longstarr Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Mám dotaz,jestli někdo nemáte zkušenosti s H4 80/100W.Nedávno jsem je vyměnil za klasické 55/60W.Jezdil jsem s nima asi 14 dní a dneska jsem měl vybitou baterku.Můžou žrát ty žárovky víc než stíhá alternátor??Měřil jsem klidový odběr a je to v pohodě... Citovat
serzo33 Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Zmerat dobijanie,ak je stara baterka tak mozno aj odisla. Citovat
koblih69 Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Myslím, že problém bude nejspíš v baterce, kadopádně asi to děláš proto aby to víc svítilo, že? Mno vtip je v tom, že ty paraboly velmi rychle zašednou. Přes to sklo to není prakticky vidět - vypadá to stříbrné, ale je to matné. Navíc je to v horní části, na terou standardně nekoukáš, ale která je pro dobrou svítivost klíčová. Výsledek je ten, že brzy budeš svítit hůř než s 55/60W ... Citovat
comm Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 No tak urcite tie ziarovky ti nedokazu odrovnat baterku!!! Baterka sluzi iba na nastartovanie a potom na udrzanie pamati rj a podobnych veci. Potom alternator sa mera pod zatazou to znamena zapnute spotrebice ktore maju velky odber a potom meram priamo na alternatore ale aj na baterke. min napetie by malo byt pod zatazou cca 13,8V max cca 14,5V(zalezi na regleru) Citovat
pastorek Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Pod záťažou sa meria prúd ale nie nabíjacie napätie. longstarr, tie žiarovky kľudne zase vymeň, vyhneš sa problémom s vyhriatymi konektorni a zničenými parabolami. Mal som ich na 405-ke asi pol roka. Na tej baterke najprv pozri kontakty, potom zmeraj nabíjanie. Citovat
jozocz Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Ja som asi pred 3 rokmi tiež dal tieto viacej watove žiarovky. Potom som nieka prišial a auto nechcelo naštartovat. Vymenil som žiarovky spat, že radšej neh slabo svieti , ako ho tlačit. A tak funguje aj srovnako baterkou 3 roky. Takže asi nestiha dobíjat baterku, lebo odber je večši než vyrobi alternátor, tak taha este z baterie. Ziarovky, ventilator, sterače, radio naraz aaaa ? Potom neštartuje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.