mmmb Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 Ahoj, prosím o pomoc. Dnes mi praskla pružina na levém předním kole. Zrasovala hadičky, držáky a přecvikla dráty ABS.... Podařílo se mi to vyndat, ale nevím co s tím. 1- pružina jaká (koupit ji na obě přední kola?) 2- ohnutá tyčka \"je to stabilizátor?\" (měnit na obou kolech?) 3- nějaké kuličkové ložisko v horním uložení (dá se sehnat zvlášť, nebo je to celý horní kus? 4- přecviknutý drát k ABS (dá se jen scínovat, nebo to reaguje na odpory?) 5- jaké výrobce doporučujete, tip na levné díly? 6- Jak to dát do kupy, stlačit pružinu... 7- Mám měnit ještě i něco jiného? Měnit nějaké díly na obou předních kolech? Citovat
Ferry Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 vitej v klubu, bohuzel tedy 5minut po 12, je to velmi znamy problem, na klubu uz tu bylo minimalne 10 lidi se stejnou poruchou A dnes jsem pri navsteve srazu na Seci videl na namesti 5koveho Baworaka, kterymu taky zrovna praskla a chlapi to tam davali dohromady, aby vubec odjeli Preju prijemny cteni [upravil dne 15/5/10 Ferry] Citovat
OK406 Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 Jak píše Ferry, vítej v klubu prasklých pružin. Jen je zajímavé, že praskají jen přední. Mě praskla, když jsem přišel do garáže a 406 byla podivně moc nízko. Tak jsem pomocí Honzy406 (stahováky pružin) pustil do opravy. Přední pružiny jsou z 406 coupé, horní uložení je Monroe a ložiska SKF. Zatím pohodička. Více se dočtš v příspěvku, na který dal odkaz Ferry. Od reklamace je vše v pořádku!! :super Citovat
koblih69 Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 1- pružina jaká (koupit ji na obě přední kola?) - v nouzi na vrakáči jedna použitá a nebo pokud nová tak na obě kola 2- ohnutá tyčka \"je to stabilizátor?\" (měnit na obou kolech?) - staší na jedno kolo 3- nějaké kuličkové ložisko v horním uložení (dá se sehnat zvlášť, nebo je to celý horní kus? lze vyměnit zvlášť pokud je ovšem uložení v pořádku, třeba SKF 4- přecviknutý drát k ABS (dá se jen scínovat, nebo to reaguje na odpory?) klidně spájet 5- jaké výrobce doporučujete, tip na levné díly? Levná není vždy dobré, takže třeb SKF ložiska, Levné tyčky třeba Febi.... 6- Jak to dát do kupy, stlačit pružinu... - nezkoušel bych nic jinýho než stahová na pružiny. 7- Mám měnit ještě i něco jiného? Měnit nějaké díly na obou předních kolech? Zkontroloval bych hlavně horní uložení tlumiče, ostatní podle potřeby Citovat
Benžík Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 Ta tyčka by mohla jít narovnat, drátky abs normálně zaletuj cínem, jenom to chce dát do smršťovačky s lepidlem, aby se do toho nedostala voda a v zimě sůl. Chci to horní uložení taky vyměnit, objednam to asi tady: http://www.automedik.cz/autodily.html?path[]=11947&path[]=74569&path[]=74630&path[]=74631&path[]=1249782&path[]=1249783 [upravil dne 18/5/10 Benžík] Citovat
Ferry Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 Původně zaslal: OK406 ... Jen je zajímavé, že praskají jen přední. ... to je dano tim, ze predni jsou namahany v krutu, pokud to lozisko zarezne a na to nejsou ty pruziny dimenzovany, musi se pri nataceni kol volne otacet v tom hornim lozisku a ne kroutit, pak praskne, zadni pruziny se natacet nemusi, cili neni duvod aby praskaly Citovat
OK406 Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 Původně zaslal: Ferry to je dano tim, ze predni jsou namahany v krutu, pokud to lozisko zarezne a na to nejsou ty pruziny dimenzovany, musi se pri nataceni kol volne otacet v tom hornim lozisku a ne kroutit, pak praskne, zadni pruziny se natacet nemusi, cili neni duvod aby praskaly Máš pravdu. Však je to taky vidět na ložisku horního uložení. [upravil dne 15/5/10 Ferry] Citovat
