Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, nedavno jsem si nechal dovezt z Nemecka P406 1,8 16V (rv 98). Auto je skvele, byl to muj sen. Nechal jsem vymenit par drobnosti k dokonalosti.

Ale zjistil jsem ze motor ma dle me dost vysokou spotrebu :-( Mimo mesto sem na 10 litrech a to jsem se snazil jet opravdu lehkou nohou, 90-110 km/h, trasy do prace cca 30 km a zpet v plynulem provozu. Auto jsem dal na diagnostiku (sice ne do autoriz. servisu Peugeot, ale BOSCH linku meli sam. taky). Merili lambdu, katalyzator, palivovou soustavu atd. Nic nenasli, motor pry slape jako hodinky a ma presne predepsane parametry. Jedine co se jim zdalo divne, ze ukazuje teplotu cca 70st C. Ze by to mohl byt spatny termostat, motor hodne chladi a elektronika micha bohatsi smes (neco jako sytic). Termostat jsem vymenil ale je to stejne. Motor se zahreje na 70st C a tak drzi.

Jake mate teploty vy?

Nemel nekdo podobny problem?

(uz jsem z toho fakt nemocny:-(

Diky za help a P406 zdar...:-)

Odesláno

ja mam bezne 95 a vic, ve meste az 110.

Mozna ze bude spatny jedno z cidel teploty co jsou prisroubovany na tele termostatu, jsou tam dve, jedno pro ukazatel na palubce, druhy spesl jen pro ridici jednotku motoru, nekdy tam je jeste treti a to je pro jednotku klimatizace.

BTW zkousel jsi zmerit teplotu napr vody v chladici normalnim teplomerem, to jen pro porovnani co ukazuje teplomer na palubce a jaka je skutecnost

Odesláno
Napsán autorem Ferry

ja mam bezne 95 a vic, ve meste az 110.

Mozna ze bude spatny jedno z cidel teploty co jsou prisroubovany na tele termostatu, jsou tam dve, jedno pro ukazatel na palubce, druhy spesl jen pro ridici jednotku motoru, nekdy tam je jeste treti a to je pro jednotku klimatizace.

BTW zkousel jsi zmerit teplotu napr vody v chladici normalnim teplomerem, to jen pro porovnani co ukazuje teplomer na palubce a jaka je skutecnost

No jo to jsem jeste nezkousel. Pokud by byla realna teplota spravna-vyssi tak by to znamenalo zrejme spatne teplotni cidlo pro palubku. To by ale bohuzel se spotrebou nic nevyresilo. Jedine ze by bylo take spatne cidlo teploty pro ridici jednotku.... a to neni moc pravdepodobne. Kazdopadne dik..

Odesláno

S teplotou jsem na tom uplne stejne jako Ferry, pri jizde do 90, ve meste do 100, kdyz to vyleze na 105, zacne chladit, max to vyleze k tem 110... Spotreba kolem 7 litru dlouhodobe

Odesláno

jo,jo i me se hreje na devadesat v kolene v lete to jde na 110°C

Co se tyka spotreby - 1,8 16V - predpokladam ze tam mas motor XU7J4/Z/L3 a to znamena 12,2 (11,9) mesto - 6,7(6,4) mimo mesto a kominovanou 8,7(8,4) + stari motoru + najete kilometry (nerikas kolik, ale pres 150.tis pocitam) - nevim cemu se az tak divis. Pokud koukas na spotrebu mel jsi kopit 206-ku 1,1ku :)

Jinak me se to dari drzet tak mezi 7-8 litry :)

Odesláno
Napsán autorem Sepp

jo,jo i me se hreje na devadesat v kolene v lete to jde na 110°C

Co se tyka spotreby - 1,8 16V - predpokladam ze tam mas motor XU7J4/Z/L3 a to znamena 12,2 (11,9) mesto - 6,7(6,4) mimo mesto a kominovanou 8,7(8,4) + stari motoru + najete kilometry (nerikas kolik, ale pres 150.tis pocitam) - nevim cemu se az tak divis. Pokud koukas na spotrebu mel jsi kopit 206-ku 1,1ku :)

Jinak me se to dari drzet tak mezi 7-8 litry :)

kdyz napsal ze jel lehkou nohou 90-110 km/h a mel spotrebu prez 10 l, tak neco neni v poradku, protoze prez deset nemam kombinovanou ani ja.

Odesláno

Diky za rady, spis jsem chtel resit tu teplotu motoru, protoze si myslim ze to se spotrebou primo souvisi.

Nicmene i kdyz vemu v uvahu stari auta, najetych 100tis km atd atd tak to nemuze zrat 10 litru a topit na 70°C pri takovem stylu jizdy. S Fabii 1,4 40kW jsem se pri stejnem stylu jizdy dostal na nejakych 4,8 l/100 km (to jen pro informaci).

