sharpers Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 potřeboval bych menší radu....potřebuju přijít nato, co mi způsobuje chřoupavý zvuk motoru, je to pouze když je motor v zátahu, tj pouze když jedu, a cca v rozmezí 1500-3000ot přidám plyn....dělá to na všechny rychlostní stupně, když se motor vytáčí na místě tak to ten zvuk nedělá takže mě nenapdá jak to mám zjistit co to vlastně je jaky použivate postup při zjišťování takovyhle zavad teda krom toho nechat to na servise ? chtěl bych alepson priblizne zjistit co to je aby to nebyla uplna blbost a servis si zato nenauctoval majlant Citovat
AnotherOne Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Je to silnejšie keď viac vytočíš kolesá? Mohli by to byť homokinetické kĺby. Citovat
sharpers Odesláno 20. květen 2010 Autor Odesláno 20. květen 2010 dneska zkusím...moc tomu ale nefandím, na feldě sem měl homokynětáky ko a byl to uplně jiný zvuk, tohle mi k něm fakt nesedí, ale radši to vyzkouším když to jinak nepujde, tak někam přidělám mobil do mot. prostoru a zvuk nahraju [upravil dne 20/5/10 sharpers] Citovat
BoneDaddy Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Nevím jestli to lze nazvat chřoupáním ale u mě dělaly rámus při zátahu svody a zvuk to byl nepříjemný. To už jsem ti ale psal. A dělalo to přesně v tebou zmíněných 1500- 3000 ot.. Citovat
sharpers Odesláno 20. květen 2010 Autor Odesláno 20. květen 2010 tohle je jiný zvuk ....je to opravdu chřoupání... měl si někdy felicii nebo favorita ? přesně podobný zvuk dělalý studené feldy/fava v zimě, po nastartování chřoupalo 5. převodovkové kolo...tenhle zvuk je hodn podobný, ale jak říkám je to v zátahu Citovat
Cune Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Možná je to blbost, ale nemůže to dělat zanesenj EGR ventil? Taky se dokáže ozvat, když chce pročistit (resp. vyřadit z činnosti) Citovat
Radek 306 Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 ta 1.8 nemá snad EGR ne? A pod slovem chřupání se dá představit ledacos,musíš to víc upřesnit Citovat
chup Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Nemože to byt zetrvačník? Mne neco škrípe na 307 pri pridaní a ubraní plynu, ked motor zabere alebo začne brzdit. Ale iba ráno za studena asi po 5OO metroch to stíchne. Vychádza to z pravej strany, od pravého kola. Citovat
sharpers Odesláno 21. květen 2010 Autor Odesláno 21. květen 2010 EGR ? to je ta blbost na nějakou tu cirkulaci výfukových plynu či co ? jinak teď sem přijel z práce, ten zvuk je tedy jenom v zátahu, hlavně u studeneho motoru, u zahřateho neni tolik slyšet, resp skoro vubec, nema nato vliv natočení kol , je to spíše podle otáček....jak pišou v knižce co se tyče takovehodle chrastění, může to dělat rozvod, nebo něco na řemenu, altík nějake čerpadlo apod....takhle když to děla jen za jizdy to bude težke zjistit :roll Citovat
BoneDaddy Odesláno 21. květen 2010 Odesláno 21. květen 2010 Původně zaslal: sharpers EGR ? to je ta blbost na nějakou tu cirkulaci výfukových plynu či co ? Přesně tak. A na rozvodech jsi už byl? Co to rozvodové kolo jak jsem ti psal? U tohohle motoru se stává že se odlepí ta guma od kovu na kole vačky. To by klidně ten zvuk být mohl. A mohl se projevit až teď co jsi do rozvodů sáhl. Citovat
sharpers Odesláno 21. květen 2010 Autor Odesláno 21. květen 2010 na těch rozvodech sem ještě nebyl byl sem se zeptat tady v auto chodura a když mi řekli co mi řekli tak sem šel pryč... musim najit servis kam to dam a hned to tam odvezu.....ten zvuk toho chroupani sem prave chtel najit predtim at aspon vim co to je, pokud to nenajdu tak reknu at to najdou oni, ale prave jak rikam aby to nebyla nejaka kravina a oni zato nechteli majlant Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.