mmmb Odesláno 15. květen 2010 Autor Odesláno 15. květen 2010 Ty jo taková svolávačka P-C a já si jí nevšiml, uplně se kaju. Ty uložení vypadají dobře, ale neměl jsem je ještě rozdělané, ale ta horní strana pro pružinu je už narezlá. Kolik by to asi ještě vydrželo? 3 roky? Totiž před 14 dny jsem nechal spravovat klimu tak jsem vycinkaný. Jak poznám, že jsou v pořádku tlumiče?? [upravil dne 15.5.2010 mmmb] Citovat
OK406 Odesláno 15. květen 2010 Odesláno 15. květen 2010 Původně zaslal: mmmb Ty jo taková svolávačka P-C a já si jí nevšiml, uplně se kaju. Ty uložení vypadají dobře, ale neměl jsem je ještě rozdělané, ale ta horní strana pro pružinu je už narezlá. Kolik by to asi ještě vydrželo? 3 roky? Totiž před 14 dny jsem nechal spravovat klimu tak jsem vycinkaný. Pružiny můžeš dát jako to mám já použité a to z 406 coupé. Pasují podle čísel. Jinak pokud si řádným člem P-C, tak v Auto Kelly využiješ plně katičku klubovou + slevy!! To se budeš divit, kolik to dělá!!! Samozřejmě, že měníš obě strany !!! Svislou stabilizační tyčku jsem měnil viz píspěvek. Citovat
mmmb Odesláno 15. květen 2010 Autor Odesláno 15. květen 2010 jo kartičku mám . Asi přece jenom pujdu do nového, vozím rodinu tak si raději prachy pujčím než si to pak vyčítat. OK 406 - a co když už jsou ty starší pružiny taky naprasklé jako ty moje staré? Pružinu Monre asi nebrat, že? V jakém příspěvku jsi měnil stabilizační tyčku? Díky Citovat
Qcko Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Oplati sa ich vymenit po 6 rokoch v ramci prevencie? Resp. ked vypnem radio a vetrak a vsetko, tak ked sa tocim na parkovisku, sem tam pocujem male lupnutie, na 306 som si uz vymenou prasknutej pruzine presiel:bojim Kazdopadne je to brnkacka, jedinym problemom je mat stahovak na pruziny, to je vsetko Citovat
Gargamell Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Taky by mi zajimalo ci se to da nejak zjistit predem. Nerad bych aby se mi to stalo nekde na ceste. Citovat
Y2K Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Keby bolo treba mam doma z 3,0 zbytocne Samozrejme pouzivane ale vyzeraju OK Citovat
mmmb Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Původně zaslal: Gargamell Taky by mi zajimalo ci se to da nejak zjistit predem. Nerad bych aby se mi to stalo nekde na ceste. Jedině bys musel vyhodit tlumič a podívat se na ložisko. Ale když vidím kolik lidí tu mělo během 2let tento problém, tak bych neváhal a co nejdříve vyměnil. jeden návod je i tady [upravil dne 17.5.2010 mmmb] Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 poznat se to da, kdyz pomocnik otaci volantem a druhy sleduje, jestli se to lozisko ulozeni otaci nebo se krouti jen samotna pruzina, pokud se krouti jen samotna pruzina a nebo vzdy s lupnutim poposkoci, je za 5 minut 12, aby se loziska vymenily Citovat
Benžík Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Vcera jsem objednal to horni ulozeni + loziska skf a manzety a dorazy monroe v automedik za 4019 kc i s postovnym. Vcera uz se nak to lozisko zadiralo, porad tahlo rizeni do strany, jednou do prava jednou do leva. Aby se s tim dalo vubec jezdit, tak jsem do toho ulozeni nalil shora trochu oleje a ted je to lepsi, doufam ze nepraskne ta pruzina nez to bude vymeneny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.