Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Octavia 2

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem David 106s16

Tak nez napisu muj posledni prispevek, tak par veci na uvod.

Vsechno pisu z hlavy, nikde nic nehledam, takze se muze stat ze se sem tam spletu. Asi bych mel opravit, ze az do roku 2004 Peugeot nepouzival automaty s vice nez 4mi stupni. Jeste jsem mozna nepresne napsal jednu vec, psal jsem, ze Peugeot nema robotizovanou prevodovku, ale zapomel jsem ze Citroen ji ve svem VTR ma, takze snad je to otazka casu, nez se objevi i v Peugeotu, zatim tam ale neni.

Az do ted sem proti nikomu nic osobniho nenapsal, snazim se psat o faktech, prispevky typu \"LZES\" a \"jdi si na jine forum\" si nechavam pro sebe a dal to tak hodlam delat. Mam tady na nektere lidi svuj nazor, ale proc to ventilovat?

Tak pro Vectora:

kdyz kdysi Peugeot delal motory XUD, byly to snad nejlepsi diesely na svete, montoval je do svych aut kde kdo, v Suzuki Vitara sou ty motory mozna dodnes. Pak ale Fiat v roce 89 prisel se systemem TDi a vtu chvili si myslim, ze PSA zacal ten vlak ujizdet, VW taky celkem rychle prisel se svym TDi a Peugeot dal resil problemy s praskajicimi hlavami u svych komurkovych motoru. AZ v roce 98 prislo HDi, tam nakupem licence od tusim BOSCHe potazmo FIATa nic nezkazili, mouchy ma po uvedeni na trh asi kazdy motor. Jenze jine automobilky uz mely v te dobe i 5ti a 6tivalce (a nerikej ze do 605ky by ho nepotrebovali, do 4o6ky asi taky), dnes maji jinde i 3valce, 8mi valce, jen to V10 TDi se mi zda extrem. Takze tady si myslim ze Peugeot uz davno neni leaderem ve svete dieselu. No a filtr pevnych castic FAP se mi zda taky jako slapota vedle, nebo alespon jako unahleny krok, proste to tam je i kdyz ostatni to jeste nemusi mit. Jinde jsou schopni EURO4 splnit i bez tehle filtru, treba Mercedes jej za priplatek dodava taky.

To same u V6, pekny motor, jen co je pravda, ja ho muzu velmi, ale ostatni uz jsou jinde. Ted Peugeot zacina pouzivat variabilni casovani, nevim jestli na obe vacky, nechce se mi to hledat, ale sned jo. Ale BMW ma svuj double vanos uz hodne dlouho. U peugeota videt 8mi valec asi nikdo nechce, na takovy motor proste zatim nemaji dostatek prestize a do predokolky by to stejne jaksi nebylo ono.

Ad 4x4. Seriovou 4x4 prestali delat ve 405ce, dnes je jen v Partnerech a Boxerech, jenze to nevyrabi Peugeot, ale Dangel. Dokonce oficialnim dovozcem verzi 4x4 do CR neni Peugeot CR, nybrz pan Tichy tady z Ostravy. Jestli to nekdo vyuzije nebo ne, je jeho vec, u jinych znacek si to proste priplatit muzes, u Peugeota ne.

Ad prevodovky. Prevodovka z 205ky z roku 87 je temer na chlup stejna s prevodovkou z roku 98 treba ze 406. Co stacilo kdysi, dnes uz stacit nemusi, razeni tahly bylo hrozne, ted co tusim od roku 01 zacali pouzivat bowdeny se to o malinko zlepsilo. Ale zase, tady PSA na spici neni. K tem automatum, zadna znacka si automaticke prevodovky nedela sama, vetsinou to jsou ZF nebo Aisin, takze je to jen otazka, co si u peugeota prali, tady jim asi krivdim.

K tvym upravam na 240PS za hubicku: Jiri Theimer si nedavno nechal u Vojtechu poskladat motor do sve 306ky co s ni jezdi kopce, vicemene mu to poskladali z veci co jim tak ruzne zbyly, kdyz jsem se ptal co to stalo, tak rekl jen ze pod ctvrt to nebylo. Skoda ze nevedel o tobe Vectore, ty to umis pomoci lehouckych uprav z toho motoru dostat taky a dokonce by sis to dal do seriovky. Jo, jen tak na okraj, vna tom motoru od Vojtechu mu odbrzdili taky 240PS.

