Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jak je to s olejovými filtry ???

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,

mohli byste mi z vlastnich zkusenosti, bez urazky, predevsim vy, kteri delate servisaky nebo se motate kolem aut vysvetlit, lepe receno poradit ve veci olejovych filtru ?

chceme zacit prodavat ol. filtry, konkretne MANN, v nabidce maji jak kompletni filtry, oznacene pismenem W, to je cele teleso se vysroubuje z bloku motoru a nasroubuje se druhe ... pak maji i vlozky do filtru, oznaceni HU, zde se jedna pouze o filtracni vlozku, ktera se meni v telese filtru, ktery je \"soucasti\" motoru a ja se ptam :)

Jsou tyto vymenne vlozky hodne frekventovane na ruznych motorech ruznych vyrobcu ? nebo jsou casteji pritomny prave ty klasicke sroubovaci filtry ?

Nekde jsem cetl, ze treba u 1.6 HDi se meni pouze ta filtracni vlozka ... to jako priklad ...:myslim

[upravil dne 11/3/10 BV406]

Odesláno
Původně zaslal: BV406

to jo, to vim, zatim asi vemu komplet vw koncern ... toho tady k nam jezdi asi nejvice ... pro cely koncern mi vychazi asi 16 kusu :)

To by celkem souhlasilo:) oktávka TDI,audi,seat mají ty vložky stejné no :) Nebo většina pegotů má klasickej plechovej kterej je skoro všude stejnej :)

Odesláno
Původně zaslal: BV406

s tema vlozkama to musi byt starsne neprakticke ne ... vsechno zgichane od oleje ne :) ... nebo to davate do servisu menit ? :)

10x praktičtější jak blbá šroubovací, ze které všude teče olej při výměně. Nemluvě o tom když je šroubovací přetažená.

2948_2lo.jpg

Mezi chladičem a motorem ta stříbrná kulatá nádobka. Sundá se vršek jak na okurkách a vložka se vytáhne, nová nasadí. 2 minuty času bez oleje všude :papa

[upravil dne 11/3/2010 Fusion]

Odesláno

olej sem si měnil už třikrát, a olej mi nikde nekapal, je to úplně v pohodě, tohle vymysleli dobře narozdíl od jinejch věcí, a jak píše fusion je to hned hotový, a stačí na to jenom gola

Odesláno

novější opely cca 2002 a výš mají vložky

chevrolet spark, aveo tak mají plechové filtry

no mě se líp dělá s plechovýma, teda jestli není v blízkosti výfuk:D

Odesláno

myslím,že jen vložka je z ekonomických důvodů lepší--když je navíc obal filtru umístněn na motoru tak,že se dá vložka vyměnit lehce z prostoru pod kapotou,(nemusí se válet po zemi), není co řešit...,např.Opel Corsa atd. :myslim

Odesláno

No nevim.ja se tedy nevalim po zemi kdyz menim filtr.a stejne tam musis kvuli vypustaku na vane.na 106 je jen vlozka a ta nadela daleko vic bordelu nez plechac na 406.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...