Fusion Odesláno 8. říjen 2004 Odesláno 8. říjen 2004 Neska sem měřil tlaky ve válcích ale moc mě to neříka takže: válec 1: 170Kpa (x100) válec 2: 120 válec 3: 120 válec 4: 170 válec 1 a 4 jedou dohromady a pak 2 a 3 co se z toho dá vyvodit? proč jsou ty dva nižší? Citovat
Fx Odesláno 8. říjen 2004 Odesláno 8. říjen 2004 Na to ti neodpovim, reknu ti jen to, ze kdyz jsem meril tlaky ja u svyho motoru, tak byly prvni tri valce 12,5 a posledni valec 11,5 (tusim atmosfer, ale v tomhle se, ac jsem matfyzak, nevyznam:D)... Ale ja mam jinej motor... [Editován dne 9/10/04 Fx] Citovat
Karel Odesláno 8. říjen 2004 Odesláno 8. říjen 2004 Není náhodou propalené těsnění mezi 2 a 3 válcem? Citovat
cpt. CHIP Odesláno 9. říjen 2004 Odesláno 9. říjen 2004 Hodnoty by mely byt co nejpodobnejsi. Cim mensi (zadna) odchylka, tim lepsi kondice. Citovat
kovi Odesláno 10. říjen 2004 Odesláno 10. říjen 2004 To je velkej rozdíl. 2-3- pístní kroužky nebo podpálený ventily nebo těsnění pod hlavou, ale to by se objevila voda v oleji nebo opačně. Když sundáš hlavu, nastavíš všechny písty do tak do půlky válců a naleješ všude stejně benzínu a pak budeš sledovat kde mizí, tam je chyba. Když to bude všude stejný, tak nesedí ventily. Citovat
VP605 Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 To Fusion: Rozdíl je hodně velký. Pokus se o identifikaci takto: do válce s nízkou kompresí stříkni trochu mot. oleje, nasaď kompresiometr a změř kompresi. Měl bys točit vždy stejně, aby výsledky byly komparativní. Pokud komprese stoupne, je závada na okolní hodnoty, je problém na kroužcích, pokud ne, je problém na ventilech. Stejně pokračuj na dalčích válcích. Olej se tam stříká jak je Ti určitě jasné, aby se dočasně dotěsnil píst ve válci. Pochopitelně musíš mít odepnuté zapalování. Citovat
Fusion Odesláno 11. říjen 2004 Autor Odesláno 11. říjen 2004 VP605: Pricip chápu. Co mám rozumět tím \"odepnuté zapalování\"? Jakože odpojený svíčky? Můžu tam tan olej nalít? A kolik? Dál by mě zajímalo která varianta je horší? Posléze která je dražší? O co tou kompresí přicházím? Hodně výkonu? Auto trochu pokuřuje... tak to vidím na ty pístní kroužky. To propálený těsnění.. nevím ale kolem každýho válce je v tom těsnění želežnej(?) kroužek, jak se to propálí? Ještě o tom s váma trochu pokecám než se do toho pustím Nezdálo se mě že by něco bylo špatný, ten tlak sem kontroloval jen tak protože sem kontroloval svíčky. Pokud tam něco je tak jedině už od doby co sem ten motor koupil. Jo, a jak obtížný je vyměnit ty kroužky? Díky Citovat
Fusion Odesláno 11. říjen 2004 Autor Odesláno 11. říjen 2004 Ještě mě napadá todle: měřil sem to úplně bez svíček takže teoreticky pokud bych dal do 3. válce svíčku a kompresiometr do 2. (nebo naopak), pak by se měl tlak u 2. svýšit. Pokud by bylo propálený těsnění. Problém vidím jenom v 2. a 3. válci. Zvláštní je, že 2. a 3. jsou na tom stejně. Pokud by byly vyglajdaný kroužky tak by ty válce měly trochu rozdílnou kompresi ne? Nebo sou oba vyglajdaný stejně... těžko říct... Citovat
Fusion Odesláno 11. říjen 2004 Autor Odesláno 11. říjen 2004 kovi: voda v oleji ani naopak nemám (nikde sem to nepostřehl). Pokud sundám hladu tak každopádně se musí přebrousit že? Citovat
Fusion Odesláno 11. říjen 2004 Autor Odesláno 11. říjen 2004 Ještě pár fotek pro představu. Toto je stará hlava. Citovat
Fusion Odesláno 12. říjen 2004 Autor Odesláno 12. říjen 2004 teďka sem jel s autem. v pohodě startuje, nic necuka. snad jen jestli tam není ztráta toho výkonu... Citovat
VP605 Odesláno 12. říjen 2004 Odesláno 12. říjen 2004 To odpojený zapalování bylo myšleno pro případ, že bys vyhodil jenom inkriminovanou svíčku. Když měříš s vyndanejma svíčkama-což je normální, tak samozřejmě ti nikde jiskra neskáče. toho oleje tak 2 ml a motor by měl být teplý. Olej se dobře rozteče a poměry ve válci odpovídají provozu-vztaženo k vůlím a netěsnostem. Přijeď na příští brněnský minisraz a pokecáme o tom. Už by jsme ho měli začít domlouvat. [Editován dne 12/10/04 VP605] Citovat
Fusion Odesláno 12. říjen 2004 Autor Odesláno 12. říjen 2004 jouha, další chyba, dělal sem to za studena... na příští sraz se snad dostavím, a vezmu CD Citovat
VP605 Odesláno 13. říjen 2004 Odesláno 13. říjen 2004 Při měření komprese jdou dva požadavky proti sobě. Nemají se povolovat svíčky a vůbec všechno na teplým-horkým, ale komprese potřebuješ na horkým, abys dosáhl stavu těsnosti válců za chodu motoru i promazání soustavy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.