Ad T16. Jasne ze byla i 205 T16, byla to homologacni serie, takovou serii ale MUSEL udelat kazdy, kdo chtel startovat ve skupine B. Takze i AUDI QUATTRO, LANCIA DELTA S4 STRADALE, dokonce i SKODA 130 RS, ti to ale osidili, dodnes se vykladaji historky jak komisarum z FIA jedno auto ukazali petkrat. Jo, sem tam se ty 205ky daji koupit, nedavno byla na prodej jedna po Jeanu Todtovi. A ješstli si myslis, ze to musim ted rychle hledat na netu, tak tady jsem o tom psal uz nekdy pred rokem.Konec koncu i ty sis neco pridal.

K audi S2. Nanapsal jsem ze byla lepsi nez 405, ty jsi chtel slyset o nemeckem ekvivalentu, takze ja ti rikam S2.

A uplne na zaver, Peugeoty mam rad, poslednich 6 let se vsechno toci jenom kolem nich, ale v posledni dobe mam opravdu dojem, ze jim ten vlak poodjel.

[Editován dne 14/10/04 David 106s16]

Podívej kvailtam motoru se nepozná podle počtu válců a PSA dělalo vždycky čtyřválce.

(nevim mě taky dělá dobře, když mám pod kapotou víc válců to bude asi deformace)

Že teď pro civilní sektor soustředili poroznost hlavně na HDi dokazuje fakt, že chystají V6 HDi , protože V6měli vždycky jen v jednom vydání a benzinen jako vrchol běžné nabídky. Ano variabilní časování tak jak ho známe z BMW přidali do tohomotoru až poměrně nedávno, jenže podíval ses taky co to tomu motoru přineslo ? žádné drama sen nekoná že ....

Já ti necpu , že to nebyla homologační série, jen mi zkus najít takovou věc od Pašíka. Na hodnotě toho auta dneska se samozřejmě podepisuje i rok výroby a zrušení skupiny B.

Spíš mě překvapuje, že nezačneš tahat S8 a srovnání s Peugeotem. Když se dívám na tvůj nick, tak 106S16 má němec kde ? a 306S16 věřim M3, ale proč tahat tolik značek proti jedný.

Když jak říkáš sleduješ vývoj, tak u toho i zkus přemýšlet, vyvíjí se to co je v dané chvíly potřeba. Převodovka taky musí sedět s charakteristikou motoru a auta. DSG konkrétně je technicky neuvěřitelně na víši a v háji sou zní nejen frantíci , prostě je to moc dobrá převodovka. Nemám strach že se něčeho takového nedočkáme viz kvalita automotické převodovky ve 407.

Ohledně FAP a licence od Bosche nevím jak na to reagovat. HDi by podle všecho splnilo EURO4 i bez FAP, vtip je v tom, že od určitého limitu se bez takové věci plnit nedá. PSA prostě vymyslelo FAP a má ho jako funkční řešení i do budoucna. Viděl si nějáký vznětový motor, kdy na čerpadle na rampě nebo dalších dílech nebylo napsáno BOSCH ? jasně když je tam náhodou napsáno něco jiného, kdždý by spíš chtěl aby to sakra neměl ve svym autě.... víš vůbec jak HDi dál vypadá ? (tedy od vstřikovačů dolu celej motor) To je technický řešení ža člověk žasne a ty mi tu vykládáš o zaspanym vývoji a licencích....

:bojim

O 4X4 sem ti napsal jestli o té konstrukci něco víš a jestli máš pocit, že je to bežně výhoda, ne jastli je sem vozí pan Tichý pro užitkové vozy.

Úpravy na tom dvoulitru jsou lehoučhé, nikoli levné. (rozuměj za pár korun jak říkáš)

Musel si rozebírat spodek motoru ? Musel si snižovat hlavu ?

Podle toho co sem viděl (sám to nedělám bo mám HDi) Se přehodí vačka, předěká sání, přechody hodí se komplet výfuk a změníš soft v jednotce a seš tam. Ve světě se takové úpravy dělají celkem běžně. Dělají je i lidi co to maj ve 306 na normální ježdění.

Těch 240PS sem ani neplácnul, sou to běžně dosahovaný výkony na brzdě.

Takže žádná turbína, žádný nitro, převrtávání motoru a podobný zběsilosti.

Jestli za to dáš půl mega tak mě to fakt mrzí, ale co ti na to mám říct.

Jestli to vidíš jinak tak to napiš celkem mě zajímá co ste s tim dělali , ale jinak snad ani už nic neříkej už mě to trochu uráží.

[Editován dne 14/10/04 vector]

Odesláno

To vidim na nekonecnou diskuzi, ale bavi me to, tak proc ne, je to lepsi nez sem latat smajliky.

