Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám najeto prvních 2tis. km s novým autem (8/2014), tak první postřehy. Co mě velmi příjemně překvapilo jsou jízdní vlastnosti: pěkně tlumí nerovnosti, do zatáček sedí výborně, prostě nemám zásadních výtek. Motor 1.6Hdi mi úplně stačí - původně jsem se měl obavy z menšího výkonu, ale do silnějšího jsem nechtěl jít z důvodu vyšší spotřeby. Aktuálně mi počitadlo hlásí 5.0 l/100 km (po najetí 2tis - cca 30% dálnice, 40% mimo město, 30% město) a s tím jsem spokojen, reálně to bude asi o trochu víc, ale neměřil jsem. Co mi na druhou stranu vadí je absence držáku na kafe (to je opravdu úlet). Nelíbí se mi také ovládání rádia páčkou pod volantem - stále si to pletu s ovládáním palubního počítače a stěračů (hned nad tím) - ergonomické to není a je tam toho moc. Parkovací kamera v noci ukazuje pouze tmu. To mi sice nevadí (je to jen taková hračka), ale v podstatě tak funguje jen ve dne. Co mi naopak vadí je chrastění ve středovém panelu (hrboly, řazení). Předtím jsem měl Passata (rv 2006) a tam ani na 200tis. nic nechrastilo. Ještě zkusím pořešit se servisem, ale obávám se, že je to spíše konstrukční záležitost. To je zatím všechno :) koncem týdne razíme do Itálie, tak uvidím, jak se v tom pojede na delší cestě.

Odesláno

Ty páčky pod volantem jsou super, je to jenom o zvyku. Naopak ovládání na volantu je úplně na prd, pořád si buď zesiluji nebo zeslabuji rádio, nebo něco jiného přepínám, prostě neergonomické.

Jinak at ti autí dělá samou radost:papa

Odesláno

Chrastí obvykle něco dodatečně dodělávané. Nemontovali ti tam při prodeji něco? Kamera, handsfree, alarm, nabíječka atd.?

Mně tam nechrastí nic. Přesně řečeno, když klima zabere naplno v horkém autě, tak plasty mají vůli díky nestejné roztažnosti - po minutě to zmizí.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Pridam skusenost z poslednej cesty do HR. Cca. 40 km pred dojazdom sa rozsvietila kontrolka motoru + \'zlty\' trojuholnik s vyhraznou hlaskou, nieco v zmysle \"Engine problem, repair needed.\" + strata vykonu. Zastavil som hned ako to slo (mytnica), vypol motor a hladal v telefone kontakt na asistencku (mam to este v zaruke). Po chvilke som to skusil a vsetko v poriadku, kontrolka zmizla, auto tahalo tak jak ma, ziadny problem.

Po navrate domov, diagnostika a nasledna vymena senzoru teploty filtru pevnych castic.

Vo finale asi nic velkeho, chybka na cidle, ale predstava prveho dna dovolenky s \'mrtvym\' autom a 2 malymi detmi vzadu....no nic prijemne.

Odesláno

Mě osobně taky vadí, že na volantu není ovládání. Taky si občas pletu boční tlačítka a ovládání na rádio je nelogické, já bych očekával na točítku přepínání skladeb, předse jen alba se přepínají méně často. Co mě na logice auta štve nejvíc je nemožnost nastavit nebo deaktivovat automatické stěrače, fungují naprosto nesmyslně. Zdaleka nejhůř ze všech aut, se kterými jsem jezdil. Taky mi přijde hloupé, že tempomat musím napřed nastavit a pak zapínat (tlačítko z boku).

Odesláno

Já to mám opačně, ovládání na páčkách mám raději než na volantu, vždy když přesednu do něčeho, co má ovládání na volantu (všechny služebáky), tak jsem lehce spruzen. Je to o zvyku, blbé je, že u ovládání na volantu to má taky každý jinak...

Stěrače souhlas, fungují příšerně. Nejvíc mi vadí, že nemají vlastní cyklovač, že \"cyklovač\" využívá svoji \"inteligenci\", založenou na rychlosti jízdy - naprosto dementní. Druhé, že při jednom setření (páčka dolů) se zapne automatické stírání a vypnout se to musí páčkou nahoru. To je fakt hovězí nápad. No někde se frantík vyřádit musel.

Co se tempomatu týče, nevím jak to máš, já ho nastavím šipkou (nahoru dolu) a tím se mi nastaví + aktivuje, tlačítko na boku mačkám pouze když ho buď chci pausnout (auta přede mnou jedou pomalu) nebo pausnutý zase aktivovat. Aktivovat na aktuální rychlost zase tlačítky +-. Spíš mě mrzí, že se mi tempomat pausne při přeřazení. Ale to je vlastnost, kterou vydejchám. Ještě by mě potěšilo, kdyby byl tempomat aktivní už od trojky.

