Mol 306 Odesláno 23. říjen 2004 Odesláno 23. říjen 2004 U mé 306-tky mám na středoném panelu LCD s časem a nějakou teplotou. Teplota po otočení klíčku prudce roste a to bez spuštěného motoru. Nevíte někdo jakou teplotu to signalizuje nebo kde je čidlo? Citovat
jiri.wolf Odesláno 24. říjen 2004 Odesláno 24. říjen 2004 Je to ukazatel venkovní teploty. Čidlo je v pravém zrcátku (u spolujezdce). Citovat
Péťa Odesláno 24. říjen 2004 Odesláno 24. říjen 2004 Jen nechápu, proč po otočení klíčku ta teplota roste. Mě okamžitě naběhne aktuální teplota a není důvod, proč by měla postupně nabíhat. Předpokládám, že čidlo je obyčejný termistor. [Editován dne 24/10/04 Peta] Citovat
Petr605 Odesláno 25. říjen 2004 Odesláno 25. říjen 2004 Jo, je to termistor a už se to tady řešilo a vyřešilo: http://www.peugeot-club.com/topic/2220-teplomer/ Citovat
Péťa Odesláno 25. říjen 2004 Odesláno 25. říjen 2004 Napsán autorem Petr605 Jo, je to termistor a už se to tady řešilo a vyřešilo: http://www.peugeot-club.com/topic/2220-teplomer/ Tam se ale řeší nový termistor, nikoli postupný růst teploty po zapnutí. Asi by bylo nejlepší vzít ohmmetr a termistor proměřit, jak se chová. Citovat
rimmer Odesláno 25. říjen 2004 Odesláno 25. říjen 2004 jo..rust by nemela me teda neroste...akorat to pani francouzi nevychytali s tim jak to stoji na slunicku.... Citovat
frott Odesláno 25. říjen 2004 Odesláno 25. říjen 2004 no mě taky teplota nenarůstá. Jenom jsem byl mile překvapen když jde teplota pod 5st. a začne problikávat C, což by asi mělo upozorňovat na náledí. Citovat
jiri.wolf Odesláno 25. říjen 2004 Odesláno 25. říjen 2004 Ano, upozorňuje to na nebezpečí náledí. Nevím přesně od kolika stupňů to u 306 bliká - každopádně hrozba náledí v zimě je i při teplotách mírně nad 0 st., tuším, že by to mělo blikat od 3 st. Neválí se náhodou někomu doma hodiny s ukazatelem teploty?? Taky bych je chtěl. Citovat
Péťa Odesláno 25. říjen 2004 Odesláno 25. říjen 2004 Napsán autorem jiri.wolf Ano, upozorňuje to na nebezpečí náledí. Nevím přesně od kolika stupňů to u 306 bliká - každopádně hrozba náledí v zimě je i při teplotách mírně nad 0 st., tuším, že by to mělo blikat od 3 st. Mě to bliká od +3st a před tím se na display objeví \"Risk to ice\" :-) Citovat
Petr605 Odesláno 26. říjen 2004 Odesláno 26. říjen 2004 Napsán autorem Peta Napsán autorem Petr605 Jo, je to termistor a už se to tady řešilo a vyřešilo: http://www.peugeot-club.com/topic/2220-teplomer/ Tam se ale řeší nový termistor, nikoli postupný růst teploty po zapnutí. Asi by bylo nejlepší vzít ohmmetr a termistor proměřit, jak se chová. A co chceš jako delat jinýho, než sehnat jiný čidlo? Za těch 13 korun to stojí a závada je na 99% v něm. Že teplota po zapnutí roste, znamená, že se termistor ohřívá protékajícím proudem. Na měřák bych v tomhle případě nespoléhal, ohmmetr to tělísko prohřát nemusí -> bude se to dál tvářit, jako že OK. Ale v tom můstku (předpokládám, že je to zapojený v nějakým můstku) tečou určitě větší proudy, než z měřáku. Navíc tady není řečeno z jaké teploty to začne po zapnutí letět nahoru, čili už ta hodnota při 20 stupních může být úplně jinde. A když už chceš měřit, tak aspoň v tom mým odkazu je napsaný, co máš naměřit. Citovat
Péťa Odesláno 26. říjen 2004 Odesláno 26. říjen 2004 Napsán autorem Petr605 Že teplota po zapnutí roste, znamená, že se termistor ohřívá protékajícím proudem. To mě pochopitelně také napadlo, ale nevím, proč by frantíci do toho termistoru pouštěli velký proud. Ale celá debata je asi zbytečná, uznávám, že to chce vyzkoušet jiný termistor. :papa:papa Citovat
Mol 306 Odesláno 26. říjen 2004 Autor Odesláno 26. říjen 2004 Asi bych měl doplnit svůj dotaz Teplota roste at je horko nebo mráz. po zapnutí klíče naskočí teplota spráná, ale do dvou minut je venku 70. Ještě si myslím že by to mohlo být vodou která se tam dostala a teď je to ve skratu. Rozdělám to a pak dám vědět. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.