Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

U mé 306-tky mám na středoném panelu LCD s časem a nějakou teplotou. Teplota po otočení klíčku prudce roste a to bez spuštěného motoru. Nevíte někdo jakou teplotu to signalizuje nebo kde je čidlo?

Odesláno

Jen nechápu, proč po otočení klíčku ta teplota roste. Mě okamžitě naběhne aktuální teplota a není důvod, proč by měla postupně nabíhat. Předpokládám, že čidlo je obyčejný termistor.

[Editován dne 24/10/04 Peta]

Odesláno

no mě taky teplota nenarůstá. Jenom jsem byl mile překvapen když jde teplota pod 5st. a začne problikávat C, což by asi mělo upozorňovat na náledí.:papa

Odesláno

Ano, upozorňuje to na nebezpečí náledí. Nevím přesně od kolika stupňů to u 306 bliká - každopádně hrozba náledí v zimě je i při teplotách mírně nad 0 st., tuším, že by to mělo blikat od 3 st.

Neválí se náhodou někomu doma hodiny s ukazatelem teploty?? Taky bych je chtěl.

Odesláno
Napsán autorem jiri.wolf

Ano, upozorňuje to na nebezpečí náledí. Nevím přesně od kolika stupňů to u 306 bliká - každopádně hrozba náledí v zimě je i při teplotách mírně nad 0 st., tuším, že by to mělo blikat od 3 st.

Mě to bliká od +3st a před tím se na display objeví \"Risk to ice\" :-)

Odesláno
Napsán autorem Peta

Napsán autorem Petr605

Jo, je to termistor a už se to tady řešilo a vyřešilo:

http://www.peugeot-club.com/topic/2220-teplomer/

:papa

Tam se ale řeší nový termistor, nikoli postupný růst teploty po zapnutí. Asi by bylo nejlepší vzít ohmmetr a termistor proměřit, jak se chová.

A co chceš jako delat jinýho, než sehnat jiný čidlo? Za těch 13 korun to stojí a závada je na 99% v něm. Že teplota po zapnutí roste, znamená, že se termistor ohřívá protékajícím proudem. Na měřák bych v tomhle případě nespoléhal, ohmmetr to tělísko prohřát nemusí -> bude se to dál tvářit, jako že OK. Ale v tom můstku (předpokládám, že je to zapojený v nějakým můstku) tečou určitě větší proudy, než z měřáku. Navíc tady není řečeno z jaké teploty to začne po zapnutí letět nahoru, čili už ta hodnota při 20 stupních může být úplně jinde.

A když už chceš měřit, tak aspoň v tom mým odkazu je napsaný, co máš naměřit.

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Že teplota po zapnutí roste, znamená, že se termistor ohřívá protékajícím proudem.

To mě pochopitelně také napadlo, ale nevím, proč by frantíci do toho termistoru pouštěli velký proud. Ale celá debata je asi zbytečná, uznávám, že to chce vyzkoušet jiný termistor.

:papa:papa:papa

Odesláno

Asi bych měl doplnit svůj dotaz

Teplota roste at je horko nebo mráz. po zapnutí klíče naskočí teplota spráná, ale do dvou minut je venku 70. :)

Ještě si myslím že by to mohlo být vodou která se tam dostala a teď je to ve skratu. Rozdělám to a pak dám vědět.

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...