igor4 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 V poslednom case ma zacalo znervoznovat pukanie ktore sa ozyva z niekade od napravy a to hlavne ked menim smer auta a vyrovnam kolesa.Predtym som podobne puknutie zacul iba ked som prechadzal velmi velkymi nerovnostami( schadzanie z chodnika,jamove parkovisko....) Co to moze byt? vopred dakujem za kazdy nazor. igor Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Robí to aj keď stojíš na mieste a otáčaš volantom? tom prípade horné uloženie tlmičov - ložisko. Ihneď vymeniť lebo praskne pružina. Citovat
igor4 Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 myslim ze nie(musim to odskusat)vypozoroval som to iba ked je auto pohybe, bud pri rozjade alebo ako som pisal ked vyrovnavam kolesa pri zmene smeru jazdy. Citovat
igor4 Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 ked stojim tak to nerobi, ked zaradim 1 a pohynam sa s pootocenymi kolesami tak vtedy to pukne a taktiez pri zmene smeru jazdy pri rychlosti 20-30 km/h. Mam pocit ako keby to islo od poloosi alebo riadenia, mal niekto podobny problem? Citovat
pastorek Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Ak to robí len pri zábere s vytočenými kolesami tak najskôr vonkajší kĺb poloosi. Citovat
pavol pevný Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 myslím si že to bude uloženie priečneho stabilizátora prednej nápravy mne to robí tiež už sa na to chystám Citovat
omegascream Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 AnotherOne: to platí aj v prípade, že mi to vŕzga keď stojím a otáčam kolesami? Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Původně zaslal: omegascream AnotherOne: to platí aj v prípade, že mi to vŕzga keď stojím a otáčam kolesami? Vŕzganie je prvý stupeň, kedy sa ešte ložisko pretáča aj keď vŕzga. Keď to pukoce, už je riadne zatuhnuté a naraz povolí pri väčšom vytočení. Citovat
simpe123 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Myslím, že mám podobný problém. V servise jsme to zvedli a diagnoza je: táhlo řízení a tyčka stabilizátoru. Táhlo nechám vyměnit, tyčky si udělám sám. Citovat
omegascream Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 super chalani, \"potešili\" ste ma Citovat
Haemorrhage Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Mám uplně stejný problém, přesně to co popisuješ, ale dělá mě to spíš když je auto ztuhlý v nižších teplotách. Byl jsem v servise a nikde nic. Všechny silentbloky, tyčky a já nevím co ještě ok. Tak nevím. Kdybys na to přišel, dej mi vědět. Dík Citovat
JuroSK Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 mam nieco podobne pukato iba obcas mam nove vsetky tycky aj klby v nich to nieje rozpraval som sa s chalanom co mal podobny problem a dotiahol celu napravu prestalo to asi to vyskusam aj ja mozno nestihali vyrabat tak pridali otacky na linke [upravil dne 21/3/10 JuroSK] Citovat
Existujuci Odesláno 22. březen 2010 Odesláno 22. březen 2010 Původně zaslal: omegascream AnotherOne: to platí aj v prípade, že mi to vŕzga keď stojím a otáčam kolesami? Jedna otazka: Nebol si nahodou dnes v citroen srvise v PK? Videl som tam rano stat take auto ako mas ty. Citovat
omegascream Odesláno 22. březen 2010 Odesláno 22. březen 2010 Existujuci: hej, hej, mám ho tam....to zas bude pálka - chlapík volal, že ho naštartovali a išlo na 3 valce a to ho tam mám kôli podvozku Citovat
Existujuci Odesláno 22. březen 2010 Odesláno 22. březen 2010 Původně zaslal: omegascream Existujuci: hej, hej, mám ho tam....to zas bude pálka - chlapík volal, že ho naštartovali a išlo na 3 valce a to ho tam mám kôli podvozku Ja som tam bol menit zadne tlmice+horne ulozenie+predna naprava silembloky na ramenach (4ks) a som lahsi o 243euro.....Ale pomohlo to! som spokojny. Inak tvoje uz je asi hotove,videl som v nom mladika ako sa presuval po dvore servisu. Citovat
igor4 Odesláno 23. březen 2010 Autor Odesláno 23. březen 2010 to existujuci: co konkretne ti pomohlo? pukalo ti v prednej naprave resp. ozyval sa buchot od zadnej ked si menil zadne tlmice? mohli by ste mi niekto podla service boxu presne identifikovat : precne ulozenie prednej napravy a silentbloky ramien prednej napravy? dik Citovat
Existujuci Odesláno 23. březen 2010 Odesláno 23. březen 2010 Původně zaslal: igor4 to existujuci: co konkretne ti pomohlo? pukalo ti v prednej naprave resp. ozyval sa buchot od zadnej ked si menil zadne tlmice? mohli by ste mi niekto podla service boxu presne identifikovat : precne ulozenie prednej napravy a silentbloky ramien prednej napravy? dik Predna naprava pri kazdej nerovnosti som mal pocit ako keby sa posuvala zo zadu do predu a buchot bol pocut,ale nie kovovy. Tak som prezrel s mechanikom cely podvozok a zistili sme ze su zle iba silembloky na spodnych ramenach pred. napr. Kedze na zad.naprave bol jeden tlmic vyteceny tak som ich dal vymenit a pre pokoj duse aj tie horne ulozenie tlmicov(bolo vybyte). Teraz mam pokoj. Citovat
omegascream Odesláno 24. březen 2010 Odesláno 24. březen 2010 no pre auto som ešte nebol, dal som im predsalen vymeniť aj ložiská uloženia predných tlmičov. Zadný som mal presne ako ty vytečený, len ma znepokojilo keď mi oznámili, že okrem toho tlmiča podvozku nič nie je. Pritom mi celú zimu neúnavne klepalo ľavé predné koleso, pri státí a otáčaní to vŕzga, sem tam niečo buchne..... No som zvedavý čo všetko sa zmení po tejto výmene. Pri najhoršom stabilizačné tyčky si vymením potom aj sám Btw. ľahší budem o cca. 500 Eur:roll Na 3 valce išiel kôli zapalovacej rampe Citovat
pažout.307 Odesláno 28. březen 2010 Odesláno 28. březen 2010 Pánové, s lupáním jsem měl taky problémy, a po dlouhé řadě zkoumání stačilo vložit pod držák stabilizátoru gumu....... lupalo to při malých rychlostech po zatočení koly,přejetí větší nerovnosti pomalu a nejvíce za mokra Citovat
omegascream Odesláno 28. březen 2010 Odesláno 28. březen 2010 Vŕzganie je prvý stupeň, kedy sa ešte ložisko pretáča aj keď vŕzga. Keď to pukoce, už je riadne zatuhnuté a naraz povolí pri väčšom vytočení. V servise mi vymenili horné uloženia tlmičov a aj tak to vŕzga ďalej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.