kodajz Odesláno 4. květen 2010 Odesláno 4. květen 2010 nazdar, řeším přípravu na zimu. Kámoš má Partnera 1,9D a má ve vstupu do interieru 3 el. spirály, vypadá to jako předehřev. Ví o tom někdo něco? El schéma by se hodilo. Já to na svojem HDi nemám :-( jde to nějak dodělat? Citovat
Ferry Odesláno 4. květen 2010 Odesláno 4. květen 2010 to neni predehrev, to je odporova regulace otacek ventilatoru. Elektricke prihrivani vypada trochu jinac, maji ho treba 406tky, vedou k tomu dva pripojovaci kabely tlusty jak malicek a pojistka asi 40A a je to schovany az uvnitr pod palubkou, za ventilatorem priprava na zimu zacatkem kvetna ? neni trochu brzo (nebo pozde, podle toho jak se to vezme ) tady obrazek z katalogu ND pro 406 - je to ta vec pod c.5, asi by se to dalo sehnat na vrakaci a nabastlit to nejak do berlinga, jen to chce fakt silny privodni kabely [upravil dne 4/5/10 Ferry] Citovat
kodajz Odesláno 4. květen 2010 Autor Odesláno 4. květen 2010 a tohle je moje auto, otvor vstupu mám úplně v levo v rohu a jak kámoš pod motorkem stěračů Citovat
kodajz Odesláno 4. květen 2010 Autor Odesláno 4. květen 2010 aha. U mojeho Partnera je regulace jinak řešená? zaráží mě, že mu ten diesel topí okamžitě, po pár km jak strhaný a motor ještě není úplně zahřátý. Myslel jsem si, že to je příhřev. Brácha má 306 1,9 td a má tam stejné spirály, ale mu to už tak dobře netopí, vlastně jako mi na nic. Citovat
Benžík Odesláno 4. květen 2010 Odesláno 4. květen 2010 Porid si nezavisly topeni. 100 * lepsi nez naka el. spirala. [upravil dne 5/5/10 Benžík] Citovat
oddie Odesláno 4. květen 2010 Odesláno 4. květen 2010 NA to, aby to pořádně topilo okamžitě je třeba několik kW, to elektrikou neuděláš, jedině nezávislým topením. Ale pokud chceš něco mezi, mám tady to el. topné těleso ze 406. Je dobrý na odmlžení okna a tak, ale jak říkám, nic extra to není. I tomu NT nějakou dobu trvá, než to auto vyhřeje, výhoda ovšem je, že se dá zapnout předem a přijít do již vyhřátého. Citovat
kodajz Odesláno 4. květen 2010 Autor Odesláno 4. květen 2010 pche, já mám na Partnerovi všechno :-) No, kromě předehřevu :-) Kolik se Oddie pohybuje ten el.předehřev ze 406. ?Jaký je tvůj názor, šel by namontovat do Partnera? Dík. Citovat
marsalek Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 Kodajz, rad bych Ti usetril zklamani a tak Te chci (jako Oddie) varovat pred prilisne velkym ocekavanim od el. topeni. Pokud k tomu patri pojistka 40A, tak to ma vykon max. 40 x 14 = 560 Wattu. A to je fakt malo. Navic Ti to prave v zime bude docela vybijet baterku, ktera pri nizkych teplotach a studenych startech bude dostavat i tak poradne na frak. Takze pokud nejezdis denne dlouhe trasy, abys baterku dobil, tak bych se do toho na Tvem miste nepoustel. Jinak ta odporova regulace, co tam ma Tvuj bracha, se drive davala do aut bez klimy. Kaja Citovat
kodajz Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 díky koloegové za rady. Dám na vás a nebudu řešit teplo takovým způsobem. Chtěl jsem co nejjednodušeji. Nezávislé topení drahé, nevyplatí se mi. Poslední možnost je předehřátí chladící kapaliny el.spirálou v okruhu na 220V Prý to hodně používají na severu. Je tohle dobré řešení ? Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 El. radiátor ze 406 je záležitostí pár stovek, ale nalámat ho tam by byl asi opruz, znamenalo by to řezání do tělesa topení, a kdovíjak to je s rozměry. El. topná spirála do okruhu motoru je řešení, pokud parkuješ u baráku, kde můžeš vytáhnout elektriku přes spínací hodiny. Citovat
hudy Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 Původně zaslal: kodajz díky koloegové za rady. Dám na vás a nebudu řešit teplo takovým způsobem. Chtěl jsem co nejjednodušeji. Nezávislé topení drahé, nevyplatí se mi. Poslední možnost je předehřátí chladící kapaliny el.spirálou v okruhu na 220V Prý to hodně používají na severu. Je tohle dobré řešení ? tak to opravdu nahore Skandinavci hodne pouzivaji, moc naftovy bufikum nefandi!! ja mam norskou Defa WarmUp a v zime paradicka. Citovat
kodajz Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 jj řezat do originálu se mi nechce, auto sice za málo peněz, ale pokud funguje, nevrtám do něho. Ta spirála se zdá jako super řešení. Mám barák, 220 V není přes noc problém a na šichtě v mrazech bych prodlužku taky natáhnul. jj už se těším kdy to vyzkouším. Díky. Citovat
vendym Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 má tady někdo namontovaný do 406 elektrický příhřev motoru - na 220 V- do vodního okruhu - třeba od Normans ? http://www.normans.cz/produkty/ohrev-chladici-kapaliny/univerzalni-prutokove-ohrivace Zajimalo by mě kde je to ve 406 umístěný a samo jaká spokojenost ? Citovat
kodajz Odesláno 25. říjen 2010 Autor Odesláno 25. říjen 2010 a nebo jestli někdo neřešil předehřev s elektrickou spirálou na 220V vloženou do hadice u motoru. Na aukro prodává nějaký polák už celek kolem 1400 kč. Samostatná spirála se dá koupit kolem 600 kč. Já bych i koupil už hotový kousek a ptám se na zkušenosti. A nebo kdo ví jak tohle řeší na severu??? Citovat
P607Olda Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 To je všechno otázka spolehlivosti (chvění, tlak atd). Zřejmě proto jsou ta zařízení od renomovaného výrobce, se zárukou, tak drahá. Až ti auto přestane jet v noci, s naloženou rodinou, tak... Takže pokud bych to řešil, tak jedině tak, aby to nesnížilo spolehlivost auta. PS: ve škodovce jsem měl elektrické topení na okno - spirálu nad tachometrem, asi 150 W. Pomáhalo to... tak všelijak, hlavně to dost cucalo z baterky a altík to po městě nestíhal dobít. Normans nabízí to topení do mrazových zátek, na stránkách není cena, ale snad ji zjistím. [upravil dne 26.10.2010 od P607Olda] Citovat
vendym Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 Na severu to řeší nejčastěji soupravou od DEFY - topná spirála do bloku a k tomu topný venilátor do kabiny a ev. ještě k tomu dobíjení baterky a pak spínací hodiny na dálku - jenže na 406 nejde dát spirálu do bloku, ale jen příložnou desku na blok resp. vanu motoru, ale to není ono a tak se nabízí topení od Normans - je to do vodního okruhu, má to dva termostaty - jeden provozní a druhý bezpečnostní, jenže i když to není nějak velký, je drobet problém to někam nacpat - u 406 66 kW problém není - dává se to zhruba do místa kde u 80 kW je intercoler, ale u 80 kW to tam právě nevleze a pak je \"babo raď\" jinak kompletní sortiment od DEFY prodává např. Molpir [upravil dne 27/10/10 22:09 vendym] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.