Odesláno

To vypnutí automatického stírání řešil Marcel00 přes diagnostiku. Myslím, že ten postup je popsán v modelech 308.

Tak jsem to našel

[upravil dne 28/8/14 15:41 od Laďa]

Odesláno

Tak jsem jel do Itálie - celkem cca 1800 km (tam a zpátky) a musím říct, že auto se chovalo naprosto vzorně :) Začátkem léta jsem jel do Chorvatska s Hondou CRV, obě jízdy srovnatelně pohodlné, jen 5008 měla spotřebu 4.9 L/100 km (většina cesty po dálnici kolem 140 km/hod.) a Honda si řekla o 8.2, takže naprostá spokojenost.

Pokud jde o chrastění, tak tam nic dodělávaného není, ale podezřívám nějaký rámeček okolo řadící páky (krom nerovností to dělá i při řazení) - až budu mít čas, nechám to v servisu prohlédnout.

A jeden hororový zážitek :) - píchnul jsem kolo a musím říct, že tak složitou výměnu jsem ještě nezažil (a to s tím mám celkem bohaté zkušenosti - prostě klikař). Zarážky pod kolo nejdou vyndat (detail - nejsou potřeba), pak následuje jakýsi obskurní systém spuštění kola lankem pod vozem (doporučuji zkoušet nanečisto v klidu doma), výměna standard (a celé to trvalo tak 25min). Vrácení rezervy zpět včetně zabalení heveru do krabičky nad kolem mi dalo tak 40 min :)

Odesláno

To máš fajn, máš rezervu... Mě v servisu sdělil za rezervu naviják a hever 11,2 tis. Některé věci bych nepotřeboval, i tak bych v tom byl skoro za 9tis. Taky jsem na jaře bohužel prořízl pneu, systém na nouzovou opravu úplně k ničemu. Naštěstí s námi jeli kamarádi s C4GP, která rezervu měla. Proto jsem se v servisu zeptal, co by to stálo, čekal jsem tak půlku, na tohle mi spadla čelist. jen za nouzový kolo si řekli skoro 5tis.

Jak se tu občas píše, tak \"obskurní\" systém chce tak jednou za rok sundat, vyčistit a promáznout, abys nenadával (a vůbec to sundal), až to budeš potřebovat... Když to zatuhne a orezne, jde/nejde to daleko hůř.

Odesláno

Kdyz uz tady zminujes ty kliny pod kola, vi nekdo jak je vyndat? Uz po porizeni auta jsem na to koukal, vypada to, ze tam skutecne jsou, ale na to jak je vyndat jsem proste neprisel.

Odesláno

Pro MojO2

Klíny pod kola jsem taky resil az se me je podarilo vyndat.Chce to hrubou silu :-) Jsou tam ulozeny prot sobe a drzi je plast. Je potraba ten vrchni klin zmacknout, aby prosli jeho zuby za plast a tahnout do prava a ono se to pak podari. Vyndat je byl horor, ale dat je tam to byl jeste vetsi horor :-)

• O 2 týdny později...
Odesláno

P607Olda tu myslím někde o něčem vzadu psal. Ale už si nepamatuju, kde :)

Mě teď píská ve/kolem předních dveří, když zapnu odmlžování. Jakoby se něco hnulo uvnitř dveří. Když stočím kousek okýnko, tak to ustane, když vypnu odmlžování tak taky. Vzhledem k podzimním plískanicím a každodenním odmlžovačkám mě to docela štve. O víkendu to zkusím najít.

Odesláno

Jj, se zadní sedačkou mám zkušenosti. I se střední.

Drnčí tam ta kleština, která ji drží dole (na které to stojí). Obaluji ji izolačkou, dávám tam gumičky, ale pomůže jen dočasně - ještě jsem nevymyslel materiál, který by tam vydržel natrvalo.

Zkušenost: Když řídíš, tak naprosto nelze určit, odkud zvuk jde. Můžeš ale šáhnout za sebe (vyvrátit si ruku) a přidržovat za jízdy sedačky, střední a pravou.

Pak zastavit a úderem do sedačky zkoušet co drnčí. Taky jsem tam vygumičkoval jednotlivé páčky, táhla i táhlo bowdenu.

[upravil dne 15.9.2014 14:55 od P607Olda]

post-3499-14109639932153_thumb.jpg

post-3499-14109639932517_thumb.jpg

Odesláno

zkusim to najit....

ony se ty sedaky daji takhle zvednout? Ja myslel ze tam jsou na pevno.

Ted jsem na to koukal do prirucky, a nevim jestli nejde zvednout jen u 7 miste verze...

[upravil dne 15/9/14 14:24 od Mojo2]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...