F.I.K Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 Mám 306 95 rok 1,6 a mám již nějakou dobu v plánu přehodit motor, potřeboval bych motor, převodovku, poloosy a kompletní elektriku. Chtěl jsem koupit jinou 306, nebo zx na díly, ale pořád se mi nějak nedaří, ted se mi naskytla možnost koupit Citroen bx právě s tímhle motorem za 5 tisíc, je tam nějaká závada, takže nejede. Ale o to nejde, elektrika bude určitě jiná, takže se bojím, že se na půl roku zakopu do kabelů a nedám ho už dohromady. Má tu někdo s takovouhle přestavbou nějakou zkušenost? Nerad bych pak zjistil, že mi nebudou fungovat třeba budíky. Budu rád za každou informaci. Díky [upravil dne 20/7/10 F.I.K] [upravil dne 8/8/10 F.I.K] [upravil dne 13/8/10 F.I.K] Citovat
.mycTD Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 budiky bych zatim asi neresil, kdyz nefunguje ten motor Citovat
F.I.K Odesláno 5. červen 2010 Autor Odesláno 5. červen 2010 S tím už bych si poradil, To bude jeden z těch menších problémů. Zatím jsem to auto ani neviděl, dozvěděl jsem se o něm až dneska. Samotný motor neni tak těžký sehnat, jde převážně o ty věci okolo. Citovat
Radek 306 Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 mam pocit, že je lepší koupit jiný auto než se v tom takhle hrabat, ale dá se no Citovat
309GT Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 Hele,asi to nemá smysl.Navíc co s TP a problémy při STK (vím že se to nechá obchcat:D) a třeba při nehodě nebo prodeji?Když už tak koupit jiný,nebo koupit bouračku a všechno přeházet do tvého.Prostě legální oficiální přestavbu... Citovat
wooody Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 kup bouračku s tim motorem přehoď motory do tvýho a nahlaš změnu kastle...... postavíš to na papíry z toho bouranýho... Citovat
Jeny Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 problém by mohl nastat, když by to na úřadě nebrali jako změnu kastle ale jako přestavbu. Bejt tebou, tak buď si necham tu 1.6 a nebo tam holt dam 2.0 ale musim počítat se všema rizikama Citovat
F.I.K Odesláno 6. červen 2010 Autor Odesláno 6. červen 2010 Samozřejmě by to bylo nejlepčí, jenže sehnat 306 s tímhle motorem a ještě bouranou je docela umění. Jestli o nějaký víte, sem stím. Citovat
Benžík Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 Na úřadě se dá se zjistit co pujde jako výměna kastle, musí se shodovat několik prvních znaků vin (nevim přesně kolik, asi 9) obou auta a pak výměnu kastle jenom zapíšou do TP. Citovat
Maverick Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 Na BX se vykašli. Navíc BX NIKDY nemělo motor 2.0i Největší objem tam byl 1.9. Pokud chceš motor 2.0 tak se musíš poohlídnout po Xantii. Citovat
F.I.K Odesláno 6. červen 2010 Autor Odesláno 6. červen 2010 To jsem nevěděl, zatím vím akorát, že je to 16v gti. Potřebuju někde sehnat nějaký seznam, těch motorů, mám v tom trochu zmatek. Citovat
GRiMx Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 prodej 1.6 a kup 2.0... nejlehčí a nejrozumnější řešení a pokud koupíš bouračku tak je lepší vzít co nejvíce karoserie z tohodle auta a hodit to na tu bouračku, než z bouračky tahat motor, elektriku, převodovku, zadní nápravu atd.. atd...a cpát to sem.. Citovat
Pllaša Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 hm....mas lepsi koupit 306 2,0 komplet s elektrikou se vsim nez nejaky zx_!!Myslim ze hugo boss ma 2,0xs nahradni dily.Na motoru klepe na klice ale asi pro tebe to bude hracka dat do kupy! !zkus se ho zeptat estli to nema na prodej! Tady mas odkaz a muzes juknout! http://peugeotdily.205gti.org/articles.php?article_id=12 [upravil dne 6.6.2010 Pllaša] Citovat
Pllaša Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 jo sorry ja nevedel ze chces 16V ale tak stejne muzes z toho pouzit elektriku_!!myslim ze to nejaky rozdil nebude ale nejsem si jist_!Nemam v tom nejaky zkusenosti. Citovat
F.I.K Odesláno 7. červen 2010 Autor Odesláno 7. červen 2010 Jasný, ani jsem to tam nenapsal. Dneska jsem našel na prodej motor s převodovkou ijednoutkou na 16v, zítra mu budu volat, protože neví, jestli má kabeláž, tak bych holt zjistil, jestli by ty káble pásly a šel bych do toho. Citovat
F.I.K Odesláno 8. červen 2010 Autor Odesláno 8. červen 2010 Kolik se tak pohybuje cena motoru s převodovkou a řj do 306 xsi 16V? Mám jednu nabídku, tak abych věděl, do čeho jdu. Citovat
Dandy123 Odesláno 20. červenec 2010 Odesláno 20. červenec 2010 Nooo, motor s převodovkou tak 7, 8 tisíc..ŘJ netuším.. Citovat
F.I.K Odesláno 20. červenec 2010 Autor Odesláno 20. červenec 2010 Jo, už všechno mám. Ted jsem se dostal k dalšímu problému, složil jsem převodovku, ale nemám diferák. Doma jsem našel akorát z naftáka, ale ten má delší převod, takže je o maličko menší. A ted:Má 1,6 benzín stejně velký jako mi 16? Abych nevytáh motor ven a další týden nečekal až někde seženu originál. Ještě bych měl pár dalších otázek. Tenhle motor má chlazení oleje vodou, mohl by mi někdo poradit jak má mít zapojené hadice do vodního okruhu? Ještě by mi docela pomohlo, kdyby někdo měl zapojení všech podtlaků na motoru. Asi bych si s tím nějak poradil, ale lepší je mít jistotu... [upravil dne 20/7/10 F.I.K] Citovat
Capy Odesláno 20. červenec 2010 Odesláno 20. červenec 2010 já ti nák nerozomím jde ti o setrvák nebo diff. Každopádně mi16 a 1,6 nemá stejný ani jedno. Kdyby jsi chtěl tak dif z 205gti mam doma na stole měl by být stejnej jako na mi16 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.