Ad pasik a rallye: uz sem tady uvedl Audi Quattro, vlastne prvni auto s prakticky vyuzitelnym pohonem 4x4 v rallye. Jen si nejsem jisty, jestli uz v te dobe to bylo VW. Jo, jen tak mimochodem, predtim sem to zapomel zminit, jek si zminoval rallye a Ferrari, tak taky to kdysi skouseli, myslim ze s tristaosmickou (to je ta co s ni jezdi Magnum, at to nemusis hledat:D), pak vlastne i Stratos mel motor Ferrari.

Srovnani 106S16 a nemec, to ze srdecnich duvodu nemuzu udelat, na stosest zadny nemec nema, jen japonci. Ale takove POLO G40........

Ad licence na HDi: historie byla jednoducha, vymyslel to Fiat, pak to prevzal BOSCH a ten to zdokonalil a uvedl do zivota. Neni pravda ale, ze by to jen Bosch vyrabel, i v Peugeotech najdes HDi od Siemense, u Forda ( a to je vlastne taky motor Peugeot) zase pouzivaji dily vstrikovani od Delphi.

K tomu motoru se 240 PS se ti fakt uz nebudu nejak moc vyjadrovat, jen bych snad rekl, ze litrovy vykon na seriovych motorech kolem 100 PS je uz opravdu spicka, za kterou se nestydi ani v Maranellu, pomoci jine vacky a vylesteneho sani a kanalu se tam moc dostat nejde.

No a na zaver neco osobniho, nejsem zadny blbecek, co videl motor akorat na fotce, tak si, prosim te o to, priste odpust ty poznamky typu \"vis vubec jak HDi dal vypada?\" a \"radeji uz nic nepis, bo me to urazi\".

Odesláno

To vidim na nekonecnou diskuzi, ale bavi me to, tak proc ne, je to lepsi nez sem latat smajliky.

Ad pasik a rallye: uz sem tady uvedl Audi Quattro, vlastne prvni auto s prakticky vyuzitelnym pohonem 4x4 v rallye. Jen si nejsem jisty, jestli uz v te dobe to bylo VW. Jo, jen tak mimochodem, predtim sem to zapomel zminit, jek si zminoval rallye a Ferrari, tak taky to kdysi skouseli, myslim ze s tristaosmickou (to je ta co s ni jezdi Magnum, at to nemusis hledat:D), pak vlastne i Stratos mel motor Ferrari.

Srovnani 106S16 a nemec, to ze srdecnich duvodu nemuzu udelat, na stosest zadny nemec nema, jen japonci. Ale takove POLO G40........

Ad licence na HDi: historie byla jednoducha, vymyslel to Fiat, pak to prevzal BOSCH a ten to zdokonalil a uvedl do zivota. Neni pravda ale, ze by to jen Bosch vyrabel, i v Peugeotech najdes HDi od Siemense, u Forda ( a to je vlastne taky motor Peugeot) zase pouzivaji dily vstrikovani od Delphi.

K tomu motoru se 240 PS se ti fakt uz nebudu nejak moc vyjadrovat, jen bych snad rekl, ze litrovy vykon na seriovych motorech kolem 100 PS je uz opravdu spicka, za kterou se nestydi ani v Maranellu, pomoci jine vacky a vylesteneho sani a kanalu se tam moc dostat nejde.

No a na zaver neco osobniho, nejsem zadny blbecek, co videl motor akorat na fotce, tak si, prosim te o to, priste odpust ty poznamky typu \"vis vubec jak HDi dal vypada?\" a \"radeji uz nic nepis, bo me to urazi\".

Ptal sem se jestli víš jak 4x4 funguje a jak se odlišuje civilní a závodní verze pohonu 4x4 . A jeké jsou potřeba výkony.

Jistě, že na nezpevněném povrchu jim první čtyřkolka ujela. Znovu opakuju, že v civilní verzi nevidim pro 4x4 praktické využití, pokud nejedu v zimě do kopce.

Já sem si taky dřív pletl pojem a průjem, ale to už je tak pětadvacet let.

Na jednu stranu tvrdíš, že zaspali vývoj a na druhou stranu, že znáš HDi. Co je na tom motoru konstrukčně zastaralého ?

Víš co k těm 240HP se fakt už nevyjadřuj, to máš pravdu bylo by to uplně zbytečný.

Tohle je házení sviní na zeď.

Odesláno
Napsán autorem Ráďa

to je počteníčko paráda už se těším na pokračování

Co třeba tohle... podle posledních zpráv bude nové Audi (B7) RS4 poháněno osmiválcem o výkonu 425 koníků a bez turba... to by mohlo stačit i místním náročným odpůrcům turbovozů, nebo ne?