Jeden znamy ma da se rict stejne auto se vsemi parametry a ten jezdi stejnou trasu za 6,5 l....

to Sepp: trosku si odporujes v tom co pises... Na spotrebu samozrejme hledim - u tohoto auta by mela byt jina. A tvrdim, ze neni pravda ze cim vetsi obsah motoru tim je dlouhodoba spotreba vyssi. Silnejsi auto prece tak netocis atd.

to FX: super clanek o demontazi budiku.. Bez nej bych to nedal a moje palubka by byla po tme :-) Trochu me sakra zaskocila cena kontrolek (kdyz jsem je konecne sehnal :-(

Odesláno

Dik za pochvalu :), fakt to potesi, hlavne fakt, ze jsem to nedelal zbytecne :). Cena kontrolek - ty myslis zarovicky? Kolik jsi za ne daval? Ja daval, tusim, za 1,2W zarovicku 17 Kc za kus, a to jeste u benzinky, protoze jsem byl asi 150 km od Chipa u kamarada na chalupe...

Jeste k te spotrebe, sice vim, ze nemate BMW pozitivni lidi moc v lasce, ale nepomohl jsem si (jelikoz k nim patrim) a dam sem odkaz na diskusi o spotrebach dosahovanych prave starymi BMW s vetsimi objemy nez mas ty. Pokud se ti ta spotreba zda moc, zda se ti spravne... S Imprezou GT z roku 97 jsem najel docela dost a spotreba mezi 9 a 26 litry, dlouhodobej prumer za 20.000 Km je 13 l/100 km...

Diskuse o spotrebach zde:

http://forum.e30.cz/viewtopic.php?t=7902&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=20ed8e804208e7a5bebae07af28353cd

Odesláno

Je mi jasne ze s tim nebudu jezdit za 6 litru jako s nejakym novym HDI, ale 10 je moc. Za 10l jsem jezdil s R19 16V 99kW rv. 82, ktera mela nalitane 180 tis km a to jsem s tim blbnul jako silenec. Pokud to clovek krotil tak jsem byl na 8l.

Ohledne zarovicek - tech malych 1,2W v plastove patici jsem vyplazl neuveritelnych 44 kc (bral jsem jich rovnou 10ks - pry uz je to doprodej :-( Jsou to NARVY a sehnal jsem je na www.autolamp.cz

Tenhle typ je proste nejdrazsi se vsech tech desitek typu do ruznych aut :-( Ale hlavne ze uz sviti....

Hele nemas jeste nejaky tip kde bych sehnal ten ramecek na neoriginal radio ?? Novy teda zrovna kupovat nechci...

Odesláno

Tip - no leda vrakac, taky to budu resit... Chip to bohuzel v katalogu (zatim?) nenasel, od nej by to bylo mozna za OK cenu...

Ale ty zarovicky byly u tebe fakt za nejakou moc premrstenou cenu, kdyz i ja jsem to koupil u BENZINKY za min nez polovinu, to je nejaky divny...:bojim

Odesláno

ja to mam tak kolem 100C a diskutovali sme spolu z FERRYM a je to unas 2 stejne:D:D:D :papa

Odesláno

No ja bych tipoval ten problem s teplotou bud na cidlo, ze keca nesmysly, pripadne budik - zkus jak tu nekdo psal zmerit teplotu normalnim teplomerem at vis, jakej je real a jestli budik nekeca kraviny.

Druha moznost: jestli jsi koupil nejakej neznackovej termostat, nebo znackovej, ale srackovy znacky jako treba Gates, tak je tohle docela mozny. Zrovna s tim Gatesem mam mizernou zkusenost a od ty doby berem Wahlery a je klid. Sice je Wahler drazsi, ale o dost kvalitnejsi, rychleji reaguje na zmeny teploty atd.

2 Fx: ohledne toho ramecku - jsi rikal ze na to nespechas, ze teprv mozna budes davat radio, takze popravde receno nenasel jsem ne ramecek, ale nenasel jsem ten katalog, neb jsem nejak nestihal...kdyztak mi to pripomen na ICQ a rovnou pripis rozmery toho ramecku, nebo jestli dame dneska / zejtra nejakyho spicha a das mi to video a nafotime nejaky ty photos...

Odesláno

No tak znacku termostatu neznam, menil mi ho jeden znamy, ale zjistim to. Tak me napada co kdybych zkusil ty cidla prohodit, treba jen svorkovnice... Mozna je to hovadina, jen me to teoreticky napadlo. Treba bych poznal jestli ukazuje blbe nebo jak.

