sunky nech praskaju:)

inac praskli uz niekomu seriove zvody po omotani termopaskou? ak tu niekto taky je, tak nech nenecha na seba cakat a nech sa okamzite ozve!!!:mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...