Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no já bych do tohoto nešel,osobně vím o případu,kdy to chlap mněl,bliklo mu to 3x a když vjížděl do zatáčky vkřižovatce a už mu to nebliklo,hned ho brali policajti,že neblikal v pravý čas

Odesláno

Já taky koketuju s myšlenkou si to udělat do mého miláčka a v tomto jsem udělal tento objev:

http://www.skodaoctavia.cz/zajimavosti/Trippling.htm

Pokud jsi ale našel hotový modul tak je to super, ale kdo by chtěl si to udělat doma, tak ten návod je docela dost podrobnej.

A co se týče toho \"sebrání\" policajtama, tak je to jako vždy problém mezi klávesnicí a židlí (volantem a židlí), protože Tripling není na odbočování na křížovatce...

Ale to je jen můj názor :-)))

Odesláno

Me se zase stalo, ze jsem objizdel cyklistu a trikrat to bliklo a najednou z krizovatky vyletelo auto, protoze si myslel, ze budu odbocovat, takze radsi klasicky \'klepnuti\' do packy :)

Odesláno

Jednotka trippling-u vo všeobecnosti pracuje tak, resp. je tak naprogramovaná, že používateľ nie je ochudobnený o jedno bliknutie alebo stále blikanie... Všetko závisí od naprogramovania... Väčšinou to sníma polohu páčky smeroviek a podľa toho vyhodnotí ďalšie blikanie... Čiže ak napr. iba ťuknem do páčky, tak 3x zablikajú smerovky, ak však páčku podržím po dobu jedného bliknutia, tak smerovky bliknú iba raz, alebo ak páčku zaaretujem a potom sa sama vypne, tak smerovky prestanú tiež blikať...

Ináč mne sa tá funkcia celkom páči... je to veľmi dobré pri vychádzaní z kruháča alebo na diaľnici...

• O 2 týdny později...
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

Zkusil jsem si zapojit modul trippling / trojblik.

Nakonec jsem trippling modul napojil vzadu u levého zadního světla.

A to přímo na konektor, vedoucí ke světlům. Ten jsem jen odpojil, konektor otevřel napájel se na \"+\" (12V), \"-\", a levý blinkr.

trippling01.jpg

Pravý blinkr jsem pak napojil v levém rohu kufru pod kobercem, kde jde svazek z pravé strany auta a stáčí se směrem dopředu.

trippling02.jpg

výhody:

- zapojení je opravdu jednoduché, nejtěžší je najít místo

nedostatky:

- u mého modulu nejde seřizovat délka blikání, takže bliká jinak než standartní blinkr v autě (není to žádná hrůza),

- řídící jednotka vlastně neví, že blinkr bliká, proto není dodatečné blikání nijak signalizováno

Odesláno

Mě tohle oslovilo na octavii .. je to luxusní na dálnice .. stačí klepnout a třikrát to zabliká a člověk se může plně soustředit na řízení. Ale asi navíc bych si to nepřidělával, už kvůli tomu že to není signalizováno na palubní desce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...