Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Bylo psáno v jiném vlákně, že se to nevyplatí. Jelikož, když se zavaří jedna dirka, za chvíli se vedle udělá další. Pokud je chladič mechanicky poškozen, tak to je jiná, tam je oprava na místě. Pokud chladič vyrezá stářím, tak se vyplatí koupit nový.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Hlavně, že už běhá, ale myslím, že po otevření okruhu se musí vyměnit i vysoušeč ... ten jsi také měnil? Já nevím, co je na tom pravdy, vždycky to do vláken píše Ferry :)

Odesláno

Já ani pořádně nevím, jenom mám zas problém s klimou já. Po 14 dnech od naplnění (na testu těsnosti nic nenašli) to syčí v palubce a chladí to nějak málo :grr Tak večer si vezmu UV trubici a prolezu auto ... jsem zvědavej, zda něco najdu ...

Odesláno

Když jsem já nechával naplnit klimatizaci poprvé,tak mu ten plnicí přístroj taky ukazoval že je vše ok a tak jsme to naplnili a během 2 hodin už klima nefungovala.Pán mi říkal že ten stroj když to vakuuje a testuje na těsnost tak nevyvine takový tlak jak kompresor klimatizace.

Odesláno

Mě zase řekli, že při vákuu se mohou trubky na sebe více přilepit, takže jim to nic neukáže. Uvidím, zda večer něco najdu, podle toho se rozhodnu co dál ... zda ten boj nevzdám a nebudu jezdit bez ní ... taky auto už má 10 let.

• O 7 let později...
Odesláno

Kde jsou nejčastější uniky u P307sw? též řeším netěsnosti. Po naplnění (600g) to vydřží cca 4 dny :). už druhou noc hledám UVčkem díru a začínam být bezradný, když by byl unik v kabinové časti (na výparníku) bude barva vidět v odtokové trubičce na kondenz? 

Odesláno

Já si s klimou zažil taky své a nakonec to vše pochopil a vyřešil.

Klimakompresor opravdu v plné zátěži dokáže vyvinout takový tlak, že to plnička ani zdaleka nedokáže.

Nejčastější úníky chladiva u 307? Ventilky na trubkách (kde se plní), pak chladič a v neposlední řadě expanzní ventil, který když správně nespíná a nevpouští chladící směs do celého okruhu tak se chladivo taky ztrácí ale kde, to nevím ? Ve výparníku? Ale tam kondenzuje zbytkové chladivo a sražená voda, klima pak chladí čím dál míň a následně po vypnutí smrdí jak staré fusekle.

Odesláno

já už spekuluji opravdu nad vším. napadlo mě jestli když by to utíkalo v kabině z výparníku tak by ta zelená reflexní sra.ka mohla společně se zkondenzovanou vodou vytékat pod auto. mam odstrojené kryty pod volantem a boční u toho středového tunelu a uvčko nic neodhalilo. i kdy vysadím to gumové kolinko na kondenz a posvítím do něho tak je naprosto čisté jako když ho včera vyrobili, zkoušel jsem do něho střčit plastový pásek jestli tam nevypatlám tu zelenou věc a nic, okolí kompresoru vše čisté bez známek barviva to samé potrubí až za motor kde zalézá do kabiny. přední chladič se zadá být taky v pohodě ale na 100ˇ% to zjistím až sundám narazník a saharu. už jsem bezradný a psychicky na dně , ještě chvíli a najdou mě tu cukat se v křečích.

Odesláno

U mě to bylo podobně, po naplnění to chvíli normálně fungovalo, až nakonec po pár dnech zas klima nenaběhla. Technik napřed vyměnil ventilky - nepomohlo. Tak potom usoudil, že to bude chladič, protože se prý často prožere solí a dorazí to nějaký kamínek. Sehnal nějaký v akci za 2500, vyměnil, a od té doby (už je to přes rok) je všecko OK.

Odesláno

Přidám se s laickým pohledem, třeba pomůže. Můj mechanik používá prý podle nejnovějších trendů k testování dusík, čili není potřeba plýtvat předraženým chladivem. V současnosti mi odhalil dírku přímo v "radiátoru" v palubovce a slibuje mi, že mi ji se šikovnými parťáky zavaří. Takže tohle je taky jedna z možností. Poreferuju, jak jsem dopadl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...