Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Soused má robota v C4GP, ze začátku byl nesvůj a dnes na něj nedá dopustit. Tisíc lidí, tisíc chutí a tisíc názorů. Já třeba vím, že mé příští auto bude mít automat.

Odesláno

Chápu, že se mají věci vysvětlit, jak jsou, ale evidentně máte s Pachem jiné zkušenosti. A celou diskusí jste utekli primárnímu dotazu Sparty.

A nechci nic zlehčovat. Rozumím Tvému postoji, že je třeba uvádět věci na pravou míru. Ale nevím, jestli z toho bude Sparta chytrý. Proto jsem psal, ať raději všechny typy vyzkouší a vybere to, co mu bude sedět nejlépe.

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Já osobně mám 2.0 + manuál a spokojenost

Co se týče manzelek za volantem, tak si myslím, že spíše budou rádi za senzory jak vpředu tak vzadu. Jen škoda, že nejde dokoupit parkovaciho asistenta. Myslím tím, že zaparkuje sám a ne jenom měření mista na parkování.

Upraveno uživatelem radek171076
Odesláno

Taky si myslím, že motor 2.0HDi je výborný a kvalitní motor a převodovka není tak důležitá, každý si pořídí, co mu vyhovuje. Já beru automat jako takové zpříjemnění cestování. Jezdil jsem osm let s manuálem, takže mi to nevadí, automat je pro mě bonus. :-)

Odesláno

Oldo, máš pravdu v tom, že je to dlouho, co jsem s tím parkoval, protože to nemám, jezdil jsem s tím, než jsem si koupil co mám, měl jsem to týden. Navíc to byla předváděčka, kdo ví, co měla za sebou, takže se možná chovala hůř, nevím. Ale kamarádi mají C4GP s robotem, a velký rozdíl jsem nepozoroval. Říkám, že zvyknout se dá na cokoliv. Taky jsem VŽDY říkal, že každý si má auto vyzkoušet, než si ho koupí a to přesně v té specifikaci, kterou chce. Protože co jednomu vyhovuje, to druhý neskousne. Každý si musí rozmyslet, zda vydejchá vlastnosti auta, které mu vadí, protože ty už většinou až na detaily nejdou změnit. A podle toho zvolit. Pokud řešíš i finance, jako naprostá většina lidí, vždycky to bude o kompromisu. Ostatně pokud někdo investuje do auta, aniž by si ho pořádně vyzkoušel a osahal, je to cvok. Kamarád takhle vycouval z Renaulta, protože po týdnu ježdění prostě nezkousl páčky pod volantem. Je taky ze služebáků zvyklej na všechno na volantu a prostě to nevydejchal. Rozhodně ho za to neodsuzuji, stejně tak někomu může vyhovovat robot. Tak proč ne. Já si ho nekoupím. A každej, kdo si ho chce koupit by si ho měl zkusit, aby se s tím pak netrápil. To ale platí i o automatu a stejně tak někomu může vadit manuál. Mám kolegy, kteří už by si na manuál nechtěli zvykat.

Moje zkušenost - a neříkám, že to nebyla záležitost mého kusu auta - do prudkého kopce auto při rozjezdu odbrzdí, ale musíš víc přidat, jinak scouvne dozadu, když přidáš, plynule se rozjede, o tom žádná, ale pěkně svižně, což tě vyleká, dupneš na brzdu, abys nevletěl do auta, zaparkovanýho před tebou, auto zastaví a podle všeho vyřadí, protože opakování celé procedury trvá nějakých 8-10s. Bohužel právě velmi často zajíždím do míst, kde si tohoto blbého způsobu parkování užívám měrou vrchovatou (auta namatlaný z/do celkem prudkého kopce těsně za sebou a není vyhnutí). Oldo já taky nepíšu nic proti tobě, píšu, že ti ten robot vyhovuje, proto s tím jezdíš. Mě vyhovuje klasický hydrodynamický měnič. Ani s DSG nejsem nadšený, jezdím s tím, nemám ho rád, ale parkuje se mi (ber to jako subjektivní názor) s tím líp. Ten Range jsem uvedl jen jako příklad toho, že i majitelé DSG museli uznat, že špičkovému hydrodynamickému měniči se v komfortu ježdění žádná DSG nevyrovná.

