Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, prosím o pomoc.

Dnes mi praskla pružina na levém předním kole. Zrasovala hadičky, držáky a přecvikla dráty ABS.... Podařílo se mi to vyndat, ale nevím co s tím.

1- pružina jaká (koupit ji na obě přední kola?)

2- ohnutá tyčka \"je to stabilizátor?\" (měnit na obou kolech?)

3- nějaké kuličkové ložisko v horním uložení (dá se sehnat zvlášť, nebo je to celý horní kus?

4- přecviknutý drát k ABS (dá se jen scínovat, nebo to reaguje na odpory?)

5- jaké výrobce doporučujete, tip na levné díly?

6- Jak to dát do kupy, stlačit pružinu...

7- Mám měnit ještě i něco jiného? Měnit nějaké díly na obou předních kolech?

Odesláno

vitej v klubu, bohuzel tedy 5minut po 12, je to velmi znamy problem, na klubu uz tu bylo minimalne 10 lidi se stejnou poruchou

A dnes jsem pri navsteve srazu na Seci videl na namesti 5koveho Baworaka, kterymu taky zrovna praskla a chlapi to tam davali dohromady, aby vubec odjeli

Preju prijemny cteni

[upravil dne 15/5/10 Ferry]

Odesláno

Jak píše Ferry, vítej v klubu prasklých pružin. Jen je zajímavé, že praskají jen přední. Mě praskla, když jsem přišel do garáže a 406 byla podivně moc nízko. Tak jsem pomocí Honzy406 (stahováky pružin) pustil do opravy. Přední pružiny jsou z 406 coupé, horní uložení je Monroe a ložiska SKF. Zatím pohodička. Více se dočtš v příspěvku, na který dal odkaz Ferry. Od reklamace je vše v pořádku!! :super:super

Odesláno

1- pružina jaká (koupit ji na obě přední kola?) - v nouzi na vrakáči jedna použitá a nebo pokud nová tak na obě kola

2- ohnutá tyčka \"je to stabilizátor?\" (měnit na obou kolech?) - staší na jedno kolo

3- nějaké kuličkové ložisko v horním uložení (dá se sehnat zvlášť, nebo je to celý horní kus? lze vyměnit zvlášť pokud je ovšem uložení v pořádku, třeba SKF

4- přecviknutý drát k ABS (dá se jen scínovat, nebo to reaguje na odpory?) klidně spájet

5- jaké výrobce doporučujete, tip na levné díly? Levná není vždy dobré, takže třeb SKF ložiska, Levné tyčky třeba Febi....

6- Jak to dát do kupy, stlačit pružinu... - nezkoušel bych nic jinýho než stahová na pružiny.

7- Mám měnit ještě i něco jiného? Měnit nějaké díly na obou předních kolech? Zkontroloval bych hlavně horní uložení tlumiče, ostatní podle potřeby

Odesláno
Původně zaslal: OK406

... Jen je zajímavé, že praskají jen přední. ...

to je dano tim, ze predni jsou namahany v krutu, pokud to lozisko zarezne a na to nejsou ty pruziny dimenzovany, musi se pri nataceni kol volne otacet v tom hornim lozisku a ne kroutit, pak praskne, zadni pruziny se natacet nemusi, cili neni duvod aby praskaly

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

to je dano tim, ze predni jsou namahany v krutu, pokud to lozisko zarezne a na to nejsou ty pruziny dimenzovany, musi se pri nataceni kol volne otacet v tom hornim lozisku a ne kroutit, pak praskne, zadni pruziny se natacet nemusi, cili neni duvod aby praskaly

Máš pravdu. Však je to taky vidět na ložisku horního uložení.

[upravil dne 15/5/10 Ferry]

Odesláno

Ty jo taková svolávačka P-C a já si jí nevšiml, uplně se kaju.

Ty uložení vypadají dobře, ale neměl jsem je ještě rozdělané, ale ta horní strana pro pružinu je už narezlá. Kolik by to asi ještě vydrželo? 3 roky? Totiž před 14 dny jsem nechal spravovat klimu tak jsem vycinkaný.

Jak poznám, že jsou v pořádku tlumiče??

[upravil dne 15.5.2010 mmmb]

Odesláno
Původně zaslal: mmmb

Ty jo taková svolávačka P-C a já si jí nevšiml, uplně se kaju.

Ty uložení vypadají dobře, ale neměl jsem je ještě rozdělané, ale ta horní strana pro pružinu je už narezlá. Kolik by to asi ještě vydrželo? 3 roky? Totiž před 14 dny jsem nechal spravovat klimu tak jsem vycinkaný.

Pružiny můžeš dát jako to mám já použité a to z 406 coupé. Pasují podle čísel. Jinak pokud si řádným člem P-C, tak v Auto Kelly využiješ plně katičku klubovou + slevy!! To se budeš divit, kolik to dělá!!! :super Samozřejmě, že měníš obě strany !!! Svislou stabilizační tyčku jsem měnil viz píspěvek.

Odesláno

jo kartičku mám ;). Asi přece jenom pujdu do nového, vozím rodinu tak si raději prachy pujčím než si to pak vyčítat.

OK 406 - a co když už jsou ty starší pružiny taky naprasklé jako ty moje staré? Pružinu Monre asi nebrat, že?

V jakém příspěvku jsi měnil stabilizační tyčku?

Díky

Odesláno

Oplati sa ich vymenit po 6 rokoch v ramci prevencie?

Resp. ked vypnem radio a vetrak a vsetko, tak ked sa tocim na parkovisku, sem tam pocujem male lupnutie, na 306 som si uz vymenou prasknutej pruzine presiel:bojim

Kazdopadne je to brnkacka, jedinym problemom je mat stahovak na pruziny, to je vsetko :)

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Taky by mi zajimalo ci se to da nejak zjistit predem. Nerad bych aby se mi to stalo nekde na ceste.

Jedině bys musel vyhodit tlumič a podívat se na ložisko. Ale když vidím kolik lidí tu mělo během 2let tento problém, tak bych neváhal a co nejdříve vyměnil.

jeden návod je i tady

[upravil dne 17.5.2010 mmmb]

Odesláno

poznat se to da, kdyz pomocnik otaci volantem a druhy sleduje, jestli se to lozisko ulozeni otaci nebo se krouti jen samotna pruzina, pokud se krouti jen samotna pruzina a nebo vzdy s lupnutim poposkoci, je za 5 minut 12, aby se loziska vymenily

Odesláno

Vcera jsem objednal to horni ulozeni + loziska skf a manzety a dorazy monroe v automedik za 4019 kc i s postovnym. Vcera uz se nak to lozisko zadiralo, porad tahlo rizeni do strany, jednou do prava jednou do leva. Aby se s tim dalo vubec jezdit, tak jsem do toho ulozeni nalil shora trochu oleje a ted je to lepsi, doufam ze nepraskne ta pruzina nez to bude vymeneny.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...