Mahel Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Zdravim existuje nejaka mast alebo nieco s cim sa da namazat gumene tesnenie vo vodovodnej baterii? Ide o to ze ked pustim sprchu a ked zastavim vodu tak sa ten cuplik nevraty akoby mal do polohy ze tece voda cez vodovod. Skusal som ich namazat mydlom to pomohlo len na 1 den chodilo to lahunko a preplo to vzdy po zastaveny vody. Ide o to ze ked to neprepne a ostane to v polohe sprcha a niekto pusti vodu tak ho dobre ospliecha. Nechcem tam davat nejaku vazelinu lebo sa stade aj pije a umyva. Existuje nieco special na to? Dik. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Vyčistit octem od vodního kamene, a pak namazat silikonovou vazelinou, mělo by to pomoct Citovat
koblih69 Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Přesně tak. V octové vodě to můžeš i vyvařit, ale opatrně. Silikonovou vazelínu koupíš i v Obi, Baumaxu... jen je tam poněkud dražší. Citovat
Kurt Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Kucí, neblbněte. Ocet je svinstvo, tím si nepomůže. Problém toho našeho octa je, že je barvený cukerným kulérem, čili (ač to na chuti nepoznáte) obsahuje cukr. No a co udělá těsnění oblemcané cukernou vodou? (jasně, dělala to tak už vaše prababička a nikdy neměla problém, že jo? No, ta moje zase spojovala dráty tak, že je smotala a obalila náplastí bez polštářku) Jestli to hodlš vyvářet, tak v drogerce prodávají \"odstraňovač vodního kamene\": http://www.drogeriezarohem.cz/obrazky/vyrobky/0/95.jpg je to kyselina citronová, takže udělat tak 5-10% roztok a vyvařit. Namazat by to šlo taky, existují i maziva pro použití v potravinářství (např. Loctite 8104), ale předpokladem je, že bude-li to čisté, není potřeba zvyšovat odpor pohyblivých částí přidáním maziva. Citovat
Demo Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 zkus baterii vycistit pripravkem Pulirapid... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Kurte, ten ocet, nebo teda ten cukr v něm, se potom opláchne a nic nezbyde. Citovat
Kurt Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Jó, kdyby bylo všechno tak jednoduché. Cukr neopláchneš tak jednoduše, je to docela agresivní svinstvo (ti, kteří si někdy nalili do akumulátoru vodu z lahve od slazeného nápoje, by mohli vyprávět). Citovat
koblih69 Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Jejda mánky cukr v octu bych neřešil... pokud se někdo zabývá třeba starými moto tak vyvařování karburátorů v octové vodě... patří k naprosto běžným věcem. Nevím jeslti je v octu cukr nebo není každopádně na tyhle úsady nebo na věci z vodařiny... funguje velmi dobře. Opatrnost je na místě spíš směrem k nekvalitě některých dnes vyráběných částí ( třeba plastových ) které při silnější roztoku \"olezou\". Minulý týden jsem dával těsnění k jediné baterii, která není pákovka. Ocet do hrnečku, zředil, sundal těsnění, vyvařil jsem vnitřky, nahodil těsnění a promáznul to silikonovou vazenínou. Kohouty jdou krásně volně jako pokaždé. Stejně řeším zanesenou pákovku kamenem... cukr si pak dávám do kafíčka Citovat
honza205D Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Já jen k těm kabelům,to byla elektrikářská norma je spojovat smotáním do sebe,spoj mohl pracovat a náplast,nebo izolačka,v té době to bylo dost podobné. Asi bych taky volik kys. citrónovou. Je levnější a používáme ji i do konvice Citovat
koblih69 Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 No mám takovej pocit, že to byla norma do nedávna platná , v roce 2005 jsem kupoval od nova Oktávku v jednom nejmenovaném Pražském autosalonu. Jediný dodatečný požadavek byl montáž HF Nokia. Když mi pak vypadla z ničeho nic pojistka rádia tak jsem ho vytáhnul a ejhle. Všechny dráty HF byly jen stočené \"přimotané\" ke drátům rádia - no nic jen to potvrdilo můj názor na autorizované servisy ( omlouvám se těm dobrým, ale já za celou dobu narazil jen na jeden, bez ohledu na značku ). Kyselinu citronovou klidně použij, je šetrnější, ale trvá to dýl než s octem. Samozřejmě záleží na dostupné koncentraci. Citovat
Mahel Odesláno 27. červen 2010 Autor Odesláno 27. červen 2010 No ja som to uz mal c octe vsetko pustilo ale ten cuplik nebeha sam musim ho niecim namazat ale necim netoxickym kedze sa s tade aj pije. Citovat
Kurt Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Čím to lze namazat už jsem napsal výše. Citovat
koblih69 Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Pokud koupíš opravdu \"vodařské\" silikonové mazivo bývá vzadu i číslo atestu pro styk s pitnou vodou. Nicméně chtěl bych vidět nějakého instalatéra, který to řeší.... normálně ti to namažou obyč. voděodolnou vazelínou, stejně tak když si dáš opravit Darling.... ono upřímně když si uvědomíš to minimální množství tak o nic nejde... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.