58033.jpg

58034.jpg

58036.jpg

58037.jpg

58038.jpg

Odesláno

Tak toho se nebojim, tohle Audi nezvladne, takovyhle motory umi jenom BMW a Honda a ne pseudo lidovy vuz. Ten motor na to mit nebude a radi tam to turbo daji :). Pokud to zvladne, tak uz se tomu bude moct i rikat auto, ale M3 stejne bude lepsi.

Odesláno
Napsán autorem vector

Ptal sem se jestli víš jak 4x4 funguje a jak se odlišuje civilní a závodní verze pohonu 4x4 . A jeké jsou potřeba výkony.

Jistě, že na nezpevněném povrchu jim první čtyřkolka ujela. Znovu opakuju, že v civilní verzi nevidim pro 4x4 praktické využití, pokud nejedu v zimě do kopce.

Já sem si taky dřív pletl pojem a průjem, ale to už je tak pětadvacet let.

Na jednu stranu tvrdíš, že zaspali vývoj a na druhou stranu, že znáš HDi. Co je na tom motoru konstrukčně zastaralého ?

Víš co k těm 240HP se fakt už nevyjadřuj, to máš pravdu bylo by to uplně zbytečný.

Tohle je házení sviní na zeď.

Nejak ti nerozumim. Jak jako jak funguje 4x4? Myslis treba jako torsenuv diferencial, nebo haldex nebo nevim co? Nebo jak funguje kazdy system zvlast u kazde automobilky? No je fakt, ze temer kazda znacka nejake 4x4 ve sve nabidce ma, az tedy na male vyjimky, ze (mezi temi znackami myslim). A vsichni pouzivaji neco jineho, asi by to bylo na dlouho se tady rozepisovat. Jaky je k tomu treba vykon? Nad tim sem neuvazoval, ale panda tech koni taky moc nemela a je to dodnes rekordman v poctu prodanych vozu s 4x4.

Nekde sem napsal ze HDi je konstrukcne zastarale? Pak jsem tedy opravdu vul, to ano. Napsal jsem, ze Peugeot nez prisel s HDi, tak vyrabel motory, ktere uz byly zastarale. A ten sestivalec mel prijit mnohem driv, opravdu si myslim, ze by ho meli kam dat a ze by se prodaval dobre. A jeste jednou podotykam, system common rail nevymysleli u Peugeota, Peugeot toto vyrabi za urcitych podminek ne nepodobnych licenci.

Odesláno

BTW, se mi libi jak se tady VWfilove ohaneji tema nejlepsima konceptama, ale to ze v Superbu jezdi vytecny 2,0 85 kW, vas nechava naprosto hladnymi :papa, tohle si nedovoli jedina ani vjetnamska automobilka :papa

Odesláno

Nejse VWfil, nebo jak to hrozne slovo je, jen tady vyjadruji lehkou litost nad tim, ze Peugeot neni lepsi nez nejaci fasouni z Volfsburgu. Jo, do Skodovek se dava v podstate odpad, prvni jakost jde do jinych znacek, prece si nebudou delat konkurenci ve vlastnim hnizde.

Odesláno

A hele, vy zaryti Peugeotaci, kteri nepripousteji existenci niceho jineho nez zabozroutskych aut, v cem teda je podle vas Peugeot dlouhodobe na spici mezi ostatnimi automobilkami? Kde neni jen sedy prumer?

Krome designu, ten maji asi hned po italech nejlepsi. A jeste se jim povedla zadni naprava na 407. Ale jinak uz si fakt na nic nevzpominam.

Odesláno

A hele, vy zaryti Peugeotaci, kteri nepripousteji existenci niceho jineho nez zabozroutskych aut, v cem teda je podle vas Peugeot dlouhodobe na spici mezi ostatnimi automobilkami? Kde neni jen sedy prumer?

Krome designu, ten maji asi hned po italech nejlepsi. A jeste se jim povedla zadni naprava na 407. Ale jinak uz si fakt na nic nevzpominam.

Asi takhle, ackoliv bych mel byt zarity zabozrout, tak jsem prece jenom, kdyz jde o penize, tak nastupuje rozum, cili, kdyz jsem kupoval ted novy auto, tak 406 nemela jednoznacnou pozici, vybiral jsem z hodne znacek, ale nakonec, mi zase zustala ta 406, nevim cim to bude, dkyz je to celkem srot a VWckum a skodofce nesaha ani po ventilky. Tzn. Kdybych nasel auto, ktery bude splnovat to, co jsem psal uz driv v tomhle threadu, tak to 406 vubec byt nemusela.