Odesláno

Teď Peugeot nabízí 1,6 HDi s EAT6, což je prý hydrodynamický měnič. Ale spotřeba je stejná, jako u manuálu, takže se jim nějak technicky podařilo odstranit tu ztrátu (zvýšenou spotřebu paliva) v hydrodynamickém měniči. Víte někdo podrobnosti?

Právě ta ztráta byla důvodem, proč v USA má automat každý, protože je tam benzín levný, a proč v Evropě ne. A i v mém osobním případě, jsem čekal s koupí automatu, až nebude zvyšovat spotřebu.

Hydrodynamický automat beze ztráty, tedy asi EAT6, si milerád koupím, je mi jasné, že jeho chování je lepší, než robot.

Odesláno (upraveno)

Ona ta převodovka je nová, nebo výrazně inovovaná (ač stále jen šestistupňová), v poslední době se vůbec hodnoty spotřeb u automatů srovnávají (nebo jsou i lepší), než manuál (i když u DSG to nemusí být úplně teorie, v jistých režimech to může fungovat). No nevím, že by se převodovka tak zefektivnila (?), spíš si myslím, že výrobci šikovně upravili program řazení tak, aby co nejlépe "vyhovoval" metodice měření. V reálu bude spotřeba "mimometodická", tedy stejná, jako dnes. ale je to můj názor, naprosto nepodložený jakoukoliv zkušeností. Služebáky s hydrodynamikou u nás nejezdí za 5.5, ale taky to nejsou 1.6tky. A porovnat totožné s manuálem nemůžu, neb tu žádný nemáme. :) Ale 140kW naftová trojkový bávo jezdí v průměru za 7,8, což mi nepřijde tak strašný, když s ním na spotřebu nikdo nejezdí.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Těch, faktorů bude asi víc, tipoval bych pohodlí - kolony (ty tam přišly dřív než do Evropy), lenost Američanů a příznivá cena automatů. A cenu benzínu samozřejmě :) Jojo, lenost je hybná síla pokroku...

Odesláno (upraveno)

Já dávám buď OMV + aditivum nebo Benzina Top Q + aditivum, sem tam Eurooil + aditivum. Aditiva - v zimě VIF, v létě různě, GTA nebo VIF letní. U VIFu mě s*re nedávkovač a naprosto příšerná možnost ho dobře vylít, je-li ho už málo, proto si vždy nechám lahvičky od GTA, vypláchnu je naftou a přeleju si do nich VIF. Toť moje odpověď na to, jak leju aditivum do nádrže. Míval jsem 50ml stříkačky, ale upustil jsem od nich, protože v autě z nich pak smrdí aditivum. Kdy - před tankováním u pumpy.

Dodo: Taky jsem jezdíval k Benzině, zkus někdy natankovat plnou u OMV. Jestli ten rozdíl, jak motor ztichne a ožije, cítím jen já. :)

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

radek: Mě se tento způsob dávkování zdá poněkud nešťastný a neosvědčil se mi (pocvrndaný prsty, VIF zvenku na láhvi a víčku), všechno vždycky otřít, pak to smrdí v autě. Když je ho tam už málo, hrozně blbě se to leje... Vůbec nechápu, proč to neudělají do lahvičky s dávkovačem, jako to má GTA. Tyhle dávkovače dávaj na kdejakek koncentrát na okna, tak proč ne i VIF. Proto používám dávkovač za Castrol GTA.

Odesláno

Tady je vidět jak se projevuje masirka v reklamě apod. Naprosto v poho beru eurooil optimál, aditiva sem tam v zimě.

Jedině kde se projevil rozdíl ve spotřebě bylo ono, menší dojezd na nádrž. Ale předraženou vervu, škoda peněz.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...