Kde je nejlepsi zmerit tu realnou teplotu? V nadrzce asi ne co...

Odesláno

Tu znacku termostatu urcite zjisti, Chip ti k tomu zcela jiste neco rekne;)

OT 2 Chip: Vsak ja na to nespecham, vzdyt jsem tam psal, ze asi zatim ;) Spicha dat muzem dneska, zitra budu asi jeste neco koumat na dilne, jelikoz nejak nechavam stale louzicky, jak jsem ti rikal v nedeli o pulnoci u benzinky pri sledovani toho krasnyho modryho golfu \"v tuningu\":D. Vzhledem k tomu, ze louzicky nejsou cerveny a menil jsem pred tydnem jak tesneni pod vanou, tak manzety poloos, tento stav se mi nezda a budu to muset behem vikendu okouknout na jame, a tam nevim nevim, jestli bys zase trefil...:papa

Odesláno
Napsán autorem off_cz

No tak znacku termostatu neznam, menil mi ho jeden znamy, ale zjistim to. Tak me napada co kdybych zkusil ty cidla prohodit, treba jen svorkovnice... Mozna je to hovadina, jen me to teoreticky napadlo. Treba bych poznal jestli ukazuje blbe nebo jak.

Kde je nejlepsi zmerit tu realnou teplotu? V nadrzce asi ne co...

Ted presne nevim, ale v ty knizce co mam doma pisou, ze se tyhle dve cidla lisi, takze prohazovat konektory bych radsi nezkousel.

Odesláno

To off_cz: na prehazovani konektoru se vyser, vetsinou maj stejnou barvu konektory a cidla, nebo konektory cidel...a to ma svuj duvod :) prehod cely cidlo ze stejny kary.

No jinak tu teplotu by bylo nejidealnejsi merit tam, kde ji meri to cidlo...i kdyz je to mnohdy spatne v praxi proveditelny...

To Fx: No vidim ze jsem te normalne vychoval jako DCho a primo nakazil....pan shledal nedostatek - sup okamzite tento stav resit :D;)

Dneska se mi to vyplatilo kdyz me chytli benga za rychlost, pak zacal obdivovat auto, pak jsem mu vypravel jak vsechno co vrzne jde okamzite novy a jak se o mazlicka staram, tak jsme pokecali, dali jsme cigarko a bylo po problemu, ze jsem jel 83 na padesatce :D

Jinak - urcite ty videa a fotky ber s sebou, se stavim, snad trefim....takze rikas najdu te v garazi v jame :D tak to bude dobry scifi - Fx pracuje rukama , pojedu do sazavy, tak to mam pri ceste :D

Navic bys mi tam moh u toho rybnicku nafotit karu, jak sis fotil svoji, nejaky umelecky snimecek, at muzu pachat theme do telefonu ;);)

Odesláno

Tak preju hodne stesti pri hledani zavady... Jinak Ferry a Zilo, myslite, ze to, jak se to chova nam, je teda normalni a ma to tak byt?:papa

Jirka: No jo porad :D Delas, jako bych ty nedostatky predtim neresil... V jame budu maximalne do tri odpoledne, pak me najdes v Dobrejovicich ve Slepy ulici, predposledni bilej barak:)... akorat teda sousedi budou asi zase nadavat, protoze uz tak autama nase familie ulici naprosto bezne blokuje tak, ze se neda projet tam ani zpet... A to mame papiry jenom dva:o:D Fotak vemu a foto klidne muzem udelat, sice tam je zakaz vjezdu a uz nekolikrat tam na me prijeli benga, ale coz... To je taky v Dobrejovicich...

Odesláno
Napsán autorem Fx

Tak preju hodne stesti pri hledani zavady... Jinak Ferry a Zilo, myslite, ze to, jak se to chova nam, je teda normalni a ma to tak byt?:papa

Jirka: No jo porad :D Delas, jako bych ty nedostatky predtim neresil... V jame budu maximalne do tri odpoledne, pak me najdes v Dobrejovicich ve Slepy ulici, predposledni bilej barak:)... akorat teda sousedi budou asi zase nadavat, protoze uz tak autama nase familie ulici naprosto bezne blokuje tak, ze se neda projet tam ani zpet... A to mame papiry jenom dva:o:D Fotak vemu a foto klidne muzem udelat, sice tam je zakaz vjezdu a uz nekolikrat tam na me prijeli benga, ale coz... To je taky v Dobrejovicich...

Tak koukam ze scifi film jsem asi prospal, jaka skoda...no ja taky budu muset na auti najit zavadu, nejak mi nechce svitit jedna dalka a zarovkou ani pojistkou to neni...tak si vezmu s sebou merak, pokecame a budem hrat hru hledej smudlo kam se nam proud zatoulal :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...