Proste me nasrala tvoje lez, ze peugeot ma jenom ubohou 4 st. automatickou prevodovku, jestli se te to dotklo, tak se ti omlouvam a prohlasuju, ze okamzite napisu do peugeotu at zacnou zase davat osvedcene 4st. automaticke prevodovky, aby zase zapadla do sediveho prumeru, staci?? Proste VW rulez!!!

PS: Pro ostatni, celkem me zarazi, ze tady reaguje vic vwfilu nez peugeotaku, je mi to osobne lito, protoze stat se tohle na jinym foru, tak by si tu svoji znacku hajili daleko vic.

Odesláno

Masinko, ja si myslim, ze si to moc beres. Pokud budu mit moznost tak budu jezdit jakymkoliv autem, ktere mi bude vyhovovat. A vubec to nemusi byt pazout. Proste tedko ho mam a mam ho i rad, ale to neznamena, ze bych musel byt slepy ... tohle myslim jen obecne, nikam s tim nemirim nebot na to koukam jen jako uzivatel (aby mne nekdo nebral doslova).

Mne taky zivi Micro$oft a stejne si do nej rejpnu. Ale to jen proto, ze do toho vidim ... narozdil od tech co se nekonecne hadaj na diskuzich treba na zive a mysli si, ze prectenim nejakeho odborneho webu a \"administraci\" sveho domaciho kompu spolkli veskerou moudrost.

No a pristi rok si nejspis koupim 406, pokud mi nekdo nenabidne neco lepsiho ... ;)

Odesláno

Asi bych se přidal k zastávání se značky Peugeot, ale upřímně už asi dvě stránky dozadu nevím o čem je tady řeč!

Nerozumím motorům a vím jen velice okrajově jak fungujou, takže se do této debaty nepouštím. Co ale vím, tak je to, že mi vždy Octávka v 1.9TDi s mým základním 2.0HDi na dálnici ujela. :cool:

Odesláno
Napsán autorem Masinka

Asi takhle, ackoliv bych mel byt zarity zabozrout, tak jsem prece jenom, kdyz jde o penize, tak nastupuje rozum, cili, kdyz jsem kupoval ted novy auto, tak 406 nemela jednoznacnou pozici, vybiral jsem z hodne znacek, ale nakonec, mi zase zustala ta 406, nevim cim to bude, dkyz je to celkem srot a VWckum a skodofce nesaha ani po ventilky. Tzn. Kdybych nasel auto, ktery bude splnovat to, co jsem psal uz driv v tomhle threadu, tak to 406 vubec byt nemusela.

Proste me nasrala tvoje lez, ze peugeot ma jenom ubohou 4 st. automatickou prevodovku, jestli se te to dotklo, tak se ti omlouvam a prohlasuju, ze okamzite napisu do peugeotu at zacnou zase davat osvedcene 4st. automaticke prevodovky, aby zase zapadla do sediveho prumeru, staci?? Proste VW rulez!!!

PS: Pro ostatni, celkem me zarazi, ze tady reaguje vic vwfilu nez peugeotaku, je mi to osobne lito, protoze stat se tohle na jinym foru, tak by si tu svoji znacku hajili daleko vic.

Uz sem to nekde napsal, mel jsem napsat, ZE DO ROKU 2004 POUZIVALI JEN 4 STUPNE.

Takze mea culpa, mea maxima culpa

Odesláno

Tak já si taky přisadím!

Proč když je VW tak skvělá a technologicky vysoce postavená firma, tak proč se o jejich technologii Pumpe Duese automobilky nepřetahujou, ale čím dál víc jich vynakládá miliardy na vývoj modifikovaných verzí Common Rail. Jo a ještě něco. Měl jsem možnost dělat tohle: VW Passat 1,9 TDi PD r.v.2001 125.000 km vadný vstřikovací trysky cena nových (4ks) 100.000,- no to si snad \"Lidovci\" dělají prdel ne???:bojim

Odesláno

Wow :o

To je na mě moc textu.

Každej uzná že nova Ova stoji za houby.

Kamos teďka koupil Passata ... 80tis (ověřených)km, sice základní výbava ale říkal že je to 10x lepší než Okta1 (jezdil sní)

Ikdyž bych si šáde nekoupil, ani 120 ani távu, to sou auta pro firmy co mají love,

Řekněte mě jedinej důvod proč si koupil távu oproti Passatu.... budu to popírat do smrti

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...