paliman Odesláno 7. květen 2010 Odesláno 7. květen 2010 ...zdravim motoristicky priatelia, Otcova 407 2.0 hdi SW rok.v.januar 2006, nabehane cca 155000, zacala v poslednej dobe pri studenom starte robit nasledovne: motor naskoci na prvi krat, no nie presvedcivo asi dve sekundy zpluva ako z posledneho, ako keby chybal na sekundu jeden z valcov (no nie som isty ci je to valec,viem presne ako zneje chod motora na tri valce , toto take presvecive nieje), v okamihu je to prec a ide normalne, musim vsak upozornit na dolezite fakty, dozadu asi 2000 km zacala svietit vymena aditiva vo FAPKU zatial sa s tym jazdi, auto kupene v nemecku pri 132000 km, jazdi velmi dobre, doteraz ziadne problemy, Dalsia velmi dolezita vec, tankuje sa tam vylucne nafta z holadska alebo nemecka,(auto jazdi v holadsku) nie slovenska respektive ten bordel co sa tankuje vo V stvorke. plus auto ma pridavne kurenie. Tak to som chcel len nacrtnut, ze z autom je zaobchadzane na vysokej urovni, kvalitna nafta, pridavne kurenie vzdy predhrieva motor, cize sa vyhybame studenemu startu. Motor startuje blbo len ako studeny, naledujuci start je uz normalny. MA niekto nejaku skusenost alebo radu , ze o co asi ide? striky?, Skuste poadit... Citovat
strick Odesláno 7. květen 2010 Odesláno 7. květen 2010 nechcem mudrovat, ale co je to holandska nafta ???.... Citovat
P607Olda Odesláno 8. květen 2010 Odesláno 8. květen 2010 Auto asi ide v nudzovom rezime. Naco tu vymyslat teorie. Najprv odstrante to, co je zjavne, teda doliat aditivum a pripadne nastavit mnozstvo aditiva v riadiacej jednotke (to je u roznych aut rozne). Ak nedolejete aditivum, tak sa filter FAP nevypaluje a coskoro budete menit aj filter. Citovat
AnotherOne Odesláno 8. květen 2010 Odesláno 8. květen 2010 Že 2000km kašleš na dosť vážnu závadu mi neprijde, že je o auto postarané na vysokej úrovni ako tvrdíš. To si mal riešiť ihneď. Čo sa týka tých štartov mohli by to byť žhaviče. Citovat
paliman Odesláno 8. květen 2010 Autor Odesláno 8. květen 2010 ..no dakujem za reakcie, tou holadskou naftou myslim , naftu ktrora nepochadza zo slovenska, ceska, polska, ale z nemecka, rakuska, holandska. Mam z naftou zo slovenska dost zle skusenosti, po natankovani na slovnafte, benzinole atd. auto signalizovalo vodu v dieslovom filty a neviem co vsetko, osobne som natankoval dvadsat litrov nafty zo slovnaftu do priestvitneho kanistra a porovnal som ju z naftou z \"holandska\" bolo vydiet riadny rozdiel vo farbe a taktiez v nafte zo slovenska sa naslo aj trocha vody. nemozem to podlozit fotografiami, ale nabuduce tak urcite spravim. vsetci dobre vieme, francuzske auta su citlivejsie na kvalitu nafty, co viem aspon na slovensku je trocha vacsi problem, na pumpach leju do nafty vodu aby sa trocha pumpary obohatili, nevravim ze je to vsade tak, ale urcite na par miestach je to tak. a co sa tyka toho fapka, po precitani diskusije sa chystam to fapko odstranit, respektive to vnutro, mam pocit ze je to najlepsie riesenie, A vdaka za pripomenutie tych zhavicov, to moze byt taktiez problem,ale najskor to bude ten nudzovy rezim ,koli tumu aditivu. Ak niekoho este nieco napadne tak vopred dakujem. Citovat
Laďa Odesláno 8. květen 2010 Odesláno 8. květen 2010 Takže my všichni co tankujem na slovensku, v česku, polsku atd. tankujem podřadnou naftu a protože nemáme s ní žádné problémy, tak jsme b...i? Já osobně jsem za rok a něco nenatankoval do svého auta jinou naftu než podřadnou českou a nemám problém. Spíše to chce jak bylo psáno výše starat se a ne jezdit z důležitou hláškou dále. Citovat
Brandy20 Odesláno 8. květen 2010 Odesláno 8. květen 2010 To ti je sranda s tou naftou, na Slovenskej pumpe Slovnaft leju do nafty vodu a Rakuska nafta na OMV cez zimu mrzne. Nejak mi to nejde do tej makovice :-) Citovat
paliman Odesláno 8. květen 2010 Autor Odesláno 8. květen 2010 ...hmmm priatelia, nevravim, ze je niekto b....ej, ked tankuje podradnu naftu, len som bohuzial presvedceny o tom, ze minimalne na slovensku to s tou kvalitou nafty urcite nieje v poriadku. Rozpraval som sa z mnohymi ludmi(motoristami) a maju taktiez velmi podobne skusenosti. Ja som tiez nuteny niekedy tankovat na sk,cz alebo inde a nemam z toho dobry pocit, radsej vzdy supnem aj aditivum do dieslu a verim, ze to bude ok... Sam som uz tu na fore niekde cital, ze s naftov u nas doma maju ludia problem.... a este jedna vec, to fapko vyskocilo az pri 150000km, tusim troska neskor ako u ostatnych, ak sa milim, tak ma vyvedte z omylu, ale v teme o fap filtroch to ludom signalizuje pri cca 100000 km. Moze to byt aj tou naftou???urcite aj sposob jazdy, mesto,dialnica. TO len tak pre porovnanie...tak pozravujem... Citovat
AnotherOne Odesláno 8. květen 2010 Odesláno 8. květen 2010 150t km najvyšší čas na výmenu fapu. Životnosť je 120t km. Citovat
djbrano Odesláno 29. červenec 2010 Odesláno 29. červenec 2010 Zdravim Vas, mam presne ten isty problem ako pisal paliman - uplne presne takisto sa to sprava... zeby to bolo tym aditivom? Som schopny to spravit aj sam? Kde sa to dolieva? Dik vsetkym... Citovat
paliman Odesláno 29. červenec 2010 Autor Odesláno 29. červenec 2010 ...sam by som to urcite neskusal, nadrzka na aditivum je pri zadnom lavom kolese,ale urcite to neskusaj sam, otec stym bol v obycajnom servise a doliali aditivum plus zregenerovali fap filter cele to stalo nieco okolo oesemdesiat eur,ale aditivum doniesli priamo z peugeota, liter stoji 50 eur doliali nieco vyse litra. Auto odvtedy uplne ozilo startuje tak ako proste ho viac nedusi. drzim palce.. Citovat
MatrixChose Odesláno 29. červenec 2010 Odesláno 29. červenec 2010 AnotherOne: já teď koupil auto, co má 240 000 km a FAP je tam původní, nevim kdo a co s tím dělal a já teď na to ani neměl čas, řešil jsem motor ale to auto normálně startuje, jezdí a FAP vůbec neotravuje. Jo a nádobka na aditivum je prasklá, takže na suchu... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.